הרב יונה גודמן, סמנכ"ל חינוך ופדגוגיה במרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא, קורא למחנכים לא לעצום עין ולהכיר את הטיק טוק שממלא את עולמם של התלמידים והתלמידות. שוחחנו אתו על הקריאה הזו.
בראיון לערוץ 7 מדגיש הרב גודמן כי קריאתו היא להיכרות המורים והמחנכים עם משמעות הטיקטוק אך "מצד שני לא להעלות סרטונים בעצמם, למרות שמורים התחילו לעשות את זה".
"הטיקטוק הוא היום האתר בשימוש הגדול ביותר בעולם. הוא עקף את יוטיוב, נטפליקס וווטסאפ, בזכות הצעירים שכל היום נמצאים שם, למעט הזמן שהם שהולכים לאכול", מדגיש הרב גודמן ומזכיר כי מדובר באפליקציה שהמסרים הקצרים הנכללים בה "אינם דברי תורה...", כלשונו. "מדובר בסרטונים קצרים עד דקה. האתר מאפשר הוספת כיתוביות, גרפיקה ומוסיקה, וזה עף. כרגע מיליארד משתמשים בכל חודש ברחבי העולם והמוקד הוא או שטות או גסות או תעלולים, אתגרי טיקטוק שתפסו בכל העולם".
הרב גודמן מעיר כי "לפעמים האתגרים טובים כמו קרח על הראש למען חולי ניוון שרירים, מה שלא ברור איך עוזר להם. אבל לפעמים יש נזקים של ממש, אלימות ופגיעות בבני נוער".
"יש כאן שאלה ערכית חינוכית. אם הנוער, כולל הנוער הדתי, נמצא שם, האם לא ראוי שנהיה שם כדי שנוכל להשתדל לחנך וללמד, כדי שנוכל להזהיר מהסכנות", מסביר הרב גודמן את עיקר השאלה שבפניה עומדת קריאתו. הוא מציין דוגמא לפיה במאות מוסדות חינוך של הציונות הדתית נעתרו תלמידים לאתגר טיקטוק שקרא להם לצלם בתוך חדרי השירותים. לא מדובר בצילומים חושפניים אך "לפעמים התנועות לא צנועות, לפעמים אלימות". במציאות שכזו חשוב שמורים יידעו במה מדובר. "לצערי, הפוליטיקאים והמנהיגים ראו שכל העם שם, ולכן אפשר לראות שר ביטחון ראש ממשלה ושרים אחרים מפרסמים סרטונים. השלב הבא הוא שמורים מסבירים בקצרה כללי לימוד". הרב גודמן סבור שהשימוש בפלטפורמה הזו שלוקחת את המשתמשים בה להיחשף לסרטונים קשים, זולים, פוגעניים, אלימים ולא צנועים הוא טעות.
עוד הוא מעיר כי "גם משרד החינוך מגייס ידוענים לפלטפורמה הזו כדי להזהיר מעירום וכו'". כאן לטעמו נעשה שימוש נכון בפלטפורמה הזו.
"מותר למורה להתכתב בווטסאפ אבל לא בטיק-טוק כי כשנכנסים קופצים סרטונים גסים סרטוני התעללויות ועוד. כשזו הזירה וזה השימוש העיקרי בה, מוצע למי שהגון להתרחק".