הפצצה באוקראינה. ארכיון
הפצצה באוקראינה. ארכיוןState Emergency Service of Ukraine

יו"ר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית רפאל גרוסי מתייחס בצהריים (שישי) לנפילת אתרי גרעין באוקראינה בידי הרוסים.

"אתרי הגרעין בזאפוריז'יה וצ'רנוביל נמצאים תחת שליטה מעשית של כוחות צבא רוסיה. אמרתי לשני הצדדים שארצה לבקר בצ'רנוביל בהקדם האפשרי. המטרה היא להסכים למסגרת עבודה, כך שלא יהיו פשרות על בטיחותם", אמר.

הוא הוסיף כי ההערכה בסוכנות היא שהטיל שפגע בכור בזאפוריז'יה היה רוסי.

הלילה פרצה שריפה בתחנת הכוח ז'פוריז'יה שבאוקראינה, התחנה הגרעינית הגדולה באירופה, לאחר הפגזה רוסית.

משרד ההגנה האוקראיני מסר כי יחידה אחת לייצור חשמל נפגעה מאש החיילים הרוסים. הכוחות הרוסיים השתלטו על תחנת הכוח.

שר החוץ האוקראיני, דימטרו קולבה, הזהיר בחשבון הטוויטר שלו כי אם יתרחש פיצוץ במתקן ההשפעה תהיה גדולה פי עשרה מזו של צ'רנוביל. "הצבא הרוסי יורה מכל עבר. הרוסים חייבים מיד לעצור את האש, לאפשר לכבאים לגשת וליצור אזור ביטחון", כתב.

ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון אמר לאחר שיחה עם נשיא אוקראינה זלנסקי: "רוסיה חייבת להפסיק לאלתר את התקפתה על תחנת הכוח ולאפשר גישה בלתי מוגבלת לשירותי החירום. הפעולות של פוטין עשויות לאיים ישירות על ביטחונה של כל אירופה".

משרד האנרגיה של אוקראינה אמר בתחילה כי כבאים אוקראינים לא יכולים להתחיל בכיבוי האש בכור הגרעיני בזפוריז'יה בגלל ירי של חיילים רוסים. עם זאת, לאחר מכן נמסר כי צוותי כיבוי הצליחו להיכנס אל מתחם תחנת הכוח הגרעינית זפוריז'יה כדי לכבות את השריפה.

דובר תחנת הכוח הגרעינית ז'פוריז'יה שבאוקראינה, אנדריי טוז, אמר כי לא חלה עלייה ברמות הקרינה בעקבות הפגזת התחנה בידי צבא רוסיה. רשויות החירום של אוקראינה אמרו כי השריפה בכור פרצה במתקן אימון.

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי לאחר השריפה שפרצה בתחנת הכוח הגרעינית ז'פוריז'יה. דווח כי הבית הלבן עוקב אחר המצב בתחנה.

השריפה בתחנת הכוח הגרעינית פרצה שעות אחרי שמזכ"ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, רפאל גרוסי, קרא לשני הצדדים להימנע מלחימה ליד התחנה.