ריקודגלים בתל אביב
ריקודגלים בתל אביבצילום: חזקי ברוך

ביום ראשון הקרוב תציין מדינת ישראל את יום ירושלים כשאחת מנקודות השיא יהיה ריקוד הדגלים המסורתי שיתקיים בירושלים.

מלבד זאת, השנה צפויים להיערך ברחבי הארץ עשרות אירועים נוספים של ריקוד הדגלים בהובלת תנועת בני עקיבא לכבודה של ירושלים.

עשרות אלפי חניכי התנועה וחברי תנועת הבוגרים של בני עקיבא ייקחו חלק בערים וביישובים באירועי "ריקודגלים" שתקיים התנועה בשיתוף הרשויות המקומיות בכל רחבי הארץ.

החניכים יצעדו עם דגלי ישראל בשירה וריקודים בערים השונות, כך שכל אחד ואחת מאזרחי ישראל יוכל לקחת חלק בשמחה לכבודה של ירושלים. האירועים יתקיימו החל מהיום (רביעי) ועד ליום ראשון.

בין הערים בהם יתקיימו אירועי ריקודגלים: תל אביב, באר שבע, אשקלון, קרית שמונה, חולון, אשדוד, בת ים, קריית גת, עפולה, אור יהודה, יבנה, נס ציונה, יהוד-מונוסון, קרני שומרון, אזור, באר יעקב, מגדל העמק, אופקים, לוד ועוד.

מזכ"ל בני עקיבא יאיר שחל אמר כי "המחויבות והשליחות שלנו היא שבכל מדינת ישראל יחגגו את חגה של עיר הבירה שלנו. אנו רוצים שכל אחד ואחת יוכל להתחבר ולשמוח עם ירושלים לרגל יום חגה ואנו קוראים לכל החפץ בכך לברר על ריקוד הדגלים בעיר מגוריו ולהצטרף אלינו לשמחה ולציון של היום המיוחד הזה".