בידוק קפדני וקשוח ברחוב קייבReuters

מלחמת רוסיה-אוקראינה נמשכת זה היום השישי: חברת לוויינים אמריקנית עדכנה הבוקר (ג') ששיירת רכבים משוריינים באורך 64 ק"מ עושה כעת דרכה לכיוון בירת אוקראינה קייב.

אוהד חמו, שליח 'חדשות 12' לקייב דיווח מהשטח: "יצאנו ממרכז העיר, מתוך הבנה שמתקפה רוסית אמיתית עדיין לא החלה על קייב, זה יכול לקרות בכל רגע. כוחות רוסים אדירים עושים את דרכם לקייב. קיבלנו החלטה סופית לעזוב את אוקראינה. יש תחושה קצת לא נעימה בלקום ולעזוב, אבל צריך לזכור שזו לא מלחמה שלנו. יש נקודה בחייו של עיתונאי שאתה אומר 'אולי לא נכון לעשות את זה מפה'.

"יש פה אולי את אחת ההזדמנויות האחרונות להוציא אותנו מפה", הדגיש, "התקווה שלנו היא לצאת לכיוון אחד הגבולות, אני מקווה שנעבור את זה חלק. אני חושב שלרוסים יש יכולת הרבה יותר גדולה".

השיחות על הפסקת אש בין נציגי קייב ומוסקבה בגבול אוקראינה בלארוס הסתיימו אתמול אחרי כארבע שעות, וברוסיה דווח כי הסבב הבא יתחדש "בימים הקרובים",על רקע מה שנראה כמו התקרבות הכוחות לעיר הבירה קייב.

גיל תמרי, שליח 'חדשות 13' בקייב הביא פרטים נוספים על המתרחש: "הרוסים לא מתפשרים, לא מן הנמנע שהשיחות ימשיכו, השאלה במה הן יועילו. בארה"ב לא מתייחסים ברצינות לאיומים הגרעיניים של פוטין".

לעזרת יהודי אוקראינה, הקליקו כאן>>>