ילד בן 7.5 שקשה לו מאוד לשתףתותי פרפר
שלום לכולם! חדשה פה.. ואשמח ממש לשמוע מכם.
הבן שלנו בן 7.5. בכור בן שלושה ילדים (שתי בנות אחריו). ילד טוב, חכם מאוד ויצירתי. בתלמוד תורה לא מפסיק לקבל תעודות הצטיינות ושבחים. הבעיה היא שהוא עקשןן ממש ובמיוחד קשה לי בקטע של לשתף בדברים שלו. אחיין שלי מגיע אלינו קבוע פעם בשבוע בצהריים עד 4 והטא קבוע לא מרשה לו לשחק במערבל בטון גדול שיש לו. הוא קיבל אותו לפני כמה שנים ליומולדת ותאמת בקושיי נוגע בו כבר. אבל ביום שהאחיין מגיע פתאום הוא "משחק" בו כדי לא לתת לאחיין. ואותימזה מחרפן. ניסיתי לשוחח איתו בצורה הגיונית באיזה ערב ולהסביר לו למה חשוב לשתף והכנסת אורחים וזה לא עזר! חזר על עצמו שוב שבוע אחכ. ניסיתי בכוח לאמר לו שגם אם זה לא מוצא חו בעינייו אני מחליטה ונותנים לאחיין לשחק בזה. וכלכך קשה לו עם זה והוא מגיב נורא בקיצוניות. נכנס לחדר, נעל את השרותים מבחוץ,כנראה חשב שזה יפריע למישהו. ופשוט כועס כל כך. לא מרביץ אבל ממש כועס. בעלי חושב שאין עניין להכריח אותו בכוח ושזה לא יעזור לגרום לו לתת. ואני חושבת שאם כל השיחות לא עוזרות ובנועם לא הולך. אז אין ברירה. השאלה מה באמת אפשר לעשות?? זה גם בא לידי ביטוי בדברים קטנים שמאוד קדה לו לשתף את האחיות שלו, שבניגוד אליו הרבה יותר זורמות ונותנות. אבל עם זה מסתדרים. פה פשוט נורא מפריע לי שמגיע אורח ופשוט הוא מתעקש לא להסכים. אגב, גם תורות לא הלך..
אשמח ממש לעצות!
תודה רבה
אל תכריחי לשתף.ד.

זה שלו.

גם את לא תאהבי אם מישהו יכריח אותך לשתף מישהי אחרת בדבר שלך..

בעלך צודק. מה זה "אם לא הולך, אז אין ברירה"?... אם לא הולך - אז צריך לעשות את המצב יותר גרוע? הרי זה לא יעשה אותו יותר נותן אלא בדיוק להיפך.

לדעתי, ההרגשה של "שלי" אצל ילד, זו הרגשה בריאה. כשיש שלי, יש גם שלך. לפני הנדיבות, צריך הבחנת תחומים. על אף שיש ילדים "מלאכים" כאלה, שכבר מגיל מאד קטן נותנים הכל.. 

בכללי, ילד מרגיש שיש משהו שלו, ואח"כ גם הנתינה זה חלק ממה ששלו. הוא מרגיש את האישיות שלו גם ע"י הנתינה. אם אצל ילד מסוים זה יותר קשה, הגיל של הנתינה קצת מתאחר, אז צריך קודם כל שלא יהיה מאויים על מה ששלו, אחרת לא יסכים להיפתח לרעיון של לתת.

על גבי זה, אפשר להנחיל לו בהדרגה את ההרגשה הטובה שבנתינה. לדוגמה, אפשר כשמגיע האחיין, להכין כיבוד, ולומר לו, "אתה תהיה אחראי לחלק את הכיבוד לכולם".. ולהסביר לו שיעשה את זה ב"הכנסת אורחים", בשמחה, שהאחיין ירגיש טוב. אח"כ לשבח אותו על איך שנתן, בצורה שיחוש את ה"אישיות" שלו בנתינה. וכד'.

עם הזמן, מן הסתם אפשר יהיה לשאול אם מוכן לתת משחק כלשהו לשחק. להדגיש לו, "זה שלך, אתה מחליט". אם ירגיש שאינו מאויים על שלו, יש יותר סיכוי שדווקא ירגיש מעלה בכך שנותן גם לאחרים.

בהצלחה.

^^^נושבת באוויר!
מסכימה עם ד. אך רוצה להוסיף עוד כיון
לפעמים בגלל שאנחנו מרגישים שהילדים לא נחמדים לאורחים (ואנחנו מצפים זאת מהם) ההתנהגות שלנו כלפיהם משתנה קצת. אפילו בניואנסים הכי דקים. אנחנו מרגישים צורך לפצות את האורח. והילד שלנו לא מבין את הסיבה רק חווה שכאשר האורח מגיע מתייחסים אליו קצת שונה . ולכן מגיעה התנהגות שלילית
אז אני אומרת ..דווקא שהאורח מגיע להעצים את הילד.
וואלה. אני חושבת שזה באמת כך.תותי פרפר
אשים לב. תודה !
זה האמת רעיון העניין של הממתק. ננסה. תודה!תותי פרפר
ובכל זאת אני עדיין מרגישה שזה מאוד בולטט וקשה ביום יום עם הנוקשות הזאת של ה-מה ששלי שלי לא להתקרב-. אפילו מעמד לספרים שהיה בשימוש שלו שנה שעברה ובינתיים התרוקן כי עוד לא קנינו לו ספרים חדשים, ובינתיים שמתי שם את הספרים של אחותו שכבר הגיעו. עד שאקנה עוד מעמד אחד. הוא קיבל אתזה קשה וכעס. והוא אומר בעצמו "קשה לי לשתף בדברים שלי"
השאלה אם באמת להרפות וזה ישתפר לאט לאט. או דצריך לעשות משהו..? היה נראה לי שזה כבר גיל גדול בשביל התנהגות כזו.
ואני חוזרת ששיחות לא עוזרות! ניסינו המון פעמים וכל פעם כשמגיע מצב כזה הסיטואציה חוזרת על עצמה.
זה מקסים שהוא שהוא אומר לך במילים מה קשה לונושבת באוויר!
זה לא אופייני לילדים וזה יכול להעיד על בגרות. גם ציינת את זה שהוא לא מכה או צועק שהוא כועס וזה מקסים שהוא מצליח לווסת את הכעס שלו.
בקשר לבריכה הייתי ממליצה ליזום שיחה בזמן רגוע לבד בלי הבנות.
ולומר בסמכותיות "אומנם קנינו לך בריכה ליום ההולדת, יכול להיות שזו היתה טעות כי אני רואה שממש קשה לך לחלוק. אבל חשוב לי שתדע שלמרות שהבריכה זה מתנה ליום ההולדת שלך היא ברשות כולם ואחיות שלך יכולות לשחק בתוכה איך שהן רוצות"
שימי לב לתגובה שלו תכילי את הכעס תאמרי שאת רואה שהוא כועס ואת מאוד מבינה.
אפשר לשאול אותו מה הוא חושב על כך.
והכי חשוב להקפיד על זה שלא ישליט דיקטטור בזמן הבילוי בבריכה .. להעיר לו, הוא יתרגל
לא אומרים כך על מתנה שילד קיבל. עדיף לא לתת..ד.

מה לא אומרים?תותי פרפר
ובסיטואציה של הבריכה, מה היית עושה?
מה שנכתב לעיל..ד.

"אומנם קנינו לך בריכה ליום ההולדת, יכול להיות שזו היתה טעות כי אני רואה שממש קשה לך לחלוק. אבל חשוב לי שתדע שלמרות שהבריכה זה מתנה ליום ההולדת שלך היא ברשות כולם ואחיות שלך יכולות לשחק בתוכה איך שהן רוצות" 

ילד מעדיף לא לקבל מתנה, מאשר שאח"כ יאמרו כך..

תמיד כדאי לזכור מה שאמר ר' ישראל סלנטר, שאם ילד לוקח קרש ומשיט על המים ואומר, זו אוניה - ומישהו לוקח לו את זה, הרי זה כמו מישה שמטביע אוניה אמיתית למבוגר..

אפשר מראש לא לקנות לו. אפשר מראש לומר שזה יהיה שלו אבל כולם יוכלו להיכנס, ולשאול אם ירצה בכך. אי אפשר אחרי שאומרים "שלך", לומר, "זה ברשות כולם".. 

אז מה עושים..

או שאומרים לו, נכון שזה שלך. קיבלת מתנה. אבל לא נעים להם כך, שאתה אומר להם, לא לעשות כך ולא לעשות כך.. תאר לך שמישהי מהם היתה מקבלת, ואומרת לך כך.. איך היית מרגיש?  

אם יסכים בכ"ז, יופי. אם לא, אפשר למשל לומר, אתה צודק, זה שלך - אפילו שיותר יפה היה אם היית מרשה להם בשלך בצורה שעושה הרגשה טובה. אבל בגלל שאנחנו צריכים שיהיה גם להם, נקנה עוד אחת, בשבילן, ואז נצטרך לצמצם את המקום ששלך (או את השעות/הימים) כדי שגם להן יהיה בהרגשה נוחה...

יש להניח שמתוך דבר כזה, אפשר כבר להתגלגל על הסכמה, שעדיפה על הפסד. אפשר גם להוסיף ולומר, שחבל שפעם הבאה נצטרך לעשות תנאי מראש על מתנות כאלה, כדי שלא היהי מצב שלא כולם יכולים - ואז נצטרך להגיד מראש שזה של כולם.  לא יותר כדאי שיהיה שלך, ואתה תרשה להן?..

הקיצור, בנוגע לתהליך הכללי, כבר כתבנו; וגם כתבה להלן דברים יפים זו שמשום מה קורת לעצמה "מיואשת".. (אל תתייאשי, יש לך רעיונות טובים...). בנוגע למקרה ספציפי שניתנה מתנה, ניתנה לו - אז זה שלו. חבל לפגוע באמון בשביל זה.

יפה.ד.

כלומר: הילד החכם, בעצמו מבין מה קשה לו.

אז גם אם צריך "לעשות משהו" (וזה לא כ"כ בטוח. כלומר, יתכן שהוא קצת מתעכב עדיין בשלב הזה, ועוד חצי שנה-שנה, זה כבר ייעלם לבד), ה"משהו" צריך להיות יעיל.  ומה שנראה, זה שה"משהו" שאת חשבת, רק מעצים את הבעיה..  כי זה מעמיד אותו בעימות חזיתי מול התכונה שלו, ואז היא מתחזקת, מתבצר בעמדתו.

לכן, לדעתי, אכן קודם כל להרפות. לגמרי. שירגיש תקופה מסויימת שאתם לא מתנגשים איתו בענין הזה. הולכים לקראתו. "מפריע לך ששמים גם את שלה כאן? אין בעיה, נביא אחר. אתה מסכים שלבינתיים זה יהיה כאן, רק לכמה ימים עד שנקנה עוד אחד"?

[יתכן דווקא שבמקרה כזה היה מסכים. או היה מסנן שקשה לו לשתף אבל מסכים - ואז הייתם אומרים לו כל הכבוד שהתגבר.  ואם היה מסרב, אז לא נורא, נשים במקום אחר, בטוח שבמשך הזמן כבר יהיה לך יותר קל לשתף גם אחרים]

העיקרון, לדעתי, קודם כל להרפות. אחרי שיירגע מזה, לדבר פעם, בנחת, למה זה טוב שמשתפים אחרים בדברים שלנו, בלי לוותר על כך שזה שלנו. שיש בזה מעשה טוב, ועזרה, ומשמח את השני, גמילות חסד. וגם אנחנו אוהבים שמרשים לנו לפעמים בדברים שלא שלנו.

ולהסביר גם שזה נכון שלכל אחד יש דברים שלו, ולפעמים קשה לשתף את השני. להגיד שלא נורא, שכשקצת גדלים, כבר יכולים גם להרגיש את שני הדברים ביחד: גם שטוב שיש דברים שלי, וגם שאני בעצמי שמח שאני יכול לעזור לאחרים בדברים שלי לעשות להם טוב.

כך, נתת לו "רציונאל", נתת לו כיוון, ויש להניח שזה יחלחל.  ובינתיים, לטפח את התחושה של השמחה שבנתינה, ע"י הזדמנויות לתת לעזור בדברים שהם לא "שלו", ולתת לו פידבק נעים על כך. "ראית כמה הוא שמַח".. בלי להוסיף "לקחים" ("אתה רואה, צריך לשתף גם משלך"..), שזה יכול לקלקל הכל.  כמה שהתחושה של הנעימות שבנתינה תגבר, ובמקביל יהיה לו רציונאל חינוכי, ולא יילחץ - יש יותר סיכוי שהענין יסתדר בטוב.  אם תראו שמשום מה זה נמשך בצורה קיצונית גם בשלב יותר מאוחר, אז אפשר יהיה כבר לשוחח איתו על הבעיה, ולחשוב ביחד איך אנחנו משתחררים מזה. כעת נראה שזה עוד לא הגיל.

אוקיי. מקבלתתותי פרפר
תודה רבה על הדברים!
לא משתף בכלל או בדברים מסוימים?מיואשת******
קודם כל הוא די קטן
דבר שני אם יש דברים מסוימים שהוא מרגיש קשור אליהם ולא מוכן לשתף זה נורמלי וזה בסדר
אם הוא לא מוכן בשום כלום זה כבר יותר בעיה
ממש לא הייתי מתעקשת שישתף דווקא במשהו שקשה לו אלא מנסה לדבר איתו לפני שהאורח מגיע באיזה משהו שלו היא מוכן כן לשתף ולתת לו את זכות הבחירה מה הוא מוכן ומה לא. הוא לא חייב לשתף בכל דבר, יש דברים אישיים שובבים אפילו אם לא משחקים בהם יותר.
בשביל להרגיל אותו לנתינה באופן כללי אפשר למנות אותי לחלק ממתק כשאורח מגיע. ללכת איתו לקנות ממתקים שהוא יבחר מה לחלק לאורחים ואז שהוא יחלק את זה
הוא בכללי כמעט ולא משתףמבדברים שלו.תותי פרפר
מדי פעם כן אבל גם אז צריך ל"שכנע"אותו. למשל שנשאר לו מסתיקים מהטיול ואחיות שלו רוצות אז הייתי צריכה להסביר לו שכמו שהוא רוצה שהן תתנה לו, גם הוא צריך לתת להן. וחוץ מזה הדברים שלו הוא מאוד שומר אותם לעצמו. זה מאוד בולט. מה שצוגדר כשלו, למשל מתנה שקיבל, הוא כמעט לא מוכן לתת וגם אם כן זה בצורה מאוד קפדנית ולא נעימה.
למשל בריכה שקיבל ליום הולדת, מטבע הדברים גם אחיות שלו יכנסו לבריכה. אבל הוא משגע עם הכללים שלו. לא לצלול, בלי לשחק בכלים וכו וכו. שזה ממש קשה! תכלס צפיתי את זה כשהוא קיבל את הבריכה (בריכה למירפסת). אבל באמת מה עושים?#
אנחנו מאוד מכבדים בבית את המקום של מה ששיך לו ולא מכריחים אבל במקרה ההוא פשוט הרגשתי שהאורח מסכן. כלכך רוצה פעם בשבוע לשחק בזה והוא לא נותן לו..
זה אופי וזה טוב וחשוב לעבוד על זהמיואשת******
אבל זה תהליך והוא באמת די קטן
אז בואי נגיד שדברים שהוא קיבל ליום הולדת לא הייתי מנסה בכלל. זה שלו וזהו (מי נותן בריכה ליום הולדת??)
אבל כן לנהל אילו שיח על מה הוא כן מוכן לשתף, ממתקים שנשארו למשל זה חשוב ודוגמא טובה
ולעשות את התהליך לאט ובשיתוף איתו כל פעם משהו קטן נוסף, והרבה פידבק חיובי על שיתוף, ומדי פעם אני מניחה שגם לא משתפים אותו לתת לו לחשוב על זה קצת איך זה מרגיש מהצד השני
ולאפשר לו בחירה ולא להכריח, כך שהוא יבחר כמה הוא יכול ובמה ולאט לאט זה ישתפר
תודה רבה על התגובה!תותי פרפר
אני באמת אנסה ללכת בדרך הזו.
אני חושבתפאז
שאת צריכה לכבד את זה שזה חפץ שלו וזו זכותו להחליט אם לשתף בו או לא.
אולי הלחץ והתחושה שלא נותנים לו את זכותו על החפצים שלו רק מתסכלים אותו וגורמים לו להתבצר יותר...
בדרכ אנחנו מאוד נותנים את המקום שלותותי פרפר
ומכבדים מה ששיך לו-שלו. אבל בשני המקרים של המערבל בטון עם האחיין ושל המערבל בטון
. אלו מקרים שהיו לא פשוטים מבחינתנו והתלבטתי איך נכון לפעול בהם.
בעיניפאז
ממש חשוב לעשות זאת גם ובעיקר כשקשה יותר..
זו אבן הבוחן ליחס האמיתי
איך שאני מבינה את הסיטואציה, נשמע שדווקאפרוזן יוגורט
כשהאחיין מגיע בנך מרגיש צורך להגן על שלו, ולשמור על מקומו. תני לו את האפשרות הזו. וצריך לחשוב למה. מפריע לו שהאחיין בא? גוזל יחס על חשבונו?
אני לא חושבת שיש ממש חובה לשתף בדברים שהם פרטיים שלךחילזון 123אחרונה

לפעמים כשהילדים רבים על משהו וזה שייך לאחד מהם והוא לא מוכן לתת
אני בפרוש אומרת "זה שייך לX. אם הוא רוצה הוא יכול לכבד אותך קצת"
ואז אומרים לX- "נכון, הבובה הזאת היא שלך. קיבלת אותה מסבתא ליום הולדת. אתה רוצה לתת לY קצת לשחק בזה? זה ישמח אותו מאד, הוא ישחק בזה ואז הוא יחזיר לך כשאמא שלו תבוא לקחת אותו" (לדוגמא כן?)

לפעמים רק ההכרה שזה באמת שלו וזה יחזור אליו בסוף מרגיעה את הלחץ ופתאום אין להם בעיה לתת גם לאחרים.
ואם בכל זאת מתעקשים ולא רוצים לתת אז לא נורא. השני צריך ללמוד שיש דברים שהם פרטיים של אחרים וצריך לכבד את זה.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך