
סגן שרת הכלכלה, יאיר גולן (מרצ), יוצא במתקפה חריפה הבוקר (חמישי) נגד יו"ר מפלגת עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר.
"אני חושב שאיתמר בן גביר היה צריך ללכת לכלא מזמן. הבן אדם מסתובב עם שמונה הרשעות כולל תמיכה בארגון טרור. אם אנחנו היינו שופטים אותו כפי שאנחנו שופטים פלסטינים הוא היה בכלא מזמן. הוא הוגדר פעמיים על ידי המפקח הכללי של משטרת ישראל כאדם שמסוכן לשלום הציבור. האיש הזה רוצה דם, דם ועוד דם. הדם שיוקז הוא הדם של הילדים שלי ושלך, את זה צריך להבין מי שרוצה מעשי נקם בשטח כי מה שאנחנו נקבל זה אספסוף שעושה מה שבראש ששלו", טען גולן בראיון ל-103FM.
"אני חושב שהוא באמת איש מסוכן לבטחון ישראל וראוי שכל הבחורים יבינו היטב", הוסיף.
הוא התייחס לתקיפת לוחמי צה"ל הלילה בידי קומץ יהודים בשומרון וטען: "אני מכיר את העימותים האלה עם מתנחלים, זה דבר שהוא פשוט מצער מאוד. אי אפשר להתעלם מההקשר הפוליטי בימים אלה. זו הצצה אל העתיד. מה שאתם רואים עכשיו בשטח זה תוצאה של ביטחון עצמי הולך וגדל ותחושה שאנחנו 'אדוני הארץ' והמתנחלים יכולים לעשות מה שרוצים. ככל שהזירה הפוליטית יותר נוחה אנחנו נראה יותר ויותר אירועים מהסוג הזה".
"חייבים להתעורר ולהבין שצריך לייצר פה קואליציה פוליטית שמתנגדת למעשים האלה ומביאה בסופו של דבר להיפרדות מהפלסטינים, הקטנת החיכוך. אני אומר לחבריי מהמחנה שלי, ליאיר לפיד, בני גנץ, אין ברירה, חייבים קואליציה שבה יש את המפלגות הערביות, את כולם. אם לא נעשה את הקואליציה הזו המספרים הם מתמטיקה פשוטה - נקבל שלטון נתניהו בקואליציה עם ימנים קיצוניים כהניסטים וחרדיים. זה העתיד של מדינת ישראל - שחיתות, חרדים ולאומניים קיצוניים כהניסטים".
כשנשאל על אמירתה של זהבה גלאון, שקראה לרסן את חיילי צה"ל, השיב: "אני לא מתכוון לפרש, אני אומר את עמדותיי. אני חי בנוח עם האמירות שלי והאמירות שלי פשוטות - מהפלסטינים חייבים להיפרד. זו ההכרעה שכל אזרחי ישראל חייבים לקבל כי אם לא ניפרד מהם נייצר מציאות של אלימות הולכת וגדלה, המציאות הזו תחרב עלינו את הבית".
בהמשך התייחס גולן למצבה של מרצ לקראת הבחירות. "מרצ מסתובבת הרבה מאוד בשטח, מטפלת בצורה מאוד קפדנית באולכוסיות החלשות במדינת ישראל. שינוי לא קורה ביום. אנחנו לא עושים גוועאלד והמספרים הם מספרים שהייתי שמח אם יהיו יותר גדולים. אנחנו יציבים בסקרים ועושים מאמץ אדיר על מנת לחזק את כוחה של מרצ כדי שבממשלה העתידית בראשותו של יאיר לפיד יהיה כוח משמעותי לשמאל הציוני.