בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'צילום: חיים טויטו

‏יו״ר מפלגת הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ׳ מותח ביקורת על ראש הממשלה נפתלי בנט בעקבות הדיווח ב״ישראל היום״ ולפיו בנט ביקש ממנהלי בתי חולים להצהיר על יכולת ספיקה של חולים ובתמורה הם יקבלו סיוע תקציבי ותקנים.

״אני לא יודע אם אתם מבינים עד כמה הדבר הזה חמור״, אמר סמוטריץ׳. ״בנט דורש ממנהלי בתי החולים לשקר ולהטעות את הציבור ביחס למצב בבתי החולים כתנאי לסיוע ותוספת תקנים, והכל כדי לשפר את יחסי הציבור שלו ושל הממשלה ולהפחית את הביקורת הציבורית על הניהול הכושל שלהם את המאבק בקורונה. זה מושחת וזה פלילי״.

בליכוד דורשים לפתוח בחקירה מיידית של מה שהם מכנים ״עסקת השוחד״ שהציע נפתלי בנט למנהלי בתי החולים ״בניסיון להסתיר מאזרחי ישראל את גודל מחדל הקורונה של בנט״.

נציין כי לשכת ראש הממשלה הכחישה את הפרסום בישראל היום על ״עסקה״ כביכול, ומסרה: "הפרסום בעיתון ישראל היום אודות ׳דרישת שתיקה׳ דמיונית ממנהלי בתי החולים – שקרי ומופרך. לא הייתה כל דרישה כזו ממנהלי בתי החולים, לא רשמית ולא ברמז, לא בכתב ולא בעל פה.

״בראשות בתי החולים בישראל עומדים מנהלים ורופאים מהמעלה הראשונה, אנשי מקצוע מצוינים וישרים שמצילים חיים יום יום. כל ניסיון להטיל דופי ביושרתם המקצועית מזלזל במיטב רופאינו, שנמצאים בחזית המאבק בקורונה לילות כימים״.

עוד אמרו בלשכת בנט: ״ראש הממשלה גאה במהלך לחיזוק מערכת הבריאות באלפי תקנים לאחר שנים של הזנחה. לאור תגבור המשאבים, ביקש רה"מ מבתי החולים להיערך להמשך ההתמודדות עם המגפה ולהסביר זאת לציבור כדי למנוע תבהלה ולחזק את אזרחי ישראל. כל שאר הדברים שמופיעים בכתבה פשוט לא התרחשו במציאות״.