
נכנעת לשמאל: תנועת בני עקיבא בבריטניה מתנערת באופן פומבי ממפגשים שערכו שניים מנציגיה עם ח"כ בצלאל סמוטריץ' הנמצא בביקור במדינה.
בעמוד הפייסבוק הרשמי של התנועה פורסמה הערב (חמישי) הודעה בה נכתב: "אנו מודעים לכך ששני שליחי בני עקיבא פגשו את ח"כ בצלאל סמוטריץ' ואנו מודעים לכך שהיו מי שהדבר הרגיז אותם ופגע בהם".
"ברצוננו להבהיר כי המפגש התקיים ללא ידיעת תנועת בני עקיבא בבריטניה ושהשליחים השתתפו בו כאנשים פרטיים וללא קשר לתנועה".
"בני עקיבא בריטניה שנותרה תנועה א-פוליטית לא מפלגתית המחויבת לחנך את החברים שלה לסובלנות והבנה בהתאם לאידיאלים של הציונות הדתית ותורה ועבודה".
"בסניף בני עקיבא שלנו גאים באידאולוגיה הציונית הדתית שלנו, של עם ישראל עם בארץ ישראל, על פי תורת ישראל".
בסיכום ההודעה רומזים בתנועה לסיבה להתנערות מהביקור: "אנו מאמינים שערך ליבה בתוך תורת ישראל הוא סובלנות ואהבה לכל עם ישראל, כפי שאמר כבר רבי עקיבא: 'ואהבת לרעך כמוך. כתנועה נרצה לחזק את הערכים של אהבת ישראל, הכלה וקבלת השונה ודחיית כל צורה של גזענות, הומופוביה ושנאה".
נזכיר כי אמש ועד שליחי הקהילות, הגוף המייצג הגדול ביותר של יהדות בריטניה, תקף בחריפות את יו"ר מפלגת הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ' שיצא לביקור בקהילות יהודיות בחו"ל כדי להסביר את הבעיות ברפורמת הגיור ולשמוע על מצוקותיהם של יהודי התפוצות.
בציוץ בחשבון הטוויטר של הארגון הרשמי נכתב: "אנו דוחים את דעותיו המתועבות ואת האידיאולוגיה אשר מעוררת שנאה של בצלאל סמוטריץ' וקוראים לכל חברי הקהילה היהודית הבריטית להראות לו את הדלת".
"תחזור למטוס בצלאל, ותהיה לדיראון עולם. אתה לא רצוי כאן", נכתב. אחר כך ביקש הארגון להבהיר את דבריו וציין כי ההודעה תורגמה באמצעות שירות גוגל טרנסלייט וכהכוונה במשפט האחרון היתה: "תחזור למטוס בצלאל ותיזכר כחרפה לנצח".
ח"כ סמוטריץ הגיב בחשבון הטוויטר שלו: "יהודי בריטניה, אני אוהב אתכם, את כולכם".
גם שר התפוצות, נחמן שי גיבה את הציוץ הבריטי: "לסמוטריץ' אין מה לחפש בבריטניה, הקהילה שם כבר השמיעה את דעתה. לגזענות אין מקום בשום מקום. תחזור הביתה".
