חומרים:
3 פלפלים
3 קישואים
2 בצלים
2 עגבניות
למילוי:
2 כוסות חיטה
½ כוס צימוקים
2 גזרים מגורדים
4 שיני שום
2 גבעולי סלרי קצוצים
¼ כוס שמיר קצוץ
3 כפות שמן
2 כוסות מים
מלח
פלפל
½ כפית כמון
½ כפית קארי
לרוטב:
2 שיני שום
½ כוס כוסברה קצוצה
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות סוכר חום
כוס מים
שמן
אופן ההכנה:
מחממים 3 כפות שמן ומוסיפים שיני שום קצוצות, גזר מגורד, סלרי קצוץ ושמיר קצוץ.
מבשלים כשתי דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים את החיטה והצימוקים. מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מוסיפים מלח, פלפל, כמון וקארי, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה - עד שהחיטה נהיית רכה אך לא עשויה מדי (היא ממשיכה להתבשל גם בתוך הירקות הממולאים).
אפשר להוסיף נוזלים לפי הצורך.
לרוטב:
מטגנים 4 שיני שום פרוסות, מוסיפים כוסברה קצוצה, רסק עגבניות, 2 כפות סוכר חום וכוס מים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש עד למילוי הממולאים.
למילוי:
מרוקנים את הקישואים בעזרת סכין. אם הקישוא גדול אפשר לחצות אותו לשניים ולמלא כל חצי בנפרד.
מנקים את הפלפלים מגרעינים ומרוקנים את העגבנייה באופן חלקי כדי שהיא תישאר שלמה.
ממלאים כל ירק ב‑2‑3 כפות מתערובת החיטה ומניחים בסיר בצפיפות.
מבשלים על אש נמוכה כ‑40‑50 דקות, עד שהירקות מתרככים.
אפשר להוסיף נוזלים לפי צורך, כך שתמיד יהיו מעט נוזלים בסיר (הירקות מתבשלים באידוי בעיקר).
פורסם בפנימה