
יו"ר הנהגת ההורים הארצית, מירום שיף, מתייחס לקשיים במשא ומתן בין המורים והאוצר, שעלול להביא לאי פתיחת שנת הלימודים.
"אם מישהו חושב שיאיים עלינו בהשבתות רק על מנת להשיג עוד כמה שקלים ולא להביא להסכם טוב, אז שיידע שאנחנו נאמר לו - 'אנחנו מעוניינים בהסכם טוב ואל תאיים עלינו כי השבתה היא לא דבר שמאיים עלינו. אנחנו מעדיפים שביתה על הסכם רע'", אמר שיף בראיון ל-103FM.
הוא סיפר כי שוחח עם ראש הממשלה יאיר לפיד בנושא. "ראש הממשלה בהחלט מוטרד מהנושא וחשוב לו שהילדים יתחילו ב־1 בספטמבר את הלימודים במוסדות החינוך. אין לי ספק שהוא יעשה כל מאמץ מצידו כדי שהצדדים יגיעו להסכמות ולהבנות ויש בעיניו חשיבות עצומה שהילדים יהיו במערכות החינוך".
לדבריו, "מה שחשוב לנו ההורים, שתהיה לנו מערכת חינוך טובה, כי מערכת החינוך שיש לנו כיום היא לא טובה והגיע הזמן שיגיעו להסכם שמקדם את מערכת החינוך וזה מה שבאמת חשוב. בהסכם הזה באמת חשוב שייתנו למורים שכר הולם. שיעלו גם למורים הוותיקים את השכר, לא רק לצעירים, אבל חשוב שמצד השני יהיו אלמנטים בתוך הסכם השכר שמקדמים מצוינות, שנותנים תגמול על מצוינות, מאפשרים לפטר מורה לא מתאימה, שאפשר לעשות חוזה אישי".