
דוברת הבית הלבן ג'ן סאקי הזהירה הלילה (חמישי) כי רוסיה עשויה להשתמש בנשק כימי או ביולוגי במהלך המלחמה באוקראינה.
סאקי הגיבה לטענותיה של רוסיה בנוגע למעורבות לכאורה של ארה"ב במעבדות נשק ביולוגי ופיתוח נשק כימי באוקראינה והצהירה כי הן שקריות.
"שמנו לב לטענות הכוזבות של רוסיה על מעבדות נשק ביולוגי לכאורה של ארה"ב ופיתוח נשק כימי באוקראינה" אמרה סאקי שהזהירה כי ייתכן שרוסיה מכינה את היסודות לשימוש בנשק כימי או ביולוגי באוקראינה "או ליצור מבצע דגל כוזב באמצעותם".
בתוך כך אמר הלילה נשיא אוקראינה, וולידימיר זלנסקי, כי לפחות 35,000 אזרחים פונו אתמול מערי אוקראינה הנצורה. הוא הוסיף כי שלושה מסדרונות הומניטריים אפשרו לתושבים לעזוב את הערים סומי, אנרהודאר ואזורים סביב קייב.
במהלך הלילה שוחח מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן עם שר החוץ האוקראיני דמיטרו קולבה על סיוע ביטחוני והומניטרי נוסף של ארה"ב לאוקראינה. כך נמסר ממחלקת המדינה האמריקנית. בנוסף נמסר כי השניים דנו בהתקפות של רוסיה על מרכזים אזרחיים מאוכלסים.
גם שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין דן עם עמיתו האוקראיני בהמשך מתן סיוע ביטחוני הגנתי לאוקראינה. הפנטגון מסר כי אוסטין הדגיש את תמיכתה הבלתי מעורערת של ארצות הברית בריבונותה ובשלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה ושיבח את מאמציה להדוף את המלחמה של רוסיה נגד אוקראינה.
מחלקת המסחר של ארצות הברית אמרה כי ארה"ב בוחנות במהירות בקשות של אמריקנים לייצא כלי נשק ותחמושת לאוקראינה.
"המחלקה מטפלת במהירות בבקשות לייצוא נשק חם ותחמושת לאוקראינה במסגרת התהליכים והסמכויות הקיימים שלה", אמר דובר המחלקה.
ובינתיים נמשכת הלחימה ודווח כי מטוסי קרב רוסים ביצעו הלילה מתקפות על העיר אוחטירקה שבמחוז סומי בצפון מזרח אוקראינה. ראש הממשל האזורי דמיטרו ז'יביצקי אמר כי המטוסים פגעו באזורי מגורים ובצינור גז.
