שחקני מפתח משמעותיים בתהליך השתלבותם של העולים החדשים בחברה הישראלית
שחקני מפתח משמעותיים בתהליך השתלבותם של העולים החדשים בחברה הישראליתצילום: יונית שילר

ארגון "נפש בנפש" קיים את טקס הענקת מלגות IZI ליוזמה ולחדשנות ציונית, בנוכחות מרטי הרשקוביץ - מנהל קרן שטיינמץ הרשקוביץ, רעייתו פרל הרשקוביץ ומנכ''ל ''נפש בנפש'' הרב יהושע פס.

המלגות על סך 85 אלף ₪ מוענקות בשיתוף קרן שטיינמץ הרשקוביץ לשבעה מיזמים של עולים חדשים מצפון אמריקה על מנת לתמוך במפעל תרומתם ועשייתם למען קהילות העולים בארץ.

המלגות יאפשרו ליזמים הנבחרים לקבל הדרכה, סיוע טכנולוגי, מימון ותמיכה לוגיסטית לטובת מימוש היוזמות.

הזוכים במלגת IZI לשנת 2021:

OPEN: פורטל עולים לנטוורקינג והשתלבות סביבתית – "OPEN" מפעילים על ידי מתנדבים קבוצת מפגשים לא פורמאליים של עולים במיקומים שונים ברחבי תל אביב, אשר מעוניינים ללמוד ולחלוק את חוויותיהם בנושאים סביבתיים שונים בישראל.

יקר תל אביב – מטרת יקר היא ביסוס ובניית קהילה יהודית מטרופוליטנית משגשגת וחזקה של עולים ממדינות דוברות אנגלית ומשמשת כבית לעולים מצפון אמריקה בתל אביב, באמצעות פיתוח תוכניות וקיום מפגשים חברתיים שונים.

קהילת גבעת שמואל (GSC) – קהילה המשמשת כמערכת תמיכה, מוקד מידע ומקום מפגש חברתי עבור עולים דוברי אנגלית שמתגוררים בגבעת שמואל.

NCSY ישראל – הארגון המוביל לבני נוער עולים בישראל שמטרתו לחבר, להעניק השראה להעצים בני נוער עולים, על ידי עידוד יהדותם באמצעות תורה ומסורת.

ProSheva – ארגון השואף לצמצם פערים בקרב אנשי מקצוע צעירים שאינם מזוהים עם קהילה מסוימת (דתית או אחרת) בעיר באר שבע.

בית המדרש בבארות של בקי קופצ'ן ברקמן ואנדרו כץ – בית המדרש של בקי ואנדרו מעניק מגוון אפשרויות של לימודי יהדות באנגלית ברמה גבוהה לקהילת העולים דוברי האנגלית המתגוררת בבאר שבע וברחבי הנגב.

קהילת כוכב דרום – כוכב דרום מיועדת עבור משפחות עם ילדים צעירים המתגוררים בבאר שבע, המחפשות את תחושת החיבור והחום הנובעות מהשתייכות לקהילה עוטפת ומחבקת.

הרב יהושע פס, מייסד ומנכ"ל "נפש בנפש", אמר בטקס: "אנו נרגשים לחבור לקרן שטיינמץ הרשקוביץ גם השנה, אשר רואים בקהילות העולים בישראל שחקני מפתח משמעותיים בתהליך השתלבותם של העולים החדשים בחברה הישראלית. אנו רואים במיזמים אלו שותפים מלאים לדרך ש"נפש בנפש" סללה לאורך 20 שנות קיומה, למען קליטתם המיטבית של העולים החדשים בישראל, ועל כך, אנו אסירי תודה להם."

"קרן שטיינמץ הרשקוביץ מאמינה בפוטנציאל של העולים לשפר את הסביבה בה הם חיים, כפי שעשו בקהילות מהן הם הגיעו," אמר מרטי הרשקוביץ מנהל הקרן. "הקרן סמוכה ובטוחה שבאמצעות התמיכה בגופים אלו והסיוע התומך שיקבלו מ"נפש בנפש" הם יהפכו את הקהילה שלהם לתוססת ואיכותית יותר, דבר שישמש כמודל עבור לקהילות אחרות ברחבי הארץ," הוסיף פס.