
ראש מועצת עומר, פיני בדש, מגיב לקטטה האלימה שכללה ירי וידויי אבנים בבית החולים סורוקה בבאר שבע.
"במדינות העולם השלישי לא קורה מה שקורה לנו פה. לא אתפלא אם מחר זה יקרה בביהמ"ש, מה שקרה בסורוקה. המצב מאוד בעייתי", אמר בדש בראיון ל-103FM.
"יש פחד של השופטים, מחר כולם בבית. אני מוכן לחתום על זה. זו הבעיה שלנו, לכן אם חוק המעצרים ישתנה 60-50 אחוז מהפשיעה נעצרת. סיפר לי שייח שנתפסו 2 על גניבת רכב, 'הגיעו לביהמ"ש ששחרר אותם למעצר בית. הם גנבו רכב בביהמ"ש וחזרו איתו למעצר בית בבית. הפכתם להיות בדיחה. 80 אחוז מהתיקים שנפתחו על ירי ופרוטקשן נסגרו. 40 אחוז מהם נסגרו אחרי שבוע, 20 אחוז שהוגשו לביהמ"ש, כמעט אף אחד לא ישב בבית סוהר. לכן, אין ענישה ואין הרתעה"
דבריו, "יש המון כוחות משטרה ומג"ב ויש תוכניות ותקציבים שעברו לעניין לחיזוק הנגב אבל זה ייקח זמן. אנחנו נהיה באירועים לאומניים כמו ב'שומר החומות', כי שיש מבצע בעזה, זה ישר מופנה לכיווננו".
הפתרון מצוי, לדעתו, בידי ראשי הרשויות הבדואית. "הם חייבים להתכנס, לכנס איתם את כל ראשי השבטים, כל המשפחות הקיימות, ולעשות דיון מעמיק - לנסות למצוא את הפתרון הכי נכון. זה כבר לא בתוך היישובים האלה, זה גלש מזמן החוצה. בשומר החומות זה כבר הופנה נגדנו. צריך לזרז את החקיקה שמוביל שר המשפטים".
כשנשאל על מעורבות השב"כ בערים בדרום, ענה: "השב"כ היה רק נקודתית בתקופת שומר החומות לתפוס את אלה שעשו לינצ'ים ששופט בדואי שחרר אח"כ את כולם הביתה".