סמוטריץ' ונתניהו עם צוותי המשא ומתן
סמוטריץ' ונתניהו עם צוותי המשא ומתןצילום: דוברות

יו"ר מפלגת הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ', רשם הישגים משמעותיים להתיישבות במסגרת ההסכם להקמת הממשלה הבאה.

בין היתר סיכמו נתניהו וסמוטריץ' שהמנהל האזרחי יפורק עד שנת 2024 ובינתיים יהיה באחריותה של מפלגת הציונות הדתית.

עוד סוכם כי כינוסים של מועצת התכנון העליונה המאשרת את הבנייה ביהודה ושומרון לא יחייבו עוד אישור של שר הביטחון.

מעתה, מי שיורה על כינוסם, יהיה השר מטעם מפלגת הציונות הדתית שיוצב במשרד הביטחון ויעבוד מול נתניהו ישירות.

שר הביטחון המיועד, יואב גלנט, נתן את הסכמתו לשני המהלכים.

נזכיר כי מוקדם יותר הגיעו סיעת הליכוד ומפלגת הציונות הדתית לסיכום מסמך התפקידים ושטחי הפעולה במסגרת הקמת הממשלה.

על פי ההסכם שהושג הציונות הדתית תקבל את משרד האוצר ברוטציה ובו יכהן ח"כ בצלאל סמוטריץ'.

כמו כן המפלגה תזכה גם במשרד העלייה והקליטה בו יכהן אופיר סופר ומשרד המשימות הלאומיות בו תכהן אורית סטרוק ויכלול את החטיבה להתיישבות, מנהלת זהות יהודית, השירות לאומי, המכינות קדצ והגרעינים המשימתיים.

סטרוק תשמש גם כשרה במשרד הביטחון שאחראית על ההתיישבות ביהודה ושומרון שיפעל בתיאום ובהסכמה של ראש הממשלה. תחת אחריותה יהיו מתאם פעולות הממשלה בשטחים והמנהל האזרחי.

אוהד טל ישמש בתפקיד סגן שר, ח"כ שמחה רוטמן יהיה יו"ר ועדת החוקה והוועדה לשירותי דת וח"כ מיכל וולדיגר תמונה ליו"ר ועדת הרפורמות.

במפלגות ציינו כי מעבר למסמך המדובר יקבעו בהסכמים קואליציונים מפורטים קווי יסוד, הסדרה בסוגיות זהות יהודית, חינוך, משפט, התיישבות וחברה וסיכומים תקציביים מפורטים.

ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו אמר כי "זהו צעד משמעותי נוסף שמקרב אותנו להקמת ממשלת ימין לאומית שתדאג לכל אזרחי ישראל. אני מודה ליו"ר הציונות הדתית על השותפות ומשוכנע שנעבוד יחד בשיתוף פעולה פורה למען עם ישראל".

יו"ר מפלגת הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' הוסיף: "אנחנו עושים היום עוד צעד היסטורי להקמת ממשלה יהודית, ציונית ולאומית שתחזיר את הביטחון והמשילות, תקדם רפורמה היסטורית במערכת המשפט, תסדיר ותפתח את מפעל ההתיישבות, תחזק את הזהות היהודית ברוח הציונות הדתית ותניף בגאווה את דגל הציונות, קליטת העליה והחברה בישראל. אני מודה לראש הממשלה המיועד נתניהו על האמון, ולחברי, ח"כ יריב לוין, על הובלת המאמצים להקמת הממשלה במקצועיות, בחברות ובהוגנות. יחד נעשה המון טוב למדינת ישראל ונעבוד קשה למען אזרחי ישראל כולם".

ראש מועצת בנימין ישראל גנץ שפעל יחד עם צוותי המו"מ בימים האחרונים לסגירת ההסכם אמר: "כפי שהתחייבתי, מאז כניסתי לתפקיד ראש מועצת בנימין נאבקתי כדי להביא לשינוי משמעותי בחיי התושבים ולהעלות את ההתיישבות קומה. הערב עשינו צעד היסטורי גדול לביצור וחיזוק ההתיישבות והמתיישבים ביהודה ושומרון. אני מודה לראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו וליו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ׳ על הבשורה הגדולה שהבאנו לעם ישראל".

ראש המועצה האזורית גוש עציון ויו"ר מועצת יש"ע שלמה נאמן אמר: "מועצת יש"ע מברכת את תנועת הליכוד והעומד בראשה רה"מ המיועד חה"כ בנימין נתניהו, יו"ר מפלגת הציונות הדתית חה"כ בצלאל סמוטריץ' ואת יו"ר מפלגת עוצמה יהודית חה"כ איתמר בן גביר על חתימת ההסכמים הקואליציוניים".

"שני ההסכמים כוללים נושאים חשובים ביותר עבור ההתיישבות ביהודה שומרון ובקעת הירדן. תודה מיוחדת נתונה לראש מועצת בנימין ישראל גנץ וראש מועצת קדומים חננאל דוראני על שפעלו יחד מסביב לשעון עם גורמי המקצוע במועצת יש"ע מתחילת התהליך ועד לסיומו המוצלח. בעזרת ה׳ הממשלה החדשה תוקם בימים הקרובים כשלפניה משימות ויעדים ברורים שיחזירו את הבנייה, הפיתוח והשמירה על אדמות הלאום ביהודה שומרון ובקעת הירדן", דברי נאמן.