הרס בחומש
הרס בחומשצילום: ישיבת חומש

בקשה יוצאת דופן של ראש מועצת שומרון יוסי דגן בניסיון למנוע את הריסת ישיבת חומש.

דגן פנה ליו"ר וועדת מועצת השמות הממשלתית פרופ' משה שרון, וביקש לשנות את שם הישוב 'חומש' ל-"חאן אל חומש", וטען כי הוא מקווה לקבל יחס דומה לתושבי חאן אל אחמר.

"כידוע לך תושבי חומש גורשו מביתם בעקירה בשנת 2005, מזה 15 שנה פועלת ביישוב ישיבה בכל ימות השנה, וכן מתגוררות ביישוב מספר משפחות. בצעד מחפיר, בצורה הזויה שלא הייתה כמותה מעולם, התגובה של ממשלת ישראל לרצח של יהודה דימנטמן הי"ד לאחר הפיגוע היא לתת פרס לטרור ולהרוס את הישיבה לאחר הרצח".

"לכן אני מבקש לשנות את שם הישוב לחאן אל חומש, מתוך הבנה ששינוי שם הישוב ישנה גם את ההתייחסות אליו, כפי היחס לחאן אל אחמר, היישוב הבלתי חוקי שאותו הממשלה נמנעת מלהרוס", כותב דגן לפרופ' שרון.

המכתב ששלח יוסי דגן
צילום: דוברות

לסיום הוסיף, "אני תקווה כי שינוי שם היישוב, יביא לעצירת ההרס והרצונות לעקור את היישוב והישיבה במקום, ולהשוואת המצב בחאן אל חומש למצב ביישוב חאן אל אחמר. אני כותב דברים אלו בצער רב, אך מול רצונות ההרס לאחר הפיגוע הקשה, לא נשאר לי אלא לנסות כל דרך בכדי לעצור את החרפה", הוסיף דגן.

נזכיר כי ביום חמישי האחרון צעדו ליישוב חומש מעל 15,000 איש יחד עם משפחת דימנטמן, האלמנה אתיה דימנטמן, הוריו ואחיו של יהודה הי"ד.

בצעדה תקף ראש מועצת שומרון יוסי דגן את הממשלה ואת העומד בראשה: "אנחנו אומרים לממשלת ישראל אנחנו לא נוותר על חומש בחיים. אנחנו עומדים כאן ואומרים לראש הממשלה נפתלי בנט - האחריות היא עליך. אתה צריך להחזיר את עם ישראל לכאן. אתה צריך לאשר את ישיבת חומש ולתת מענה לדם השפוך".

ביום שישי הרסו כוחות מג"ב, משטרה ומינהל אזרחי מספר מבנים ביישוב חומש, בין השאר הרסו הכוחות בתים של שתי משפחות וכן את מיכלי המים של הישיבה במקום.