
אתיה דימנטמן, אלמנתו של יהודה דימנטמן הי"ד שנרצח בשבוע שעבר בדרכו מחומש לשבי שומרון, שלחה מכתב לראש הממשלה נפתלי בנט בדרישה לעצור את ההרס ביישוב חומש.
"אל תשלימו את מה שעשו המחבלים - אל תהרסו את מה שבנינו בחומש", כותבת אתיה בראש המכתב.
"קיבלתי בהלם ובחרדה הודעה מחבריי בחומש שאתם מתכוונים להרוס ולגדוע את הישיבה בחומש", כותבת האלמנה לבנט, "במקום להעלות זיכרונות ולהתאבל על לכתו והירצחו של בעלי, יהודה, אני נאלצת לעצור את הכל ולכתוב לכם- אל תשלימו את מה שהרוצחים התחילו. הרס של הישיבה בחומש, על בתי האברכים, מגורי הבחורים ובית המדרש התוסס יהיה עבורי פגיעה נוספת וכואבת על הרצח של בעלי".
בהמשך המכתב מספרת אתיה על החיים שלה לצד הקשר לחומש. "בשנים האחרונות חיינו שזורים בחומש. בחרדה לשלומו של יהודה ובשמחה גדולה שזכינו להיות חלק מחבורה אידיאליסטית שמתעקשת לבנות את הארץ. תלמידי ואברכי חומש מוסרים את נפשם על המקום כבר 15 שנים, בהתמדה, יום ולילה, בחורף, בגשם ובחום, מתוך קשר אמתי לארץ ישראל. את זה רצו הרוצחים לגדוע ולעצור".
"אני מתחננת אליכם, אל תשלימו את המעשה שלהם. אל תהרגו את מפעל החיים שלי, של יהודה ושל חברינו בחומש. הסירו את המצור ועצרו את ההרס", הוסיפה אלמנתו של יהודה כשהיא חותמת את שמה ואת שמו של בנם הקטן דוד.
כזכור אתמול הגיעו כוחות גדולים של משטרה על מנת להרוס מספר מבנים ביישוב חומש. המבנים הוקמו כחלק מפיתוח ההתיישבות במקום לאחר הרצח ביום חמישי שעבר בו נורה יהודה דימנטמן הי"ד בעת שחזר לביתו בשבי שומרון לאחר לימוד בישיבת חומש.
בישיבת חומש הגיבו בחריפות לפינוי ואמרו כי "הצוואה של יהודה דימנטמן הי"ד הייתה להמשיך את לימוד התורה בחומש, ואילו בעוד דמו של יהודה עוד לא נספג באדמה, כבר נשלחים כוחות הביטחון במטרה להרוס את המקום ואת המבנים שהוקמו לזכרו. ההרס של המבנים הוא פרס לטרור, וארבעת המחבלים שנתפסו הבוקר יכולים לשכב בשקט בכלא הישראלי כשהם יודעים שאת ההרס שהם לא הצליחו לעשות, עושה ממשלת ישראל. עצרו את ההרס, אשרו את הישיבה ותעזרו לנו להחזיר את החיים לחומש" הוסיפו בישיבה.
גם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן מביע זעזוע מההחלטה להטיל מצור על תלמידי ישיבת חומש, חבריו של יהודה דימנטמן הי"ד שנרצח ביום חמישי האחרון כשהיה בדרכו מהישיבה.
דגן אמר כי "הממשלה צריכה להתבייש. במקום להתמקד בעצירת הטרור, היא נותנת פרס לטרור. בזמן שאמו של המחבל הנפשע מעזה להלל אותו על כך שרצח יהודי, בתוך מדינת ישראל, הממשלה נוהגת ביהודים כפי שהיו נוהגים בתקופות חשוכות בהיסטוריה היהודית ומענישה את הקורבן, מטילה מצור על ישיבת חומש, על חבריו האבלים של יהודה, וכל זאת במקום שלכולם ברור שאין סיבה שלא יהיה בו ישוב יהודי, בשטח בשליטה ישראלית מלאה שנעקר אך ורק כדי לעקור.
"אני דורש מממשלת להתעשת", הוסיף ראש מועצת שומרון. "זהו אובדן דרך, פגיעה חמורה במוראל של כל ישראלי ושל כל יהודי בעולם. אני קורא לממשלת ישראל להסיר את המצור ולהסדיר לאלתר את ישיבת חומש".
כוחות צה"ל פעלו הלילה (שני) בכפר סילת אל חרתיה למיפוי ביתם של המחבלים החשודים בביצוע פיגוע הירי בצומת חומש, שבו נרצח יהודה דימנטמן.
המיפוי בוצע לצורך בחינת האפשרות להריסת הבית. במהלך הפעילות בוצע ירי רב לעבר לוחמי צה"ל שהשיבו באש. איש מהחיילים לא נפגע.
בנוסף התפתחה הפרת סדר שבמהלכה עשרות פלסטינים יידו אבנים ומטענים לעבר הכוחות שהגיבו באמצעים לפיזור הפגנות ובירי.
אתמול לכדו כוחות צה"ל ושב"כ את המחבלים שביצעו את הפיגוע ליד חומש ביום חמישי האחרון, שבו נרצח יהודה דימנטמן הי"ד ונפצעו שני בני אדם.
המחבלים נתפסו בכפר סילת אל-חארית'יה ללא התנגדות. הכוחות עצרו ארבעה חשודים, שניים מהם המחבלים שביצעו את הפיגוע, והשניים האחרים סייענים.
הכוחות גם החרימו את הנשקים שבאמצעותם בוצע הפיגוע, ורכב ששימש לפי החשד את המחבלים.
שורת חברי כנסת מהליכוד ומסיעת הציונות הדתית צעדו אמש (ראשון) לחורבות היישוב חומש בצפון השומרון.
חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ', אורית סטרוק, איתמר בן גביר ואופיר סופר (הציונות הדתית), וכן ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) ביקשו להגיע לחזק את תלמידי ישיבת חומש שמתמודדים עם אובדן חברם יהודה דימנטמן הי"ד בפיגוע ירי.
חברי הכנסת העבירו את הלילה עם תלמידי הישיבה בחומש. "מאז אמש, יומיים לאחר הפיגוע הנורא, הדרג המדיני החליט להשית מצור על היישוב חומש ולחנוק את קיום הישיבה עד שתחדל להתקיים. ממשלת ישראל מנוהלת בידי 'שלום עכשיו'", אמר סמוטריץ'.
לדבריו, "תגובה רופסת כזאת לא ראינו מאז ימי אוסלו. חסימת הציר לחומש לעליית יהודים והמצור שנועד לחנוק את הישיבה בתגובה לפיגוע זו בושה וחרפה ומהווה פרס לטרור".
סמוטריץ' הוסיף, "נעלה ליישוב כדי להיות עם התלמידים ואני קורא לחברי הכנסת מכל סיעות הבית שהציונות וההרתעה הישראלית חשובים להם להצטרף אלינו לפתיחת המצור על חומש. למקרים כאלו בדיוק נועדה חסינות חברי הכנסת''.
חברי הכנסת מסיעת הציונות הדתית עצרו בזירת הפיגוע
ח"כ בן גביר תקף את מדיניות הממשלה ואמר: "תושבי חומש מרגישים שעשו בהם 'הרצחת וגם ירשת', גם רצחו יהודי יקר שהשאיר אלמנה בוכה וילד קטן וגם החריבו, הרסו ופגעו בתושבי חומש ועושים עליהם מצור".
"רוצחים יהודים והתגובה של הממשלה זה לפנות יהודים", אמר בן גביר. "תפקידנו כחברי כנסת זה לעזוב את המיטה החמה ושמיכת הפוך ולהגיע לחזק את התושבים הגיבורים ולומר להם - תמשיכו ליישב את ארץ ישראל".
אתיה, אלמנתו של יהודה דימנטמן הי"ד, שוחחה אתמול (ראשון) עם כלי התקשורת וסיפרה על ההתמודדות עם האסון הגדול.
האלמנה סיפרה כי בעלה כתב הודעה בפורום של אתר ערוץ 7, "אתמול חבר שלו הראה לי, מה שהוא כתב לפני 6 וחצי שנים כששאלו בפורום מה תעשה אם ישאר לך רק שבוע אחד לחיות ויהודה ענה – ללמוד תורה בחומש. זאת הצוואה שלו. אני פונה לראש הממשלה נפתלי בנט, יש בחומש ישיבה, צריך להסדיר ולאבטח אותה. אני פונה אליך, עם ישראל מבקש ממך להסדיר את הישיבה ולאפשר לעם ישראל לעלות לשם".
"אי אפשר לחזור לשגרה כשדם של נשמה טהורה כזו נשפך. פונה לרה"מ - יש בחומש ישיבה שצריך להסדיר, יש שם בחורים צדיקים שמוסרים את נפשם בשביל כולנו. הם סיירת מטכ"ל שלנו, חיילים ללא מדים".
"הדם של יהודה יקר מדי. אי אפשר לחזור לשגרה כאשר דם של נשמה טהורה כזאת נשפך. אני מרגישה את יהודה כל הזמן והוא מבקש דרכי לבנות את חומש. אני קוראת לראש הממשלה תסדיר את ישיבת חומש - תחזיר אותנו הביתה. תשמור על הנערים. שלא תהיה עוד אלמנה כמוני. שלא יהיה עוד יתום כמו דוד".
אביו של יהודה הרב מרדכי דימנטמן אמר: "התבשרנו אתמול באמצע על תפיסת המחבלים, הדבר מאוד חשוב אבל באבל הקשה שלנו זו נחמה פורתא, הצוואה של יהודה, במקום שהוא נרצח, שאנו דורשים שהישוב חומש יוסדר".

ההודעה בפורום

