רן כוכב
רן כוכבצילום: Flash90

קצין וחיילים ביחידת דובר צה"ל השמיעו אמירות פוליטיות ברשתות החברתיות - וייעמדו לדין משמעתי.

בין היתר נכתב "אחחח הכיבוש קשה'', "פיד שמאלנים מה הכינוי המועדף עליכם לביבי: זיבי או ביכסי?'', וכן "יש הפגנה בעזריאלי נגד הצבא ואני לא יכול להשתתף כי אני על מדים''.

חייל אחר כתב על תמונה של ראש מועצת שומרון יוסי דגן מתגונן עם נשק לאחר שניצל מניסיון פיגוע: "התמונה הזו היא התמצית והיא מוכיחה שהגיע הזמן לצאת מהשטחים".

איש התקשורת ינון מגל הגיב: "לחייל בצה"ל אסור להביע עמדה פוליטית. כזכור לפני כשבועיים חייל גבעתי אף נכנס בשל כך לכלא, ובדובר צה"ל הסבירו לנו אז כמה העונש חשוב ועקרוני. אבל זה כנראה לא נכון לגבי חיילים פריבילגים, כמו למשל ביחידת דובר צה"ל עצמה. קבלו ציוצים וריטוויטים של קצין וחיילים ביחידה".

הכתב הצבאי לשעבר איש התקשורת צחי דבוש כתב: "לוחם בגבעתי נשלח ל-10 ימים בכלא אחרי שאמר "בן גביר יטפל בכם". הרמטכ"ל הוציא איגרת מיוחדת והצבא רעש. חיילים בדובר צה"ל מתבטאים עם אמירות פוליטיות קשות בהרבה, בניגוד לפקודות - ובצה"ל שתיקה חרישית. דין אחד ללוחם גבעתי, דין מקל לחיילי דובר צה"ל. איפה הרמטכ"ל?".

תגובת דובר צה"ל: ''המקרים המוזכרים חורגים מהפקודות והנהלים בנושא, ועל כן יטופלו משמעתית''.