מיקי זוהר
מיקי זוהרצילום: Tomer Neuberg/Flash90

חבר הכנסת מיקי זוהר מהליכוד מסביר מדוע מינוי של דודי אמסלם לתפקיד יושב ראש הכנסת תהיה גאווה גדולה עבורו.

"כאחד שבא מבית מזרחי, מבחינתי 'אמסלם' יו"ר הכנסת זו תהיה הגאווה הכי גדולה שאני אחוש. אני לא אובייקטיבי אבל זו תהיה אמירה מאוד מכובדת", אמר זוהר ברדיו 'גלי ישראל'.

ח"כ זוהר לא מצטרף למבקרים את אופן חלוקת התיקים בתוך הליכוד ומסביר כי "מתי היו 16 שרים בליכוד? מתי גם ביטחון, גם חוץ, גם משפטים, חינוך, תחבורה, ספורט ועוד. כל הדברים האלה נשארים בליכוד. אז קצת פרופורציות".

לסיום הוא התייחס לאמירה של סמוטריץ' לפיה "אם ניישם את התורה, נזכה לשפע כלכלי": "אין מחלוקת על דברי סמוטריץ', אני שמח ומברך על האמירה. עם ישראל נמצא בארץ הזו בזכות תורתו הקדושה. אבל בסוף המציאות מכתיבה את הדברים, סמוטריץ' נכנס לתפקידו עם המון אמביציה והוא ידע לתמרן".

בתוך כך, הלילה (חמישי) הושג סיכום תפקידים בין הליכוד לש"ס. על פי הסיכום שהושג, במחצית הראשונה של כהונת הממשלה יכהן יו"ר ש"ס, הרב אריה דרעי, כשר הפנים והבריאות, ובמחצית השניה של כהונת הממשלה יכהן הרב דרעי כשר האוצר במקום שר הפנים והבריאות.

בנוסף, ש"ס תקבל את המשרד לשירותי דת ואת משרד הרווחה והביטחון החברתי. שני שרים נוספים מטעם ש"ס יכהנו כשר במשרד החינוך וכשר במשרד הפנים. הרב אריה דרעי יכהן כמשנה לראש הממשלה לאורך כל תקופת כהונת הממשלה.

עד לחתימת ההסכם הקואליציוני המלא יסוכמו הסמכויות הנוספות הקשורות למשרדים שתחת אחריות ש"ס.