העיתונאי איתמר מור הגיע בשבוע שעבר לקייב לטובת ראיון עם חברי הקהילות היהודיות באוקראינה לעלון "עולם קטן".
במשך ימים ארוכים הוא ניסה לברוח מאוקראינה. השמיים נסגרו אז איתמר יצא ברכב לכיוון לבוב, שם קיווה להצטרף לישראלים שאמורים היו לעבור את הגבול יחד. באמצע הנסיעה האין-סופית הוא שמע מחבריו בארץ שהשגרירות הודיעה לישראלים לנסות לעבור עצמאית ושינה את המסלול.
איתמר ניסה את מזלו ועבר מנקודת גבול אחת לשניה מאוקראינה לפולין. "המתח היה גדול, הרוסים הפציצו, הצנחנים צנחו, תחנות הדלק היו ריקות, מדפי האוכל גם", תיאר חברו מאיר שוורץ. "איתמר מחליט (למזלו) לחזור ללבוב, חובר לגיא עמר שהקים ארגון חסד פרטי.
"אחרי שהיה בדרכים 60 שעות קיבל מיטה ואוכל וקם כמו חדש. אתמול יחד עם כתבי ערוצי 12 וערוץ 13 ועוד אזרחים ישראלים יצאו באוטובוס לגבול רומניה". כעת איתמר נמצא בדרכו לישראל.
פיצוצים נשמעו לפנות בוקר (שני) בקייב בירת אוקראינה ובאזור העיר חרקוב.
קודם לכן הודיע ראש עיריית ברדיאנסק כי כוחות הצבא הרוסי השתלטו על העיר, הממוקמת בדרום-מזרח המדינה.
נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, שוחח הלילה עם ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון ואמר לו כי היממה הקרובה קריטית עבור אוקראינה. ג'ונסון, מצידו, אמר לזלנסקי כי בריטניה ובעלות בריתה יעשו כל שביכולתן כדי שציוד הגנה יגיע לידי אוקראינה.
בתוך כך, צבא אוקראינה אמר הלילה כי צבא רוסיה מפגיז לכל הכיוונים וכי "היממה האחרונה הייתה קשה".
בנוסף, חברת הלוויינים MAXAR פרסמה צילומים חדשים המראים ריכוז כוחות רוסיים במרחק כ-60 ק"מ מקייב.
השיירה נמשכת לאורך יותר מ-5 ק"מ וכוללת טנקים ומשאיות תדלוק.
אמש אמר ראש עיריית קייב ויטלי קליצ'קו לסוכנות הידיעות AP כי העיר כולה מכותרת על ידי כוחות רוסיים. "לא יכולים לדבר על פינוי. כל הדרכים חסומות, אנחנו מוקפים", סיפר.
על אף המשך הלחימה, רוסיה ואוקראינה צפויות להתחיל הבוקר בשיחות שיתקיימו בבלארוס. זלנסקי הביע ספק כי השיחות יובילו לפתרון.
במהלך שעות הערב צפוי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לערוך שיחת ועידה עם מנהיגי המערב כדי לדון בצעדים הבאים נגד רוסיה. במקביל, העיתון "וושינגטון פוסט" דיווח הלילה מפי גורם אמריקני כי בלארוס קיבלה החלטה להצטרף ללחימה לצד רוסיה. לפי הגורם, המהלך עשוי לצאת לדרך כבר ביממה הקרובה. "זה ברור שבלארוס היא שלוחה של הקרמלין", אמר אותו גורם.
משרד הבריאות של אוקראינה עדכן אמש כי 352 אוקראינים נהרגו מאז תחילת הפלישה הרוסית, מתוכם 14 ילדים. בנוסף נפצעו 1,686 בני אדם, מתוכם 116 ילדים. מהאיחוד האירופי נמסר כי מאז תחילת המלחמה נעקרו מבתיהם מעל 7 מיליון בני אדם.

