טנקים של צבא רוסיה קרוב לגבול אוקראינה
טנקים של צבא רוסיה קרוב לגבול אוקראינהצילום: רויטרס

דוד לגה, חבר בוועדת החוץ של האיחוד האירופי, סיפר בשיחה עם העיתון ישראל "ישראל היום" על הדאגה בפרלמנט מהמתיחות בין רוסיה לאוקראינה.

"מיותר לציין שכולנו מודאגים. עלינו להשתמש בכל האמצעים האפשריים כדי למנוע מלחמה חדשה באירופה, ובכלל זה - הרתעת רוסיה ותמיכה באוקראינה", הסביר לגה המשמש כנציג של משלחת האיחוד לרוסיה.

"באופן אישי, אני גם מודאג שאם הקהילה העולמית לא תצליח לעצור את רוסיה בשלב זה, זה עשוי לעורר את סין לנקוט צעדים דומים לגבי טייוואן", הוסיף.

היועץ לביטחון לאומי בארה"ב, ג'ייק סליבאן, הזהיר הלילה (שני) בראיון ברשת CNN כי רוסיה עשויה לתקוף באוקראינה עוד השבוע, לפני סיום אולימיפיאדת החורף.

"אנחנו לא יכולים להגיד בדיוק באיזה יום, אבל אנחנו אומרים כבר כמה זמן שהפלישה יכולה להתחיל, שפעולה צבאית גדולה יכולה להתחיל על ידי רוסיה באוקראינה כל יום - כולל בשבוע הקרוב, לפני סיום האולימפיאדה", אמר.