שאלה לא קשורה לאימהות לבני/בנות נוערמיואשת******
יש פה מחא נשים חכמות אולי יש לכן עצה בשבילי
הגדולה שלי בת עשרה טיפוסית אך מקסימה, מתנהגת כחלק נפרד מהמשפחה וזה לא מהיום
אחיותיה משחקות יחד- היא קוראת
במיוחד בחופש זה ממש משגע אותי , אני מתיישבת לשחק איתן משחקים נחמדים ומשפחתיים כמו מונופול ורמי או להרכיב פאזל והיא אף פעם לא רוצה להשתתף. קוראת ספר בצד.
אני אופה איתן אחהצ היא לא רוצה
ניסיתי פעם פעמיים להתעקש ולהכריח זה לא יצא טוב
גם אם אין לה מה לקרוא (ואני מנסה לא לתת לה ערימות ספרים חדשים כדי שדווקא לא יהיה לה תמיד מה לקרוא ותהיה יותר ״איתנו״ ) עדין היא טוענת שכלום לא מענין אותה והולכת לחדר להתבודד לה

בעלי יוצא איתן לפארק צריך ממש להתחנן שהיא תבוא היא מעדיפה להישאר תמיד בבית גם אם אין לה מה לעשות
קשה לי עם זה מאד אני אוהבת שאנחנו ביחד אני משקיעה בלעשות איתן דברים יחד בלהיות יחד לעשות אוירה נחמדה של בית והיא תמיד מתבדלת ומרצונה לא באה

לא בקטע חמוץ או דווקא או כועס. כאילו לא מענין אותה להיות יחד
מאד מתסכל אותי
אשמח לעצות חכמות ממי שיש לה ילדה כזו או אולי מי שהיתה ילדה כזו בעצמה...
היא הבכורה?אמאשוני
איך היא בחברה באופן כללי?
יש אנשים כאלה שפחות אוהבים להיות עם אנשים כל הזמן, שצריכים את השקט שלהם.
אולי אחרי יום מלא התמודדויות בביה"ס היא צריכה זמן לעצמה בשקט?
בארוחות משפחתיות היא משתתפת? במטלות הבית?

אולי תזמיני אותה פעם לצאת איתך אחד על אחד לקנות בגדים או סתם לשבת על גלידה ותנסי להעלות את הנושא ולהבין אם טוב לה עם המצב הזה או שהיא זקוקה לעזרה.

אני יכולה לתת דוגמה של אחותי שלא הייתה אוהבת להיות בחברתנו כי הרגישה רגשי נחיתות, אבל זאת סתם דוגמה, יכול להיות כל מיני סיבות.
יש לי בת בת 10..א..א..
שגם לא אוהבת לצאת מהבית וזה לפעמים ממש שיגעון. אני אומרת לה לכי לשחק עם חברות. תצאי אפילו לגן שעשועים. תמיד היא תעדיף להישאר בבית
גם לך כדאיאמאשוני
כדאי לך לברר ממה זה נובע,
בגיל כזה כדאי אולי בעקיפין לוודא שלא קרה כלום ולא נובע מקושי להתמודד או פחד.
אפשר למשל לבקש ממנה לרדת לקנות משהו במכולת.
או אם יש לה תחביב למשל קריאה אז ללכת ללא מבוגר לספריה ולהתמודד לבד עם החלפת הספרים.
או אם היא אוהבת לסרוג אז להגיד לה וואי שמעתי הגיע חוט מיוחד לחנות הזאת והזאת, מה דעתך ללכת לשם לקנות?

אני חושבת שזה כן מאוד חשוב לוודא שהילדים רוכשים כישורי חיים ולא מפחדים להתמודד כבר מגיל קטן.
אם הכל בסדר והילדה עומדת באתגרים, רגועה לחלוטין וסתם אוהבת להישאר בבית,
שיהיה לה בכיף!
היא הולכת לסופר יורדת עם הקטנה לגן משחקים..א..א..
אבל לרוב יש לה קטעים שהיא כל הזמן בבית. לא הולכת לחברות או לסניף
כן היא הבכורהמיואשת******
היא משתתפת במטלות הבית ויש לה גם כמה חברות טובות. היא ממש לא מפחדת לצאת לקניות אם צריך ויש לה קשר עם בנות דודות וכאלו. באמת ילדה מקסימה
כרגע היא בחופש אז זה לא קשור למנוחה כי יש לה מספיק.
אני לא חושבת שזה נובע משום בעיה, פשוט חוסר ענין שלה בדברים שהם משפחתיים לנו ביחד כזה. טוב לה עם עצמה.
ניסינו לדבר איתה על זה כמה פעמים ואז היא באה למשחק אחד ואחר כך אומרת לנו אתם רואים לא היה לי כיף...
לה טוב עם המצב הזה
אחיות שלה מתלוננות שהיא לא משחקת איתן ורע להם עם זה וגם לנו ההורים שלה רע עם זה שהיא לא משתתפת בדברים כחלק מהמשפחה
באמת שמשחק אחד ביום לא אמור להעיק ואמור להישאר לה מספיק זמן להיות לבד ולקרוא
אני די אובדת עצות
יופי ממש משמח שזה לא יושב על מצוקה כלשהיאמאשוני
למה בעצם זה מפריע לך?

אם זה בגלל שהאחיות רוצות, אז עם כל הכבוד צריך ללמד אותן לכבד את הרצון שלה לא לשחק איתן.

אם זה כדי שתכיר קצת גם את האחיות שלה אז אני חושבת כמו מחי,
שכדאי מראש להגדיר פעילות שבה היא חייבת להשתתף, עדיף שזה לא יהיה משהו שאמורים להנות ממנו, כי אז כמו שקורה עכשיו, היא "בוחרת" לא להנות, וזה רק מעצים את הבעיה.
כדאי להגדיר למשל שבזמן הארוחה כולם אוכלים יחד.
לא לבקש ממנה להשתתף בשיחה סביב שולחן האוכל, אלא בדרך עקיפה להפנות אליה שאלות וככה לחבר אותה לדבק המשפחתי.

אפשר גם להגדיר משימות הדורשות שיתוף פעולה בלי להגדיר שהמשימה היא להנות ביחד.
למשל להכין עוגיות, זה לא בשביל להנות אלא כדי שיהיו עוגיות בבית.
אפשר להגדיר משימה שבועית למשך החופש של נתינה לזולת.
יושבים כל המשפחה (או מי שרלוונטי) ההורים מגדירים שבחופש הזה הילדים מקדישים יום אחד בשבוע לעזרה והילדים בוחרים יחד מה לעשות-
להכין קישוטים לילדים מאושפזים, לבשל יחד עבור שכנה שילדה, לחלק מים קרים לאנשים ברחוב,
לנסוע לסבא וסבתא ליומיים מרוכזים של עזרה (בהתאם לגיל וליכולת)
הרעיון הוא מתוך שלא לשמה בא לשמה. בהתחלה היא תגיד שלא היה לה כיף, אז מה לא עושים מצוות רק שכיף, בהמשך כשהיא לא תנסה לא להנות, אני בטוחה שהיא תצבור רגעים "כיפיים" גם אם לא תודה בזה.

ובמקביל לפרגן לה ולבוא לקראתה במה שאוהבת. טוב לה עם בנות דודות? סבבה תפרגני לה לארח אותן ולהתארח אצלן.
אני מאד מפרגנת להמיואשת******
נותנת לה לצאת עם חברות אם היא רוצה או בנות דודות, וזה לא שהיא צריכה ביום יום לשחק עם אחיות שלה. רק עכשיו קצת בחופש ניסינו לעשות פעילויות משפחתיות ביחד.
נכון שהיא לא חייבת תמיד לשחק איתן והן מבינות את זה, אבל אננ לא חושבת שזה נכון שמותר לה אך פעם לא לשחק איתן ולתת מעצמה ומהאישיות שלה גם לאנשים שבבית. מותר גם לה להבין ולתת מעצמה מדי פעם
אני אחשוב על הכיוון של פעילויות חסד, נשמע רעיון טוב
תודה!
רעיונות יפים מאוד!מחשבות....
נשמע כמו מתבגרת טיפוסית בת כמה היא?בתי 123

תעבדי על לא להיות מתוסכלת מזה תתמכי בא תראי לה שאת אוהבת אותה כמו שהיא גם אם היא עושה ומשתתפת במה שאת היית רוצה (כמו רוב המתבגרים)

סביר להניח שככל שהיא תרגיש שאת רוצה יותר את השיתוף שלה היא תרצה פחות

הכי חשוב שהיא תדע שיש לה אוזן קשבת שאם יש משהו אחר שיושב עליה שתדע שהיא יכולה לדבר איתך

אנחנו מדברות המוןמיואשת******
אני חושבת שיש לנו ממש קשר טוב
לשבת איתי אחד על אחד ולדבר היא עושה המון
זה הקטע של הביחד המשפחתי של כולנו יחד שחסר לנו איתה
הבכורה שלי היתה ככה. בערך מגיל 15 היתה מנותקת משתי אחיות מתכלה נאה
יש לי שלוש בנות ביתיות שגם אוהבות להיות בבית והבת הרביעית מיצידה להיות בחוץ כל היום עם חברות. כל אחד והאופי שלו.
לא אכפת לי בחוץ או בביתמיואשת******
אכפת לי הקשר עם האחיות והמשפחה שאני לא יודעת איך לחזק אותו אם היא לא מתעניינת בכלום שאנחנו עושים
את צודקת מזה גם חששתיכלה נאה
היום היא נשואה כבר שנה ואני רואה שהיא מחפסת יותר קירבה עם המשפחה.
תמיד הסברתי לה כמה משפחה הכי חשוב זה המשפחה
שואלת אותה למה לא מענין אותה?
מה עם לעשות משהו רק איתה לבד? וכן, להמשיך לעודד להיות בקשר טפרוזן יוגורט

טוב עם האחיות אבל לא להכריח...זה רק עושה אנטי...

אפשר לצאת איתה לבד רק שתיכן ולדבר על זה? 

אני הייתי ילדה כזו...מחי
קראתי הרבה ואהבתי להישאר בבית ולא תמיד להשתתף במה שכולם עושים.
אני לא חושבת שזה בעייתי... נכון שזה יכול להיות מאוד מעצבן בשבילך, אבל לדעתי לא כדאי להכריח אותה, זה רק יצור אנטי. את יכולה לסכם איתה לדוגמא שהיא לא צריכה להשתתף במשחקים/אפיה עם האחיות הקטנות אם זה לא מעניין אותה/מרגיש לה ילדותי מדי בשבילה, אבל שכן תשתתף ביציאות משפחתיות בלי שיצטרכו להתחנן אליה. הסכם כזה של אני מכבדת אותך ואת הצורך שלך בפרטיות, ובתמורה תכבדי את הרצון שלנו להיות משפחה מלוכדת
ואיך הקשר שלך היום עם אחיות שלך?מיואשת******
מפריע לי שהן משחקות יחד וקשורות והיא מין בחוץ כזה אף על פי שמבחינת גיל בקושי יש הפרש. זה חשוב לי מבחינת אוירה בבית והקשר בין האחיות, אני מרגישה שהיא ממש חיה לבד וזה נראה לי לא בריא
מצויןמחי
למרות שאני עדיין מרגישה שהקשר שלי עם האחות שאחריי יותר משמעותי, ועם האחיות הקטנות יותר פחות כי הן "קטנות". אבל מאמינה שעם השנים ואחרי שכולם יתחתנו הפער יצטצמם
אולי באמת לא מעניין אותה?l666
שאלתם אותה במה היא רוצה לשחק? אולי היא מרגישה לחץ מזה שאתם רוצים שהיא תשחק והיא מתנגדת,? אולי מצופה ממנה להיות גדולה ובוגרת במשחק ולוותר לאחיות קטנות פה ושם וזה מעצבן אותה?
ניסינו לתת לה לבחור פעילותמיואשת******
לא ענין אותה
היא ממש לא צריכה לוותר
אתמול אמרתי לה שלפחות תקרא בסלון שנרגיש שהיא בבית וגם את זה לא הסכימה והתעקשה לקרוא בחדר עם דלת סגורה
מכיון שזה אחרי יום שלם שבו היא קראה בחדר עם דלת סגורה זה היה עצוב לי
להרפות ממנה ומהר...לעניין0
גיל ההתבגרות, גיל שבו ילד מחפש אחר היחודיות והעצמיות שלו, ומלווה במצבי רוח והרהורים.
היא לא מתרחקת ממכם, כמו שאמרת יש לה שיח טוב איתך. היא בוחנת את עצמה! מי היא כחלק נפרד (כן, נפרד) מהמשפחה. מתמקדת בתחביבים של עצמה, בחברות, ופחות מתלהבת ממשחק עם אחים קטנים. לגיטימי!
כמו כן, זה ה-גיל שבו מחפשים אחר "קבוצת השווים" - אנשים דומים, היינו - חברות!! הן הופכות להיות כאילו "משפחה". עם חברה מדברים שעות, עם חברות יוצאים לבלות, עם חברות עושים הכל והמשפחה נשארת כביכול בצד.
ככה נבנית האישיות של המתבגר.

ואיפה המשפחה? משפחה טובה תהיה שם כמו קרקע לצמיחה של הילדים.
קרקע שתמיד שם, תמיד מקבלת, תמיד מכילה, תמיד נמצאת - אך "נוכחת לא נוכחת" תני לה לעוף עם הציפורים. אם את שם בשבילה באמת, רואה את הצורך שלה בנפרדות, רואה את הצורך שלה לשתף חברות ולהיות עם חברות, רואה את הצורך שלה להתבודד ולקרוא ערימות ספרים וגם מביאה לה עוד ספרים (למה לא?), ובאופן כללי זורמת עם השינוי ולא מתנגדת לו,
היא תרצה להיות חלק מהמשפחה.
ילדים שההורים שלהם נאבקו בהם, הכריחו אותם "להיות חלק", עשו להם מצפון והר של ציפיות... הרבה פעמים בורחים מהמשפחה המעיקה, או נשארים "קשורים בסינר " של אמא, לא מגבשים יכולות עצמאיות לחיים בוגרים.

לשאלתך, אני הייתי מתבגרת כזאת, ואחר כך גם אחי כשהגיעו לגיל
יש לנו מלא חוויות משותפות מהילדות, ואפס חוויות משותפות מהתיכון. לא אהבנו אותם דברים ולא היה לנו כיף ביחד והרבה פעמים סתם רבנו.
היום אנחנו חברי נפש אחד של השני. אין תחליף. והמשפחה מגובשת מאוד. זה קרה אחרי שחלקנו התחתנו...
לשחרר... לשחרר... לשחרר... !!
היא לא יוצאת עם חברות כל כךמיואשת******
אחרת עוד הייתי מבינה
היא פשוט רוצה להיות לבד לבד לבד בבית ולקרוא
אני מפרגנת לה מלא דברים וגם ספרים אבל קשה לי מאד שהיא לא יוצאת אפילו עם חברות הרבה למרות שיש לה קשר טוב אחתן, לא מחפשת מעצמה ללכת לקורסי קיץ נגיד שאני מוכנה לפרגן לה בכיף
והאחים הקטנים לא כאלו קטנים- שנתיים הפרש...
מבחינתה לישון ולקרוא
בסדר נכון שזה גיל ההתבגרות אז אני מוכנה אפילו תשעים אחוז מהזמן שזה מה שהיא תעשה אבל אני חושבת שעשר אחוז מהזמן יכול וצריך להיות מוקדש לפעילויות אחרות וגם מתבגרים צריכים להיות חלק מהמשפחה קצת וגם להם מותר לפרגן משחק אחד של מונופול לאחים. הלא כאלו קטנים שמחפשים קשר איתם
זה ענין של מינון
אני לא חושבת שאני לוחצת עליה בכלל אני רק מנסה להבין איך אפשר למצוא איזון בריא ולחבר אותה בחלק קטן מהזמן למשפחה שלה
מציעה לך גם - לשחררלאיאומן
בראש יש לנו תמונה איך המשפחה האידילית שלנו צריכה להיראות. במציאות, המשפחה שלנו מורכבת מבני אדם שהם שונים ומגוונים ויש להם צרכים ורצונות משלהם.
אני לא רואה איך את מכרריחה אותה לשחק מונופול ויוצא מזה משהו חיובי... אם חשוב לך הזמן המשפחתי תארגני יציאות שהיא חלק אינטגרלי מהן כמו ארוחת ערב פיקניק בחוץ, טיול משפחתי, דברים שזאת לא שאלה אם היא באה או לא. מניחה שאתם אוכלים ארוחה משפחתית מידי יום. אם עדיין לא מספיק בעיניך תוסיפי עוד פעילות משפחתית קבועה- עוד ארוחה, לימוד יומי משותף, יושבים יחד לאכןל ארטיק... מעבר לזה תני לה לקרוא כמה שהיא רוצה ולהיות מי שהיא. תקבלי אותה. תשמחי בה, תני לה מקום.
מסכימה.לעניין0
תני לה לנהל לעצמה את החיים.
כשאת כותבת "בסדר, אני מוכנה שתהיה 90 אחוז מהזמן לבד ו10 אחוז עם המשפחה" זו עמדה שלא מאפשרת לבת שלך אחריות ועצמאות
יכול להיות מאוד שהיא רוצה להיות 10% מהזמן עם המשפחה, יכול להיות שגם יותר. אבל הדרך להגיע לזה - דווקא בשחרור שלך. לחכות שיגיע ממנה.
אותו דבר בנוגע לחברות, תחביבים ויציאות מהבית.
את לא יכולה לנהל אותה לנצח, גם אם מה שאת רוצה בשבילה זה הדבר הכי "נכון" מבחינה חברתית ואפילו אישית.
הכי נכון שבן אדם ינהל את חייו. וזה אומר, שצריך לתת לו לנסות - ולטעות. ולגלות מה הכי נכון בשבילו. ואם הכי נכון לה לקרוא ספרים ולוותר על קשרים חברתיים- זאת היא! זה האופי והרצון שהקב"ה טבע בה.
רק אחרי שהעמדה הנפשית שלך תהיה של שחרור וחוסר ציפיות, ורצון שהיא תממש את עצמה בדרכה שלה, תוכלי גם לשתף אותה באיך שאת רואה את החיים שלה ומה היית רוצה בשבילה. והיא תקשיב לך יותר.
כי היא מרגישה שאת רואה אותה, את הרצון והצורך שלה כרגע, ומכבדת. ולא רק מנסה לדחוף אותה למטרות שלך- גיבוש המשפחה או ילדה מוצלחת חברתית...
תראי, זה לא משהו חדשמיואשת******
אני מבינה מה את אומרת אבל זה לא משהו חדש. זה האופי שלה וזה רק מחמיר בהתבגרות מה שאומר שאין פה מה לגלות את עצמה ואין מה לשחרר, שיחררנו ושיחררנו והיא לא שינתה התנהגות
אני בתור הורה חושבת שזה התפקיד שלי לכוון ולא כל מה שהיא חושבת שהוא טוב ונכון לה זה באמת כך. אני רואה אותה מסתגרת יותר ויותר ואני חושבת שזה לא מצב בריא ושהיא לא לומדת מהטעויות שלה ולא נכון לדעתי לתת לה לגלות אחרי שנים של התבגרות שהיא חלק נפרד מהמשפחה . אני לא חושבת שיש לה מספיק כלים להבין כמה שה לא נכון.
אני חושבת שאני יכולה להעביר לה שאני מכבדת את הרצון שלה להתבודדות רב הזמן אבל מצפה ממנה לעבר את הרצון שלנו למשפחתיות בחלק קטן מהזמן

לא יודעת, לא מתחברת לגישה הזו של לתת למתבגר לעשות מה שיש לו בראש שלו ולתת לו ללמוד הכל לבד לבד כי רק זו הדרך. אני חושבת שגם בתהליך התבגרות יש מקום ליד מכוונת של הורים אם רואים התנהגות שהיא לא בריאה לאורך זמן ולא מראה סימני שיפור
כמובן לא בכח ובצורה חכמה ועדינה ואני באמת צריכה לחשוב על רעיונות יותר טובים ממה שעשיתי עד כה אבל פשוט לעמוד בצד ולחכות שהיא תבין לבד לא נראה לי הגיוני ועד כב לא הוכיח את עצמו
אני חושבת שאת צודקת.לב אמיץ

נטיית הלב הראשונה שלי היתה לכתוב כמו אחרות שצריך להניח לה, אבל זה נשמע קיצוני מעט, וצריך להיות עם האצבע על הדופק ולעזור לה לא להישאב אל המקום הזה לגמרי.

גם אני חושבת כך...שמחה
מיואשת- את לא צריכה להיות בלחץ, אבל גם לא לוותר. אם את רוצה רק 10% מהזמן שיהיו מוקדשים למשפחה- זה לגיטימי.
אצלנו בבית לדוגמא יש כלל שדלתות בחדרים תמיד פתוחות אלא אם כן יש סיבה (מתלבשים, צריכים שקט לשיעורי בית וכו) וזה בדיוק כדי שהילדים לא יהיו מנותקים.
ככה הם שומעים לפעמים מה האחים משחקים, וזה עושה להם חשק לבוא
לפעמים זה צורך וזה בסדר, אבל צריך להקפיד שיהיה במידה. במיוחד אצל מתבגרים- יש להם נטיה להתבודדות. חשוב לאפשר את זה אבל במידה
תודה שמחה ולב אמיץ ותודה לכולן!מיואשת******
מעודד לשמוע עוד שחושבות כמוני התחלתי לחשוב אולי אני משונה שאני לא חושבת שזה בריא מאה אחוז התבודדות
חשוב לי לציין שזה אופי שלה מאז ומתמיד ומחמיר בהתבגרות ולכן זה מטריד אותי
אני זוכרת שבתור מתבגרת גם נטיתי להתבודדות ומדי פעם אחים שלי היו גוררים אותי בכח לטיולים בהתחלה הייתי מתעצבנת נורא ואחרי איזה שעה גיליתי שכזה כיף איתם ושמחתי שלא ויתרו לי והשאירו אותי לבד בבית לקרוא כמו שהתחננתי...

אז מצד אחד חשוב לי לאפשר לה גדילה ופרטיות וכו ומצד שני לא התבודדות מוחלטת כמו נזיר ביער ;)

נמשיך לחפש את שביל הזהב בנועם ואדבר איתה גם ואשמע ממנה אם יש משהו שמפריע לה ומה היא חושבת
תודה לכל התורמות מדעתן ועצותיהם!!
דרך אגב,ממש קשה לי עם הניק שלךלמה לא123

זה קשור לשיתוף של מיואשת מלפני כמה חודשיםפי5

וזה בסדר.

מאז אני חושבת שהיא מעכלת..

באהבה גדולה    :^)

סתם רעיון... יצירת גיבוש משפחתי באופן יזום.הריון נוסף ב"ה
אני מחברת את הגדולים לקטנים בכמה דרכים.
הגדולים שלי כבר באולפנות וישיבות . או יוצאים הרבה לסניף .
אז כשיש ימים שהם לא בבית אני דואגת לשלוח הודעות לפל' שלהם. כל מיני הגיגים מצחיקים של הקטנים שאפשר לאכול אותם עם החשיבה הילדותית המתוקה.

הרבה פעמים אני מוסרת להם כמה הקטנים מתגעגעים אליהם ורק מחכים להם שיחזרו כבר...
אני מצטטת משפטי געגוע של הקטנים שמוציאים את הגדולים מאדישותם. וכשנמצאים מחוץ לבית זה מחמם להם את הלב וגורם לגעגוע.
ואז נוצרת ביצה ותרנגולת⁦🙂. כמו מצבים שאחד הגדולים משוחח עם הקטנים בטלפון ומודיע שהוא קנה סוכריה במיוחד בשבילם. (כי שלחתי מילות געגוע מהם והוא לא נשאר אדיש) הגדולים אמרו סוכריה....
הקטנים נדלקו.... עכשיו יש ציפייה לגדול שיגיע עם הסוכריה....🙂. הגדול מרגיש ממש מחוזר ואהוב.
זה מעצים את הקשר בינהם והוא רוצה לגמול להם על החיזור וההערצה אז הוא משחק איתם מעט. או משתובב איתם .
נהייה שמח.

דבר נוסף . אני לא מפחדת או חוששת לבקש עזרה עם הקטנים מהגדולים. אבל... אני דואגת שיהיה כיף.
כלומר... ביום שאני נוסעת וגדול צריך לשמור. אני מאפשרת לצפות במחשב מעט יותר מהגבול הברור כאשר אני נמצאת.
או מכוונת אותם לקחת את הקטנים לספרייה. ( מקומות שהגדולים אוהבים להיות בהם)

או למכולת לקנות לשניהם ארטיק או ממתק.
או ללכת להביא משהו מחברה ביישוב. או למסור לדודה משהו.

כשיש יומולדת. כל ילד נותן מתנה קטנה לגדול. שאני קונה. ובמקביל אני קונה משהו שהגדול מחלק לקטנים.
וגם כשאין לגדול יום הולדת. אני מעודדת את הקטנים לצייר ציור לגדול ולהפתיע. ולהניח על המיטה...

היתה תקופה שכשהגדולים חזרו מביהס. אני כבר חיכיתי עם הקטנים בחוץ. והייתי מכוונת את הקטנים לרוץ לחיבוק אצל הגדול... ואין אי אפשר להישאר אדיש כשאתה רואה שמישהו ככ אוהב אותך🙂

כשהגדול מכין משהו או בונה אפילו מחלקי משחק.
אני משתדלת להעצים. ולפרגן. ואז הקטנים רוצים שהוא יבנה להם גם. בלי לשים לב הוא הופך לגננת מבחירה...

את מבינה ? אני יוצרת בינהם כל הזמן מעגל חימום כזה של היחסים. באופן יזום שלי. ויש בהם אהבה וחום רק צריך קצת לעורר אותה.

לגבי יציאות או פעילויות משותפות. באמת יש פער גילאים. אבל... אם הגדול מקבל תפקיד בפעילות הוא מועצם" ובעל כורחו" משתף פעולה מתוקף " התפקיד"
דוגמאות. מחליטים לעשות " על האש משפחתי"
אז הגדול יכול להיות בעצמו אחראי על הניפנוף. או על עריכת השולחן ביחד עם הקטנים. או על הטיבול. או על הכנת הציפס קילוף טיגון. לא משנה מה. הוא לוקח חלק. הופך ממילא להיות שותף.

נוסעים לטיול. אני מצמידה גדול לקטן. מחלקת בינהם... באופן כזה שהגדול נמצא פה גם בתפקיד.
המצחיק הוא... שלפעמים הגדול יותר נהנה מהמתקנים המשחקים או היצירה של הקטן יותר מהקטן עצמו...

רעיון אחרון. כשאני מוצאת גדול משועמם. אני מבקשת ממנו להעביר לקטנים חוג בתשלום. (בקטנה . 5 שח לחצי שעה ולפעמים פחות תלוי בגיל)
החוג יכול להיות משחקי ריצה וכדור על הדשא. חוג התעמלות.
חוג דרבןקה הגדול עושה מקצב והקטנים אחריו .
חוג יצירה. הכנת כדורי שוקולד. לא משנה מה. מה שהוא טוב בו. בקיצור יש עוד המון רעיונות. אני אעצור כאן... אם זה הכיוון אני יכולה להוסיף עוד כמה...

תודה על התגובה המושקעת!מיואשת******
הרעיונות שלך מקסימים! מרגישים שהשקעת מלא מחשבה וזה יפה!
אנסה לחשוב מה אני יכולה לקחת מזה. ההפרש אצלינו הוא רק שנתיים כך שנדמה לי שזה יותר ענין של אופי ופחות גיל
כמה דברים...הריון נוסף ב"ה
יש אצלנו בבית כלל מוקפד שאין לנעול דלת של חדרים. למעט חדר שירוקלחת. או נעילה של דקות בודדות לצורך צניעות.
זה בא למנוע כל מני מצבים של הסתגרות מתוך כעס בחדר במקום שיח.
מצבי סכנה עם הקטנים. כמו משחק באש או בחפצים חדים ללא השגחה.
במידה וקרה מסיבה כלשהי שמישהו נעל. אני מגיעה לברר את הסיבה. ומזכירה את הכלל אם יש צורך.

אני חושבת כמוך. שבוודאי צריך לכבד אותה ולתת לה זמן עם עצמה. אבל בהחלט זה צריך להיות במידה.
לא חושבת שצריך להכריח אותה להשתתף . אבל כן חושבת שצריך לתת לה מקום.

כלומר לא משנה פער הגילאים . שנה שנתיים או 5 ברגע שהיא הגדולה . כדאי לתת לה את המקום של גדולה. את השדר שכל מי שקטן ממנה מכבד אותה ואפילו רוחש אליה הערצה מסויימת.

הייתי בודקת . מה נדרש ממנה כאשר היא משחקת עם הקטנים ממנה. 1.האם יש ציפייה סמוייה אפילו. שהיא תוותר להם. או 2.האם קשה לה להיות מנוצחת. אלו שני דברים שאופייניים לגדולים. אבל מוציאים את הכיף מהמשחק המשותף.

מכיוון שיש לכן קשר טוב אלו שתי נקודות שהייתי פותחת איתה. כדרך אגב. אפילו לא במרחב של הבית. אלא ביום כיף של נסיעה משותפת רק לשתינו.

דבר נוסף. אם דלת החדר לא סגורה. יש אפשרות
לשלוח לה כל פעם דרישת שלום עם מישהו מהקטנים. באופן שלא יטריד. כמו. כמה קוביות מלון קר לחדר שתתרענן. או לשלוח עם אחות קטנה יותר. או פתק.
" אהובה שלי בואי למטבח להתרענן ". המטרה
היא למנוע התנתקות ארוכה שלה מכולם.

אני כן מדליקה נורה אדומה. ומוסיפה לך למחשבה. לפעמים זה מתחיל ב"צורך שלי להיות לבד." אבל מסתיים בתחושה של
אני מידיי לבד. ואני מרגיש בודד".
לא תמיד מתבגר מבין איך נוצר מצב הבדידות הזה. ואז יש חוסר הבנה. חוסר ידיעה . כלומר לא תמיד יש כלים לצאת מהמצב. נוצר תיסכול . ואנחנו לא רוצים להגיע לשם. לכן חשוב האיזון.

לתת מקום למתבגר. או לילד שלנו בכל גיל שהוא מעט "אאוטסיידר".
זה לדאוג שיהיה לו צד חזק. משהו שהוא עליון בו מכל השאר.
ויש קשר ישיר בין זה לבין היכולת שלו להתערות בהמשך בקרב המשפחה או בקרב החברה.

אם יש תקציב. נגינה זה... "אחד ה....דברים". גם מאפשר שעות של תעסוקה באימון בכלי.
וגם מאפשר להציג את הכשרון . מאפשר לפרוק רגשות. ולקצור מחמאות. ממליצה מאד מאד.

במידה והיא לא מתחברת לנגינה.
יש מגוון נושאים שאפשר ללמוד עצמאית דרך היוטיוב . או דרך ספר מושקע בנושא.

השיטה שלי היא לפתוח סרטון באינטרנט
ולתת לילד לצפות בו. לעורר את החשק . ואז לאפשר לו לצפות בזה שוב ושוב תוך כדי ביצוע. עד לגמר המטלה. זה יכול לקחת לפעמים גם שעה. כשהסרטון הוא באורך 3 דקות.

כמו קיפול נייר. יש לי ילד שלמד ליצור מנייר דברים שווים. כמו מטוסים אקדחים שיורים .טנקים.
בוודאי שהקטנים מאד מאד רצו שיכין להם גם.
אבל גם בביהס. הכניסו אותו להעביר סדנאות בכיתות. אני מדברת על ילד בגילאי יסודי.

אותו דבר בפיסול הבלונים. אני מחפשת סרטוו צנוע
קונה בלוני נקניק. ונותנת לילד לכבוש את המשימה.

גאנגלינג.

ציור קומיקס. או ציור ריאליסטי.

ומן הסתם יש עוד.... אבל מבחינתי המטרה העיקרית היא לחזק לו צד חזק. למלא אותו. כדי שיהיה לו מה לתת... שירגיש עם עוצמה
מטרה משנית. היא גם תעסוקה מגוונת. למלא את שעות הפנאי.

לגבי הספרים. כן הייתי מתחמת לה זמן מוגדר.
מתי אפשר ומתי זה פחות מתאים.

עם מתבגרים צריך לפעול עם הרבה לב. גבולות
מתוך אהבה והקשבה גם למה שהם לא אומרים...
אבל לפעמים" צועקים בדממה. "

הרבה בהצלחה! את והיא נשמעות אחלה צוות לעניין. 🌷

וואו תודה על התגובה המושקעת!!מיואשת******אחרונה
העלית הרבה נקודות חכמות למחשבה והמון רעיונות שווים.
ממש תודה!
מקסים!!חושבת1234
ממש לגזור ולשמור. על זה נאמר חכמת נשים בנתה ביתה
לגמרי!!!חדשה.
הלוואי שאזכור ואאמץ את זה עוד כמה שנים בע"ה, כשיהיה רלוונטי..
תודה!!
אולי שהיא תבחרתותיה22
משחק/מקום יציאה שכולן ישתתפו...
אולי יש לה העדפות אחרות פשוט.
אני חושבת שאין עניין להכריח. זה רק יוצר אנטימהמרחקים

אני גם הייתי כזו ולא אהבתי בתור נערה להשתתף. העדפתי דברים עם עצמי או עם חברות.

תשמחי על כך שהיא בקשר טוב איתך ולדעתי אל תנסי לדחוף אותה.

אמנם שנתיים זה לא הרבה, אבל יש גילאים שזה הפרש משמעותי בתחומי העניין.
היא לא חייבת לשחק עם אחיותיה. נשמע שיש להן אחת את השניה והן מעסיקות את עצמן.

אפשר להסביר להן שיש תחומים שמעניינים אותה ויש תחומים שמעניינים אותם. כל אחד ואופיו וגילו.

יש זמנים שכן הייתי מתעקשת. למשל בשולחן שבת או בטיול משפחתי. שאר הזמן לא הייתי לוחצת.

זו דעתי

אולי בגלל שהיא הגדולה? לדעתי ממש קשור. לא קראתי תגובות קודמויפעה1986
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

כן וכןבוקר אור

אוכלים בשרי אבל לרוב בעיקר מה שנשאר משבת ובאמצע השבוע מבשלים קטניות, ובשרי זול (לא קונים בשר/פרגיות)

שבתות לא הכל עושים בבית אבל בדכ ברגיל לפחות שתיים-שלוש בחודש

אבל הילדים כאמור אוכלים צהרים בצהרון חוץ מהתינוק אז לא אוכלים ארוחה בשרית במהלך השבוע,  והתינוקי עדיין קטן ולא אוכל כמות 

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלהאחרונה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהואחרונה

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

מתיפומלה

מתי יגמרו לי הבחילות

הריחות גומרים עלי

מעמיסה על הבטן כי לא מסוגלת

ומרגישה גם את הקרקורים הלא נעימים שם

הכל צף

בנפש

בגוף

אני קצת מאבדת את זה

לא יודעת מה אני רוצה

חוץ מלישון ולנוח

ושיבינו אותי

את בתחילת הריון? מאפיין שליש ראשון..יעל...
אכן😵‍💫פומלה
וואי בהריון זה ככה!!אוהבת את השבת

לא בנטפים ממש לא

אבל לחשוב על הפלא בפנים

ולהעמיק במודעות לתהליך הנפשי של ההיריון חיבר אותי והקל עלי את הפיזי..

חוץ מזה הפיזי משפיע על הנפש

אז לנסות לצאת לנשום אוויר נקי ומרענן

ללכת עם נעלי ספורטץלאכול אוכל מזין שנותן כח

מוחטיויטמין

כל אלה השפיעו על הנפש והגוף ביחד

תודהה💘פומלהאחרונה
תכלס איך מתגברים על קנאה או רצון חזק מאוד למשהובקרוב ממש

יש לי נושא שיש לי בו חולשה מסוימת.

הייתי מאוד רוצה משהו מסוים

עד כדי כך שזה גורם לי ממש לקנאה

ואני מרגישה שזה משתלט עלי ויוצר לי תחושה לא נעימה של קנאה וחוסר פרגון

יש לי מצב רוח לא טוב

ויותר ממה שהנושא מציק לי

מציק לי שככה אני מקנאה.

איך אפשר לעבוד על עצמי כדי לא להגיע לקנאה ?

זה בזמנים מסוימים יכול ממש להשתלט עלי

לוקח לי חודש חודשיים להרגע מהמצב הזה .

וכל פעם שאני מרגישה שזה הולך להגיע אני נכנסת לחרדה ולחץ מהמצב.

בבקשה תעזרו לי 

תלוי מה הנושאכל היופי

והאם הוא בשליטתך או לא.

קנאה לרוב מגיעה כשחסר לנו משהו, וזה מאוד תלוי מה העניין כדי לדעת איך להתמודד, להתמקד ביש או לרפא את הפצע הרגשי שמפעיל אותך ככה.

נניח אם את מקנאה שבמי שיש לה תמיכה מההורים ולך אין, אבל ההורים שלך בסך הכול נורמטיביים ואוהבים אותך (או היו ואינם בחיים) אפשר להתמקד שוב ושוב ביש, במה שכן היה, בטוב שהם הביאו לך.

אם ההורים לא נורמטיביים או אוהבים, וטיפסת החוצה לבנות את עצמך לבד אבל זה עדיין משהו שממש קשוח לך ומלווה אותך (מן הסתם, נושא משמעותי מאוד) כדאי ללכת לטיפול רגשי לעבד את האין שלך.

אותו דבר בכסף, אם יש לך עבודה והכנסות אבל בדוחק ומסביב יש שפע, או אם הגעת ממשפחה ענייה והכסף גורם לך למצוקה.

או נניח ילדים (נניח אם יש לך שלושה וחלמת על משפחה מרובת ילדים, או אם אין לך ילדים - מן הסתם מצב קצת אחר ודורש התמודדות אחרת) 

חושבתאיזמרגד1

נראה לי פשוט לקבל את זה שאת מקנאה. זה בסדר שאת רוצה מה שאת רוצה.

ובמקביל- להפריד בין הרצון שלך לחוסר פרגון, כי אם זה משהו טוב אז זה משמח שיש אותו לכל מיני אנשים אחרים, וזה שיש להם לא מוריד ממך או מהרצון שלך...

ולגבי החוסר האובייקטבי- אם זה משהו שיש לך מה לעשות ואיך לקדם אותו, ממש לשבת ולחשוב על זה איך את מקדמת ומה. יותר קל כשאת יכולה לעשות משהו קונקרטי לגבי זה.

ואם אין מה לעשות אז פשוט לנסות לקבל את זה (אולי בטיפול. זה נשמע משהו שממש משמעותי בחיים שלך ואולי יהיה קל יותר עם עזרה חיצונית.) לקבל את זה שזה לא יקרה, אולי אף פעם לא. וזה בסדר לכאוב את זה שחסר לך.

ניסחת טוב ממניכל היופי
להשתמש בזה להנעה לפעולהנעמי28

ולא להתבחבש האם הרגש הזה טוב או לא.

קנאה היא אנושית ולגיטימית ויכולה לעזור לנו בחיים להבין באלה נקודות בחיים שלנו אנחנו רוצות להשתפר.

האשמה על הרגש וההלקאה רק עושים ממנה יותר אישיו ממה שהיא.

תקבלי את זה שאת מקנאה.

(אם זה בגלל רשתות חברתיות, אז לסגור, הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי)

ושתי פעולות טכניות שעוזרות

1- להפריד בין האדם שמקנאים בו לבין הדבר שמקנאים בו - אני לא מקנאה ב"רחלי" אני מקנאה בזוגיות טובה ומפרגנת.

2- להחמיא ולפרגן לאותו אדם למרות הקנאה

אני רואה בקנאהoo

דבר טוב

זו מראה למשהו שאני ממש רוצה ואין לי

זה רגע של מודעות טהורה

כי הגוף לא משקר

אני מאמינה שאפשר להשיג כל דבר אם באמת רוצים

לכן אם מגיע רגש כזה

אני מחדדת לעצמי מה אני רוצה להשיג

ומתכננת את הדרך לעשות את זה

גם אם זו דרך ארוכה 

אני מגיבה לכולןבקרוב ממש

הקנאה נובעת מחוסר שיש לי משהו שהוא יותר פיזי/כלכלי

כמו בית יותר גדול (יש לנו דירה משלנו בה מסודרת ויש בה מספיק חדרים לכולם אבל עדיין נניח אני מרגישה ובצדק שהסלון קטן לי ואם אחד מבני המשפחה יעבור דירה זה יהיה לי ניסיון ממש קשה. או נניח חופשות משפחתיות יש הרבה מסביבי שנוסעים לחול לדוגמא. יש לי יכולת כלכלית *אולי* לסוע לחול אבל אני לא נוסעת מסיבות אישיות שמונעות ממני וזה מפריע לי וקשה לי. או נניח שאני רוצה לסוע לחול רק עם בעלי אבל הוא פחות בקטע לעזוב את הילדים לבד לבד ולסוע (ילדים גדולים בלי קשר נראה לי מוגזם לעזוב לכמה ימים את הבית)

יש לי בה המון יש

ולא ברור לי למה ככה קשה לי עם האין

וזה כל הזמן מסביבי ולפעמים בתקופות מסוימות זה ביתר שאת

נניח בחופש שהרבה מסביב נוסעים לחול ואנחנו לא.

אני לא מצליחה להכניס לראש

הכל בסדר יש לך משפחה בריאה וילדים מהממים ובריאין בה תגידי אלף פעם תודה תתמקדי בחופש פה וגמרנו

* זה לא תמיד דברים כאלו לא ברי השגה. אבל אני לא הפקטור היחיד בתמונה יש עוד שיקולים ומרגיש לי כאילו יש לי בעיה עם עצמי ואני לא שמחה אפעם במה שיש לי ומי מבטיח לי שאחרי שהחליט שלמרות הכל נניח נוסעים לחול אז אני ירגע (במחשבה שלי כן אבל במציאות אולי יהיה לי דברים אחרים להתלונן עליהם)

* אני לא משתפת אפחד ברצונות שלי. בעלי יודע שהייתי רוצה אבל הוא לא מתרגש כי יודע שזה המצב ומקבל אותו בצורה פרקטית וגם זה טוב לו כי בגדול נניח שוב לנושא חול הוא היה מעדיף מראש שלא להתחיל עם זה בכלל.

* באתי מבית עם מושגים הרבה יותר גדולים. חייתי בבית גדול וכל היכולות הכלכליות ורמת החיים היתה הרבה יותר גבוה משל בעלי. אני כבר שניים לא חיה ככה אני לא נשואה לא שנה וגם לא 10 שנים אלא הרבה הרבה יותר. כל השנים ויתרתי והיה לי קשה. אבל אני מרגישה שהכל שעובר הזמן העומס מצטבר ואני לא מצליחה להתמודד איתו

* אני מפרגנת בה לכולם סביבי (ככה אני מרגישה) הקושי שלי הוא מול עצמי

ולדעתי גם הילדים מרגישים את זה וזה משפיע גם עליהם.

* אני לא מצליחה לקבל את זה שזה המצב

* מותר להתפלל על זה ? שיהיה לי כל מה שאני רוצה ? זה נשמע לי ככ ריקני

קנאהoo

על רקע כלכלי

בעיניי היא הכי פשוטה לפתרון

כי לעשות כסף

לשים מטרה כזו בסדר עדיפות גבוה

זה לא מאד קשה

ואז יש מספיק כסף למה שרוצים

לנסוע לחו"ל אפשר עם חברה/ משפחה לא חייבים באופן זוגי

לפעמים צריך להבין את שורש הרצון והקנאה ולתת לשורש פתרון 

לגבי הסוף , מותר להתפלל על הכל לפני ה'!נפש חיה.

דבר שני , אני חושבת שדווקא השינוי מגמה שאת חווה- הגישה של "בית גדול, מושגים גדולים" לעומת הגישה העכשווית של מה שקיים לך במציאות היום, זה גורם לך לחדד את ההבנה של מה את רוצה באמת/מה היית רוצה באמת.

אני חושבת שקנאה (לפחות מעצמי אני יודעת לומר) זה לא דבר רע. הקנאה יכולה לדרבן אתנו לשינוי כדי ליצור את מה שאנחנו רוצים. וככה כל אחד מתפתח מהזווית שלו וממילא יש מצב של           "קנאת סופרים תרבה חכמה"

הקנאה הופכת להיות רעה כשהיא משפיעה עלינו רע- מלמדת אתנו להיות נרגנים/לא מקבלים את עצמנו/ לא מרוצים מעצמינו או מחלקנו בעולם/ צרי עין כלפי אחרים והצלחותיהם.

וזה אולי גם מה שגורם לרדוף אחרי עצמינו בנסיון להצליח כמו/ להשיג את ... כמוהו/ להוציא את העיניים לשני כדי להראות ש"גם לנו יש", וחוסר נוחות כללי עם עצמינו/ העולם.

אני כותבת פה על עצמי, את מוזמנת לקחת לך מה שיועיל לך.  

מה שעוזר לי - זה להתמקד קודם כל במה שיש לי כרגע (לא מה שטוב וברור לי שקיים טכנית, התמקדות בחוזקות ואיכויות שקיימות בי תמיד ולא תלויות בשום מצב גשמי) ולנסות לראות איך אני מתקדמת לאט לאט  בעזרת אותן איכויות ליעד שאני רוצה.

דבר נוסף שעוזר לי

זה פשוט להתפלל, לדבר על זה עם ה' ולפרט לו- תודה על מה שיש עד עכשיו, ואחרכך ממש לפרט לו מה אני רוצה שיהיה לי ולמה. ולומר לו "אתה מכיר אותי. אתה יודע שאני לא מבקשת סתם . תעזור לי עם המידה הזאת שקשה לי, תתן לי כוח ויכולת, זה לא רק בשביל הבניין הפרטי שלי, זה למען כבוד שמיים! "  

וגם לצייר במחשבה את החזון של הדבר שאני רוצה מאוד. זה גם עוזר לי ואני רואה מזה התקדמויות.  

תנסי לעשות ברור יותר ממוקדנעמי28

מה בדיוק חסר לך.

החופשה בחו"ל שחזרת עליה - כתבת אפילו שאולי זה כן מתאפשר אבל בעלך מתנגד להשאיר את הילדים.

אולי שם הנקודה?

אולי מה שמפריע לך זה החלטות בחיים שמישהו מחליט בשבילך ואת לא לגמרי שלמה איתן או החלטות שמנוהלות יותר מדי ע"י רגשות שליליים כמו אשמה, ויש לך חוסר השלמה איתן.

אולי את פשוט רוצה זמן וחופשה לבד עם בעלך?

אולי חופשה בארץ תספיק? (לפעמים בארץ יקר יותר מחו"ל)

אז דבר ראשוןאיזמרגד1

לקבל את הקנאה. מותר לרצות הכל גם אם זה לא הגיוני או לא מסתדר וגם אם יש לך המון דברים אחרים שכן קיימים.

ודבר שני- לנסות לבחור

זה נשמע שיש הרבה בחירות שאת מתבאסת עליהם. אז לנסות לפתוח עם עצמך את ההחלטות שוב ולראות- יש איך לשנות את ההחלטות? אם לא, מה הסיבות שהחלטת אותם?

כאילו מבחינתי יש הרבה דברים שאני מרגישה שאני חייבת לעשות, ואז כשאני חושבת על זה אני מבינה שזה בחירה- נניח בחירה לכבד את הרצון של בעלי, או לחיות יותר בנחת אבל עם יותר לחץ כלכלי, או סתם שקט כשאני מרשה לילדים ממתק כדי שלא יבכו עכשיו חצי שעה😅 כאלה החלטות. ואז כשאני מבינה שאני לא חייבת אלא בוחרת בזה, יותר קל לי להשלים עם ההחלטות. וכמובן יש דברים שאפשר לשנות. אולי שווה לך לנסות את זה.

אני אגיד מה עוזר ליכל היופי

לא בטוח שזה רלוונטי לך אבל זה הכי חזק מבחינתי.

לפני כן אני אגיד, שאני ךא טסתי לחו"ל מעולם וסביבי אנשים טסים כל הזמן, פשוט אין לי מספיק וזה מבחינתי יעד לא ריאלי אז אני לא מתכננת שום דבר כזה.

כנ"ל בעוד אספקטים, אם אני קונה לילדים בגדים זה בגלל שהתרווח קצת החודש או שממש כבר חייבים כי הבגדים מרופטים.

בניגוד ל@00 אני לא חושבת שהכי קל בעולם לעשות כסף ולכל אחד יש את הנסיבות שלו.

אבל זו לא הנקודה.

אני מתנדבת תקופה ארוכה אצל מישהי שהחיים שלה קשים מכל אספקט, הבית שלה נראה נורא, הבריאות שלה על הפנים, המשפחה שלה קטנה ולא ממש בקשר וכו'.

אני נהנית ממהתנדבות, כי אני באמת עוזרת לה במה שהיא צריכה.

אבל בעיקר חוזרת הביתה ומרגישה עשירה מופלגת.

זה יותר טוב מכל שינון שאשנן לעצמי.

החוויה, ולא השכל, עוזרים לי לשמוח בדירה המאוד ממוצעת עד קטנה שיש לי, אז מה אם המטבח מתפרק והבית מבולגן, יחסית למה שיש אצלה הבית שלי הוא ארמון.

אני כמובן שואפת שגם לה יהיה ארמון ועוזרת במה שאפשר (לא בכסף כי אין לי, אם תרציי אסביר קצת יותר בפרטי) ועדיין ההמחשה הזו מול העיניים כמה יש לי, עוזרת כמו חיסון כשהקולגות שלי טסים פעם אחר פעם לכל מיני חופשות בחו"ל, ובוכים שאירועים משפחתיים קטנים עולים להם הון כי אי אפשר לוותר על כלום (וכמובן אני חוגגת הרבה יותר צנוע כי פשוט אין)...

אשמח לשמוע יותר בפירוטבקרוב ממש
איזו גישה מדהימה.ממתקית
לגבי נקודה אחרונה- אולי להתפלל על כך שלא תקנאי?ממתקית

במקום להתפלל על שיהיה לך כל מה שאת רוצה.
ממש מבינה אותך ממקום של קנאה, אני למשל ממש מקנאה בנשים עם בתים גדולים ומעוצבים. תמיד זה צובט אותי וקשה לי.
דווקא בטסים לחו"ל אני ממש לא מקנאה.
כל אחת והקנאה שלה.
עם הזמן אני פחות מקנאה בבתים גדולים משלי, רואה, מקנאה וזה עובר לי מהר מאשר פעם.
לא יודעת איך... אבל כבר כמה אפשר לקנא?
גם חולמת לשפץ את הבית אז זה מנחם אותי כשאני נזכרת בכך.
אולי תדמייני לך טיול חלומות בחו"ל שכשיתאפשר לך יום אחד תבצעי אותו
וכל פעם כשמישהו יטוס והקנאה תגיעי, תחשבחי לך על הטיול השווה שאת הולכת לעשות ביום מן הימים. זה מרגיע את הנפש, את הקנאה כי אז המוח עסוק בלחזור לדמיין את טיול החלומות שלך ופחות לקנא בטיול החלומות של השכנה שטסה מחאר לחו"ל.

תבררי לעצמך את הרצוןשוקולד פרה.

נשמע שאת לא יודעת בדיוק מה את רוצה, ולכן כשמישהו אחר מגשים את הרצון, פתאום קופצת לה קנאה, שאולי הוא עושה את מה שאת חולמת בסתר.

עשי לך רשימת חלומות משלך.

חלומות קרובים יותר וחלומות יותר רחוקים.

מה נותן לך תקווה ביחס לחלומות האלו.

מה מרחיק אותך וגורם לך לייאוש.

מה הכלים שלך להתמודד עם הייאוש.

וכולי וכולי.

ככל שתבררי לעצמך בתוך עולמך הפנימי- מה את רוצה באמת, רצון נקי שלך מבפנים בלי השפעות מהסביבה

ומה יכול לעזור לך להגשים

את מכאן תמיד תוכלי להתפרסם ולחזור לעצמך

בלי להתפזר מכל מיני מראית עין של אחרים.

לפני כמה זמן היינו באיזה אירוע המוני, ותפסתי שאני מקנאה בנשים יפות יוצר ממני. היה נראה לי דהחיים שלהן דבש מדבש.

ואז הבנתי, שכשאני עסוקה מלהסתכל על אחרות,

הבעיה היא לא הקנאה.

הבעיה היא שאני לא נהנית מהיופי שלי.

כדי להינות מהיופי שלי, אני צריכה. לעשות עבודה. עבודה פנימית של להפסיק להסתכל החוצה.

וזה קל. כי אני רק צריכה להגיד לעצמי משפט אחד

"אני לא מודדת עכשיו מי ייתר ממי כדי שאוכל להינות מהיופי שלי".

כלומר האינטרס שלי הוא לא להסתכל.

ולכן זה קל יותר מאשר איזו שאיפה אידיליה של לשמוח בחלקי.

ככל שתסתכלי החוצה ככה לא תהני ממה שיש לך.

לא תגידי לעצמך איזה כיף שלי יש... שה' ברא אותי עם...

אלא- בטח אצלה יותר שלם, בטח להם יותר טוב

וככה הנאת החיים שלך נפגמת.

אי אפשר להינות מהשפע ככה.

אני מאמינה שהבעיה היא לא החוסר בטיסההמקוריתאחרונה

או בבית גדול יותר, אלא עמוקה יותר

את מרגישה שוויתרת כל השנים. על מה ויתרת? לטובת מה? איזה תועלת חשבת שזה יביא? מה היה קורה לדעתך אם היית מרשה לעצמך לא לוותר?

האם זה נחשב ויתור, או שבחרת בזה?

האם יש דרך לשנות?

הקנאה מציקה לך כנראה כי אנשים אחרים מרגישים חופשיים לעשות דברים לעומתך, שאת מוותרת, והוויתור הזה שאת מרגישה יושב עלייך ובא לידי ביטוי בקנאה אבל בעצם הוא עמוק יותר והיא רק הסימפטום. לדעתי.

ולכן - עוד טיסה או בית גדול יותר לא יפתרו לך את זה לדעתי. כי חופש פנימי להיות מי שאת ולהתנהל בחופשיות (בלי קשר לכסף, זה גם מה אומרים, מה "מותר" לי להרגיש, מה אני רוצה, תקרות זכוכית כאלה וגבולות שאנחנו שמים לנו בראש)  זה דבר שלא קונים בכסף. זה האומץ להביט למציאות בעיניים ולתת לעצמך רשות להביע רצונות ולתפוס מקום.

כמובן שאם דיברתי שטויות - זרקי לפח, הכל טוב

חיבוק♥️

נכון בעיקרון אין דבר העומד בפני הרצוןבקרוב ממש

וכמו שאמרתי

לא תמיד זה שאין לי זה בגלל שאין לי יכולת כלכלית

לפעמים יש דברים אחרים שמונעין (אולי אצל מישהו אחר זה לא היה מונע אבל אצלנו זה כן מונע)

ואני תמיד מתלבטת בין להגיד אני רוצה ואני חייבת ויהי מה

לבין קצת לעבוד על המידות שלי.

אגב לא כל יעד כלכלי הוא תמיד מושג

פרנסה זה אחד המפתחות של הקבה

אני מאמינה שחובה לעשות השתדלות

אבל גם חובה לדעת שזה לא בשליטתנו והכל מתנת שמיים

אני חושבתoo

שמודעות היא מידה טובה

לחדד מה רוצים ולנסות להגיע ליעד הזה

זה טוב

קנאה שמביאה כעס/ צרות עין/ דברים אחרים שליליים

זה בעייתי

הדרך הנכונה לעבוד על המידה הזו

היא המודעות

המראה לנפש

לגבי הפרנסה

יש לאדם בחירה מספיקה כדי להרוויח מספיק

גם בהתחשב שלא הכל בידו

בעיניי לפחות

בדיוק אתמול שמעתי שיעור של הרב שניאור אשכנזימתואמת

שמדבר על כוחה של הקנאה (בעקבות קנאת קרח במשה ואהרן).

ממליצה לשמוע, יש שם תובנות מיוחדות!

נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקו

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
יש לי נעל לבנה חגיגית בצבע לבן מידה 19שושנושי

אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.

הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.

אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה. 

קוראת שאת מבנימין, באסה. כותבת לך בפרטישושנושי
ולי יש תכלת לקDoughnut
גם במצב מצוין ממש ויקרות מעור, גם במידה 19. אם מעניין אותך יכולה לשלוח לך תמונה שתראי.
אם היו במידה 20-21 הייתי לוקחת. נשמע מתוק!!!שושנושי
😘Doughnutאחרונה
מתוק ממש, ויוניסקס, ועם תמיכה טובה לרגל- גבוה מאחורה ותומך. אם יש מישהי שמעוניינת- באהבה.

אולי יעניין אותך