בקי כספי, מנכ"לית המשרד הישראלי של ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, השתתפה בועידת הקיץ של כנס ירושלים. כספי התייחסה לנושאים הבוערים על סדר יומם של יהודי ארה"ב, בדגש על מגיפת הקורונה, גילויי האנטישמיות, מנהיגות יהודית צעירה וזרמים ביהדות.

"כשאדם תוקף יהודי ברחוב, לא איכפת לו מאיזה זרם הוא", היא הדגישה.

לדבריה של כספי הקורונה השפיעה על יהדות ארה"ב וצפון אמריקה כפי שהשפיעה על העולם כולו. "המוסדות ובתי הכנסת מהווים את ליבת הקהילה היהודית, הם המוקדים אשר מגבשים את הקהילה ואליהם כולם מתכנסים כדי להיפגש. הקורונה מנעה הגעה אל המוסדות הקהילתיים ולכן פגעה במידה מסוימת בקהילה. לפיכך, ארגון הפדרציות היהודיות הציב לעצמו שני יעדים מרכזיים לתקופת הקורונה: שמירה על התשתית מוסדית-ארגונית יהודית בארה"ב ותקצוב מוסדות יהודיים בזמן הקורונה (בתי ספר, בתי כנסת, מתנ"סים וכו'), כדי שלא ייסגר".

המוסדות של ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה מהווים מקום המפגש של כלל הקהילה, בין היתר מכיוון שהארגון לא מזוהה פוליטית למפלגה מסוימת וגם לא משויך לזרם מסוים של יהדות. המוסדות מייצרים מקום שבו השיח היהודי המקומי יכול להתנהל על מנת לדאוג לשגשוג של כלל הקהילה.

כספי התייחסה בהרחבה גם לסוגיית העלייה בתקריות אנטישמיות בארה"ב ושיתפה כי בכל קהילה הפדרציות מנהלות מפגש מקומי של ועד הרבנים מכלל הזרמים: אורתודוקסים, חב"ד, רפורמים, קונסרבטיבים וכו'. ישנה הבנה שקיימות דאגות קולקטיביות ביחס לקהילה היהודית, כמו עוני ואנטישמיות, שהן חשובות מעבר לזרמים השונים ביהדות. "כשאדם בא במטרה לתקוף יהודי ברחוב, לא אכפת לו לאיזה זרם של יהדות הוא משויך – הוא רק רוצה להשיג יעד יהודי....זה אחד ההבדלים המובהקים בין להיות רוב במדינה ריבונית לבין לחיות כמיעוט וכקהילה קטנה בגלות".בנושא האנטישמיות, הוסיפה כספי "האנטישמיות הנוכחית מציגה מצב חדש שלא נראה בעבר". תופעה חדשה שנצפית בעולם היא טשטוש הגבולות בין אנטישמיות ואנטי-ישראליות. האנטישמיות והאנטי-ישראליות מגיעה כיום אף למחוזות הגלידה, כדוגמת בן אנד ג'ריז. "ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, כגוף בונה קונצנזוס, ראה אתגרים דומים בעבר והוביל מאמץ שהביא לכך שביותר מ-30 מדינות יש חוקים כנגד ארגון הBDS, אשר מקשים על היכולות של חברות שונות ליישם החלטות או הכרזות מסוג חרם".

על פי דו"ח PEW האחרון, ממקורות המידע המהימנים ביותר אודות הקהילה היהודית בצפון אמריקה, ישנה עלייה מדאיגה בחשש בתוך הקהילה היהודית ביחס לאנטישמיות. במהלך המבצע הצבאי האחרון במאי, אנשים חששו לצאת לרחוב עם סממנים יהודיים. על כן, הפדרציות לקחו אחריות על כלל הקהילה היהודית מבחינת אבטחת הקהילה וביטחון המוסדות וחברי הקהילה היהודית. "אנחנו רואים בזה כאחריות גרעינית שלנו. מאז 11 בספטמבר 2000, אנחנו לא שומרים רק על מבני הפדרציות, אלא דואגים לאבטחת הקהילה וביטחונה". יחד עם זאת, אמרה כספי "אנחנו לא רוצים להגיע למצב שבו יהודים צריכים לעבור מכשולים כדי להיכנס לבית הכנסת להתפלל – אנחנו מחפשים אחר המאזן הנכון של הביטחון."

כנגד גילויי מקרי האנטישמיות, ממליצים בארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה לפעול למען חיזוק הזהות היהודית של הצעירים בתוך הקהילה – למשל באמצעות השתתפות במחנות קיץ לצעירים יהודים. מחנות הקיץ הם החוויה המרכזית בבניה וחיזוק של הזהות היהודית והמנהיגות של חברי הקהילה הצעירים. חוויית המחנה מייצרת "חיסון מונע" – שם הצעירים מקבלים כלים להגיב ברגע שהם מאותגרים בכל הנוגע לדתם. זה יסייע להם בקמפוסים בעתיד, שם לא פשוט להיות יהודי היום.
הכלי המשמעותי ביותר שמקבלים הוא "כלי האמת". לדבריה של בקי "יש היום הרבה פייק ניוז לגבי הפעולות של ישראל ולגבי הרצון של ישראל. הצד השני עובד בצורה נמרצת כדי לבנות ולהפיץ את השקרים האלה במדיה החברתית. לכן עלינו גם לתת את העובדות ואת הכלים לקהילה."