נתניהו, גולדקנופף וגפני
נתניהו, גולדקנופף וגפניצילום: Yonatan Sindel/Flash90. חיים טוויטו. ערוץ 7 ופלאש90

במפלגת יהדות התורה תוקפים הערב (ראשון) בחריפות את ההתנהלות של מפלגת הליכוד וש"ס במשא ומתן הקואליציוני בעקבות הדיווחים על חלוקת התיקים המסתמנת.

"פשוט הזיה", אמר בכיר ב'יהדות התורה' בשיחה עם ערוץ 7. "נציגי מפלגת יהדות התורה יושבים בדיונים כל הזמן על ההסכמים הקואליציוניים ועל נושאים מהותיים ומגיעה מפלגת ש"ס ועושה העתק הדבק מהמשא ומתן הקואליציוני של יהדות התורה ולוקחת על הכל קרדיט".

"אנחנו מיואשים, זה בושה וחרפה שיהדות התורה לא נספרת ולא מקבלת שום דבר מהדרישות שלה. לנו זורקים תיק וחצי ודרעי יקבל חמישה תיקים לפחות?''.

לדבריו, "אם הדיווחים הערב הם נכונים, נצטרך לשקול את צעדינו מול הליכוד בהמשך המשא ומתן. לא יתכן המצב הזה שבו בליכוד יזלזלו במאות אלפי החרדים שהצביעו לנו".

כאמור, הערב מסתמן כי סמוטריץ' יוותר על דרישתו לתיק הדתות ותיק הביטחון, וימונה לשר האוצר בממשלה הבאה ואילו דרעי שוויתר על משרד האוצר, יהיה סגן ראש הממשלה, שר הפנים ושר התחבורה. מפלגת ש"ס תקבל גם את תיק הדתות, התפוצות, ותיק הנגב והגליל.

יו"ר מפלגת עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר יקבל את תיק החקלאות במקום הנגב והגליל. ח"כ יצחק וסרלאוף יהיה ככל הנראה שר החקלאות.

יונתן אוריך, דובר ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, מסר: ''אני מבקש להבהיר שבשלב זה איננו מתייחסים לפרטי המו"מ והדיווחים בנושא אינם נכונים''.