הבן שלנו בן 7.5. בכור בן שלושה ילדים (שתי בנות אחריו). ילד טוב, חכם מאוד ויצירתי. בתלמוד תורה לא מפסיק לקבל תעודות הצטיינות ושבחים. הבעיה היא שהוא עקשןן ממש ובמיוחד קשה לי בקטע של לשתף בדברים שלו. אחיין שלי מגיע אלינו קבוע פעם בשבוע בצהריים עד 4 והטא קבוע לא מרשה לו לשחק במערבל בטון גדול שיש לו. הוא קיבל אותו לפני כמה שנים ליומולדת ותאמת בקושיי נוגע בו כבר. אבל ביום שהאחיין מגיע פתאום הוא "משחק" בו כדי לא לתת לאחיין. ואותימזה מחרפן. ניסיתי לשוחח איתו בצורה הגיונית באיזה ערב ולהסביר לו למה חשוב לשתף והכנסת אורחים וזה לא עזר! חזר על עצמו שוב שבוע אחכ. ניסיתי בכוח לאמר לו שגם אם זה לא מוצא חו בעינייו אני מחליטה ונותנים לאחיין לשחק בזה. וכלכך קשה לו עם זה והוא מגיב נורא בקיצוניות. נכנס לחדר, נעל את השרותים מבחוץ,כנראה חשב שזה יפריע למישהו. ופשוט כועס כל כך. לא מרביץ אבל ממש כועס. בעלי חושב שאין עניין להכריח אותו בכוח ושזה לא יעזור לגרום לו לתת. ואני חושבת שאם כל השיחות לא עוזרות ובנועם לא הולך. אז אין ברירה. השאלה מה באמת אפשר לעשות?? זה גם בא לידי ביטוי בדברים קטנים שמאוד קדה לו לשתף את האחיות שלו, שבניגוד אליו הרבה יותר זורמות ונותנות. אבל עם זה מסתדרים. פה פשוט נורא מפריע לי שמגיע אורח ופשוט הוא מתעקש לא להסכים. אגב, גם תורות לא הלך..
אשמח ממש לעצות!
תודה רבה
.. להעיר לו, הוא יתרגל