
השר לבטחון פנים עומר בר-לב הנחה היום (חמישי) על גיוס מיידי של ארבע פלוגות מילואים לטובת תגבור הכוחות במזרח ירושלים.
שתיים מפלוגות המילואים של מג"ב יפעלו בגזרת ירושלים ושתיים נוספות יפעלו בגזרת עוטף ירושלים.
השר לביטחון פנים גם הורה למשטרה להקל את הבידוק הקפדני שהונהג במחסום שועפט בעקבות הירי במקום בשבת, שממנו נהרגה חיילת ומאבטח נפצע קשה. זאת, בניסיון להביא להרגעת המתיחות במזרח ירושלים.
במהלך הערכת מצב אמר השר בר-לב: "האירועים שהתרחשו אתמול בלילה הם חמורים מאוד, ומשטרת ישראל פעלה בנחישות כדי להשיב את השקט, ועמדה בכך. בניגוד לפרסומים שונים, האירועים היו בשליטת המשטרה, המהומות לא סיכנו את שאר חלקי העיר ולא זלגו מעבר למזרח ירושלים.
''אירועי החג השונים מתנהלים בעיר כסדרם, רבבות מבקרים פוקדים את הבירה וחופש הפולחן של כל הדתות נשמר. אין לנו כוונה לאפשר לכל גורם שהוא להפר את הסדר ולנקוט באלימות, והשוטרים יפעלו ביד קשה כנגד כל ניסיון שכזה על מנת להבטיח את השקט והביטחון - זאת במקביל להמשך המצוד אחר המחבל שביצע את הפיגוע ביום שבת".
עוד הוסיף השר: "לצד תגבור של כוחות משטרה ומשמר הגבול, בין היתר באמצעות 4 פלוגות מילואים שיגוייסו מיד, הכוונה שלנו היא לרווח את חופש התנועה של תושבי מחנה הפליטים שועפאט, שרובם מבקש להמשיך בחיים רגילים - כל זאת מבלי לפגוע בשיקולים המבצעיים של כוחות הביטחון. אנו מתמודדים גם עם מקרים רבים של הסתה ברשת והפצה של פייק ניוז בדבר מעשים שמדינת ישראל עושה כביכול באזור - אלו כאמור שקרים שאין כל קשר בינם לבין המציאות".
בתוך כך נמשכים העימותים במזרח ירושלים וברחבי יהודה ושומרון. בחווארה, פלסטינים יידו היום אבנים לעבר כלי רכב ישראלים. נמסר על שלושה ילדים יהודים שנפצעו באורח קל.
עשרות יהודים ירדו מכיוון יצהר ובמקום החלו עימותים אלימים. רכז ביטחון אזרחי שהגיע למקום ירה באוויר. כוחות צה"ל ירו רימוני גז מדמיע כדי להפריד בין הצדדים.
על רקע ההסלמה, ראש הממשלה יאיר לפיד יקיים בהמשך היום הערכת מצב ביטחונית בעקבות האירועים במזרח ירושלים, בהשתתפות השר לביטחון הפנים עמר בר-לב, מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יעקב שבתאי, ראש השב"כ רונן בר, מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג'מן, המזכיר הצבאי לראש הממשלה, אלוף אבי גיל וגורמים נוספים.
מוקדם יותר אמר שר הביטחון בני גנץ בסיכום דיון הערכת המצב את הצורך "להגביר את מאמצי ההתקפה וההגנה וכן את מאמץ ההסברה לאוכלוסייה הפלסטינית ואת הפעילות למניעת הסתה לטרור ברשתות, נוכח האירועים האחרונים".
במהלך הלילה עצרה המשטרה תשעה חשודים נוספים שהיו מעורבים בהפרות סדר אלימות שהתרחשו אמש במזרח ירושלים. בסך הכול, ביממה החולפת נעצרו על ידי המשטרה 23 מתפרעים ערבים החשודים בהפרת הסדר הציבורי.