
חבר הכנסת יעקב אשר מ'יהדות התורה' סבור כי בליכוד לא מתייחסים לדרישות של מפלגתו היות והם לא מאיימים כפי שנוהגים שאר חברי הקואליציה החדשה.
"במו"מ מטבעם של דברים יש פה ושם משברים", אמר ח"כ אשר בקול ברמה. "אולי לא מספיק חותרים להגיע להבנות איתנו בגלל שאנחנו פחות מאיימים. זה לא הדרך בעינינו. אולי הליכוד מאותת לנו שנעלה על עץ גבוה כדי להוריד אחרים שאולי טיפסו על עצים".
בהמשך ציין כי "במספר דברים הגענו להסכמות, יש עוד יותר דברים שאנחנו מחכים לתשובות. דבר אחד ברור, בנושאים שקשורים ליהדותה של המדינה ולעולם התורה, וכן לשוייוניות בזכויות הציבור החרדי - לא נוותר בכהוא זה".
לסיום אמר כי "יהיו שינויים גדולים בנושא הדיור בקדנציה הקרובה. כל סיעת יהדות התורה תעמוד מאחורי הרב גולדקנופף כשר השיכון שיוביל את ההחלטות המשותפות בנושא, ואני מאמין שגם ש"ס תהיה אתנו יחד. אנחנו מדברים על החלטות מפורשות ותכניות מסודרות, כדי שהפעם נושא הדיור יטופל ברצינות".
מוקדם יותר הערב, יושב ראש עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר פתח חזית מול יו"ר ש"ס אריה דרעי והודיע כי מפלגתו לא תיכנס לממשלה ללא משרד הנגב והגליל.
בנאומו במליאה לאחר שבירך את חבר מפלגתו אלמוג כהן אמר בן גביר כי "התחייבנו לדאוג לנגב, לגליל, לפריפריה החברתית וכך נעשה, ובלי שנוכל לקיים את מה שהתחייבו - פשוט לא נכנס לממשלה. לא סתם אנחנו מתעקשים על משרד הנגב והגליל".