
שר הביטחון בני גנץ הנמצא כעת באנקרה בביקור רשמי, ייפגש היום (חמישי) עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן בשעה 15:30, במשכן הנשיא.
פגישה זו מתווספת לפגישה המתוכננת עם שר ההגנה הטורקי חולוסי אקאר במשרד ההגנה. מדובר במפגש הראשון של שר ביטחון עם מקבילו ועם גורמים מדיניים בטורקיה לאחר למעלה מעשור. במסגרת המפגשים, יחדש שר הביטחון גנץ את יחסי הביטחון הרשמיים בין המדינות.
גורם ביטחוני בכיר אמר לקראת הביקור כי "כבר כמה חודשים בוחנים את האפשרות לחידוש הקשרים הביטחוניים. הרקע לכך זה כמובן הביקור של הנשיא הרצוג, הקשר שהותנע בין משרדי החוץ ואנחנו בהדרגה עשינו בהסכמה משותפת של שני הצדדים סוג של הקמת מגע מחודשת".
הוא הוסיף, "קיימנו פגישה בתחילת ספטמבר שהוגדרה כחשאית. לא עם כל האלמנטים החשאיים אבל כמובן שלא מוציאים אותה לתקשורת, בכוונה מתוך רצון לשמור על אינטימיות. גם זה כשלעצמו היה ביקור היסטורי. לא היה ביקור כזה של גורם ביטחוני בכיר למעלה מעשור ובעצם חידשנו את הקשר ומתוכו גם נקבע הרעיון שיהיה מפגש של שרי הביטחון. שר הביטחון שלנו ושר ההגנה הטורקי. התהליך הזה היה על רקע גישה כוללת ששר הביטחון הנחה לפני כמה חודשים, שתכלול מהלכים שאנחנו עושים ושמתחברים בסופו של דבר לחיזוק היציבה הישראלית במרחב המזרח התיכוני, מרחב הים התיכון. הכל מתכנס להסתכלות הראיה האסטרטגית למול איראן כאתגר שלנו".
לדבריו, "למעלה מעשור אנחנו ללא קשר ביטחוני בין המשרדים. כמובן תמיד אין נתק מוחלט, אף פעם בעולמות של מודיעין וכיוצא בזה למול צרכים, וכמובן מה שקרה לאחרונה שטורקיה שיתפה פעולה וסייעה מאוד בכל מה שקשור לסיכול תשתית הטרור של איראן ברחבי המדינה שלהם, שנועדה לפגוע. וכמובן בערוצים רגישים שאני לא ארחיב עליהם בציר הזה, אבל שיח ביטחוני רשמי בין ממסדי לא היה".
הוא הצהיר כי השיח הביטחוני עם טורקיה ייעשה באופן מדוד ושקול. "אנחנו לא רצים פה לחיבוקים אינטימיים מהר מדי, הכל נבחן בקפידה בבחינה מאוד מדוקדקת של שר הביטחון. אנחנו מחפשים פה תהליך עדין, זהיר כאשר תמיד נמצא צעד אחד אחורה מהשיח המדיני בין ראש הממשלה ומשרד החוץ ושם בקשרים האזרחיים-כלכלים אני מזכיר, הקשרים הכלכליים ביננו לבין טורקיה לא נפסקו. הכניסה למרחב הביטחוני היא מאוד מאוד עדינה, בצעדים מאוד מדודים, לכן לא צריך לצפות פה עכשיו לאיזה מרוץ רכש וקניות בעניינים בהיבט הביטחוני, אנחנו מאוד מאוד מקפידים ללכת בצעדים מאד מדודים וזהירים. לכן גם כיול הציפיות בצד השני, אנחנו הבהרנו ונבהיר את זה בביקור של השר ביממה הקרובה".
"מול טורקיה יש לנו אלמנטים שהם מצריכים עוד בירורים ולחץ וכמובן אני מדבר על נוכחות חמאס וארגוני הטרור. הדברים האלו לא ייעלמו מעינינו. אני חושב שבסוף אנחנו יוצרים פה עוד שלב ועוד נדבך בארכיטקטורה האזורית והקשר הביטחוני בין ישראל לטורקיה חיוני מאוד וכאמור צעדים מאוד זהירים ומדודים", סיכם.