הרכבת הקלה בירושלים
הרכבת הקלה בירושליםצילום: ISTOCK

צעירה יהודייה תושבת ירושלים הותקפה והוכתה במהלך נסיעה ברכבת הקלה בירושלים על ידי ערבי תושב העיר.

הצעירה הגישה תלונה בתחנת המשטרה, ומקבלת סיוע מעו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו שדרש לזרז את הליכי החקירה, לאתר את התוקף ולהגיש נגדו כתב אישום בגין תקיפה על רקע לאומני.

במכתב ששלח לתחנת המשטרה בירושלים תיאר עורך הדין את האירוע. "בתאריך 10.04.22, הותקפה מרשתי בידי בן מיעוטים בקרון הרכבת הקלה בירושלים. מרשתי, נערה צעירה כבת 16, עמדה ושוחחה עם אחותה, כאשר באותה עת שהו בקרון קבוצת נערים בני מיעוטים. כאשר לפתע, וללא כל סיבה, אחד מבני המיעוטים הגיע והנחית מכה חזקה על זרועה של מרשתי. הלה המשיך בדרכו תוך שהוא וחבריו מגחכים".

"מרשתי אשר חשה בכאבים עזים פנתה אל התוקף במחאה על המעשה, אך הלה התייחס אליה בזלזול. מרשתי ואחותה ירדו בתחנת 'העירייה' ודיווחו לשוטרים על המעשה. ובהמשך, הגישה מרשתי תלונה בתחנת שער בנימין. מדובר בתקיפה אנטישמית, משפילה ומקוממת – ומכוערת שבעתיים כאשר המדובר בגבר ערבי שסוטר לאשה ולעיני רבים, ויש לטפל בה בצורה נחושה ולא להקל בה ראש", הוסיף עורך הדין.

לדבריו, "מחבל אשר החל בתקיפה שכזו, ולא מטופל כראוי, צפוי 'לקבל תיאבון' ולהמשיך להסלים למעשים קשים וחמורים יותר חלילה. נזכיר כי אירוע דומה מאוד – בו סטר בן מיעוטים לבחור יהודי ברכבת הקלה – התפרסם ופתח במידה רבה את פרעות תשפ"א אשתקד".

עו"ד בלייכר דרש למהר ולגבות את תצלומי הרכבת הקלה על מנת לשים יד על התוקף. "אבקש לגבות את מצלמות הרכבת באופן בהול ומיידי בטרם יימחקו, הן מהקרון פנימה לשם תיעוד התקיפה, והן מהתחנות בחוץ לשם מעקב אחר התחנה בה ירד המחבל ואיתור מקום מגוריו. אבקש להפעיל גורמי מודיעין, לאתר את התוקף, לעצור אותו ולהעמידו לדין".