
ראש מנגנון התיאום הביטחוני מול הרש"פ בעבר, אל"מ במיל' ד"ר משה אלעד, קורא לתגובה ישראלית תקיפה ביותר מול תנועת החאס שלטעמו פועלת אך ורק מכוח הרוח הגבית האיראנית שהיא מקבלת.
בראיון לערוץ 7 אומר תא"ל במיל אלעד, כיום מרצה באקדמית גליל מערבי, כי ההסלמה הנוכחית אינה עוד הסלמה המאפיינת את תום ימי הרמאדן אלא משהו שהוא הרבה מעבר ו"זה יבוא לידי ביטוי בנקודת היציאה שלהערכתי תבוא בעוד יומיים, לקראת עיד אל-פיטר".
"לא יהיה כאן תיקו. אני מעריך שתהיה כאן הכרעה גם אם לא של דגל לבן. או שזה יבוא לידי ביטוי בכך שחמאס יתן לנו כמה שנות שקט, או שחמאס ינצח בכך שישתלט גם על הציבור הערבי ביו"ש ויוביל גם בפועל את המדיניות. הירי הוא רק אמצעי, והמטרה שלו היא לבוא לידי ביטוי ברחוב הפלשתיני ולהשאיר את אבו מאזן לא רלוונטי ונטול אנרגיות. בימים האלה אין מי שמייחל למכה רצינית שלנו יותר מאבו מאזן", אומר אלעד.
לדבריו ולהערכתו "יש כאן ניסיון של חמאס להתעלות מעל מה שבעיניהם הוא תרגיל של ביטול הבחירות. הם רוצים להוכיח לאבו מאזן שהם אלה שיובילו גם בלי בחירות. כבר לפני חודשים טענתי שאם בחירות יתקיימו חמאס יעשו פעולה דרסטית לקבל את הבמה הראויה". משמעות דבריו היא שבשיח בין חמאס לפתח' של אבו מאזן בין אם יהיו בחירות ובין אם לא ישראל היא זו שתשלם את המחיר.
להערכתו של אלעד "אם היו בחירות חמאס היו זוכים ברוב גדול. הם אלה שמבטאים את מאוויי הרחוב הפלשתיני. הרש"פ מתקבל אצל הפלשתינים כגוף של עסקנים שמוצצים את לשד האומה הפלשתינית. חמאס אמנם לא מפגר בשחיתות מאחורי הרש"פ, אבל הוא מצטייר כמי שנלחם למען הפלשתינים".
האם המשמעות היא צורך להידבר עם חמאס, או אולי להיפך? עבור תא"ל אלעד התשובה חד משמעית: "כל עוד הם רואים אותנו דרך קנה הרובה אין מה לדבר איתם. יש את ההבנה של היומיום, אבל אלו זוטות. כל עוד חמאס מחזיק באידיאולוגיה של חיסול ישראל צריך לתת לו מכה לאורך זמן, ככל שהעולם יאפשר לנו, ללא הפסק עד שיבוא ויאמר שהם צריכים לחשוב מחדש, כמו שהיה בלבנון".
אלעד מציין כי עבור חמאס גם היום הקדוש לאיסלאם, עיד אל-פיטר, אינו עילה להפסקת התקיפות כלפי ישראל. "בעבר היו לחימות גם ביום הקדוש להם, עיד אל-פיטר. הם אלה שחיללו אותו. על ישראל לתת להם בתקופה הזו מכה ניצחת וחזקה, כולל לחימה מתחת לאדמה, כזו שתפתיע אותם. להביא אותם לפנות לגורם שלישי שדרכו יבקשו הסדרה לתקופה ארוכה".
כאמור, אלעד משוכנע שחמאס לא היה פועל באופן הזה ללא גיבוי איראני. "מאחוריהם אלו רק האיראנים ואולי מעט הטורקים. לא הקטארים. הגוף התומך אידיאולוגית ולוגיסטית הם רק האיראנים. אם איראן לא הייתה נותנת להם את האפשרות ספק אם הם היו עושים את זה".
עוד שאלנו את אלעד אם ישראל יכולה לפעול בנחרצות שעליה הוא מדבר כאשר הממשלה הבאה יתכן ותמצא את עצמה תלויה ברע"ם ומנסור עבאס העומד בראשה, שכבר כיום מבהיר שלא יקיים מגעים קואליציוניים כל עוד אין שקט ברצועה. "יש מי שאומרים שטוב שזה בא עכשיו. עכשיו אנחנו מבינים, וגם מנסור עבאס מבין שזה לא יילך, וטוב שזה יקרה עוד לפני שחותמים על הסכמים".
לדבריו "הקבינט נתון אישור והצבא יודע לעבוד ולממש את בנק המטרות שהוא הציע. אני מאמין שהרמטכ"ל יתעקש ויעמוד על כך כי בסד המועדים שלפנינו אין זמן אחר. אנחנו נערכים לתת מכה חזקה לכל המערכות של חמאס כדי שכשיפתחו את העיניים לא ידעו מה קורה איתם. בנוסף, גם אם תהיה הפסקת אש אסור לוותר על הסיכולים הממוקדים וראשי חמאס יצטרכו להתרגל לכך שהם הולכים מפוחדים ומסתתרים".

