בנט ובן גביר
בנט ובן גבירצילום: חיים צח/לע"מ ודוברות

ראש הממשלה נפתלי בנט קיבל את המלצות השר לביטחון הפנים, ראש השב"כ ומפכ"ל המשטרה והחליט למנוע את הגעתו של חבר הכנסת איתמר בן גביר לשער שכם להשתתף במצעד הדגלים המתוכנן להערב.

"אין לי כוונה לאפשר לפוליטיקה קטנה לסכן חיי אדם. לא אתן לפרובוקציה פוליטית של בן-גביר לסכן את חיילי צה"ל ואת שוטרי משטרת ישראל ולהכביד על משימתם הכבדה ממילא".

"שוטרינו וחיילינו ימשיכו להתמקד בשמירה על ביטחון אזרחי ישראל, בירושלים ובכל רחבי הארץ, וימשיכו להילחם בנחישות בטרור הפלסטיני. מצעד הדגלים השנתי יתקיים במועדו הקבוע - יום ירושלים", דברי בנט.

יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר הגיב להחלטה ואמר: "אני לא מקבל הוראות מבנט, בר לב ומועצת השורא. יממה לאחר שסגר את הר הבית ליהודים בהנחיית מועצת השורא, רה"מ בנט חילק את ירושלים באופן סופי ואוסר להניף את דגל ישראל. אחרי שהפקיר שוטרים ואזרחים הפך לדיקטטור שפוגע בחופש התנועה של חברי הכנסת, בניגוד לחוק חסינות חברי הכנסת בנט מנסה לעשות ספין על הגב שלי".

"אם לא יהיה מתווה מוסכם ותהיה פשרה בין המשטרה למארגנים, בכוונתי להגיע לשער שכם, בלי לשאול את בנט, בר לב, מועצת השורא והחמאס", דברי בן גביר.

השר לביטחון הפנים עמר בר-לב הוא שהמליץ לראש הממשלה בנט לאסור את הגעת ח"כ איתמר בן גביר לשער שכם. בר לב טוען כי "הגעה של ח"כ בן-גביר לשער שכם בעת הזו במטרה להציב שם את לשכתו, היא פרובוקציה שתהווה זרז להתדרדרות ביטחונית, עד כדי סכנה להצתת האזור כולו.

"עצם הגעתו לשם מסכנת את ביטחון המדינה, ואף גורמת למשטרה - שמתוחה עד הקצה כדי להמשיך ולשמור על הסדר והביטחון - להסיט את מאמציה למשימות מיותרות בעת הזו. לכן מניעת הפרובוקציה הזו של ח"כ בן גביר הייתה המלצתי לרה"מ בתום הערכת מצב שקיימתי", אמר בר לב.

מפלגת הציונות הדתית מסרה: "בנט מסר את הריבונות בירושלים לתנועה האיסלמית. אצל בנט ראאד סלאח יכול לעלות להר הבית אבל חברי כנסת יהודים לא יכולים להגיע לשער שכם. כך נראית כניעה מוחלטת למועצת השורא של האחים המוסלמים".

"חוקי מדינת ישראל קובעים שלחברי כנסת יש חסינות שמאפשרת להם להגיע לכל מקום שירצו. בנט עובד אצל מועצת השורא. הציונות הדתית אצל אזרחי ישראל. המשימה הראשונה של הממשלה הבאה שנקים בעזרת השם במהרה תהיה לשחרר את ירושלים, את הנגב ואת הדמוקרטיה הישראלית מידי התנועה האיסלמית ולהחיל את הריבונות הישראלית מחדש".

נזכיר כי המשטרה לא אישרה את הצעדה שאמורה לצאת מרחבת עיריית ירושלים בכיכר ספרא, דרך שער שכם ועד לכותל המערבי. מארגני הצעדה הצהירו כי למרות חוסר האישור המשטרתי הם מתכוונים לקיימה כמתוכנן.