
יושב ראש סיעת יהדות התורה חבר הכנסת מאיר פרוש הבטיח לקבוצת חרדים עובדים כי הוא יסייע להם בפתיחת מוסד ממלכתי חרדי בבני ברק.
בכינוס שנערך על ידי אחת הקהילות החרדיות בבני ברק המיועדת לחרדים עובדים, הוזמן ח"כ מאיר פרוש שנשאל על ידי אחד מחברי הקהילה: "אם אנחנו בתור קהילה רוצים לפתוח ממ"ח בבני ברק, אתה תעזור לנו או לא?".
ח"כ פרוש ענה והסביר כי בעת תפקידו כסגן שר החינוך במשך קרוב 5 שנים: "אני יכול לתת לך רשימה מכובדת של תלמודי תורה ממ"חים שאני פתחתי אותם", הוא הצהיר.
לדבריו, "ישבתי במשרד החינוך, יהודי חרדי שאמור לטפל באפליה חרדית והיו כאלה שהיו באים אלי, בעיקר חב"ד או ברסלב - לא המיינסטרים, או החרד"לים שרצו להיות ממ"ח ואני עזרתי להם".
פרוש הביא דוגמה מהרב בן דוד באלעד שלטענתו קיבל אישר מהרב חיים קנייבסקי לפתוח מוסד ממ"ח, "אני נהגתי כך", אמר פרוש והסביר כי "אם בא קהילה אלי והרב הרוחני שלה אמר שהם יכולים ללכת לממ"ח, אני עזרתי להם".
חברי הקהילה שאלו אותו מה יעשו אם אין לקהילה רב, פרוש סיים את דבריו ואמר לחברים כי "הקהילה בא עם רב, אני צריך לעבוד עם מסגרת".
דבריו של פרוש מגיעים לאחר שמפלגת יהדות התורה כמעט התפצלה בעקבות הרצון של חסידות בעלז להכניס לימודי ליב"ה למוסדותיה, לאחר שבסיעת דגל התורה התנגדו למהלך. כזכור, רגע לפני סגירת הרשימות לכנסת, חסידות בעלז התפשרה על הצטרפות למתווה של החינוך העצמאי ולמוסדות של ש"ס.
