
חבר הכנסת עמיחי שיקלי שהופרש השבוע מסיעת ימינה, לא מרגיש שנגמרה לו הקריירה הפוליטית.
בראיון לעיתון ידיעות אחרונות העריך שיקלי: "ימינה ותקווה חדשה לא יתמודדו בכנסת הבאה. אולי הן יתאחדו, אבל הן לא סיפקו את הסחורה; ימינה בגלל ההפרה הסיטונאית של ההבטחות, ותקווה חדשה בגלל שברגעי ההכרעה גדעון סער יישר קו באופן מלא עם הרשות השופטת, סינדל וטירפד את השותפים שלו מהמחנה הלאומי, והוא לא הוביל לשום מהלך משמעותי בתחום הזה.
"האכזבה מסער לפי הסקרים, היא רבתי. אז יש ציבור חילוני ומסורתי, בסדר גודל של 15 מנדטים – עכשיו, איך זה יתחלק וייראה בעתיד? הייתי שמח לייצר אלטרנטיבה לציבור הזה. יש פוטנציאל ומפלגה זו אופציה. יכול גם להיות שאחזור לאלמוניות ולמכינה שלי, אני באמת לא מסתכל על עצמי כלב האירוע. אני שליח ציבור".
שיקלי נשאל על שיתוף פעולה פוליטי עם אנשים כמו סמוטריץ, יעקב ברדוגו ובועז ביסמוט. הוא ענה: "אנשים כמו ביסמוט, כן. את סמוטריץ' אני מאוד מעריך אבל אנחנו לא באותן עמדות".
איפה הפער? "בנושאי דת ומדינה וביחס לערבים. אני מגדיר עצמי כליברל שרוצה לצמצם למינימום את התערבות המדינה בחיי אנשים מבחינת דת ומדינה. בעניין הערבים, אני חושב שאנחנו צריכים להימנע משליטה בריכוזי אוכלוסייה פלסטיניים. זה הבדל משמעותי ביני לבין סמוטריץ', כי בעיניי זה לא יעד של ישראל להיות הריבון שם וצריכה להיות אוטונומיה פלסטינית. לי אין חזון לתת תעודת זהות לתושבי רמאללה ושכם, זה משוגע לגמרי".
שיקלי נשאל על "אלימות המתנחלים" והשיב נחרצות: "אני לא מקבל את המושג מתנחלים, דבר שני, אין לי שום כוונה לשתף פעולה עם הקמפיין הבזוי של 'אלימות המתנחלים', שמאחוריו עומד האיחוד האירופי שמממן ארגונים כמו 'בצלם' ו'שוברים שתיקה'. בקצה אני אומר, כל אזרח שמרים יד או עולב באיש כוחות הביטחון, צריך להיענש בחומרה".