פרופסור רון שפירא, רקטור המרכז האקדמי פרס, מוחה על הגילדה של השופטים בישראל המכנים את עצמם ''משפחה'' כאשר הם רוצים להתנער משופט שלא מיישר קו עם העמדה ''המקובלת'' עליהם.
כזכור, השופטת בדימוס ורדה אלשיך תקפה בחריפות את סגן נשיא המחוזי בדימוס עודד מודריק אחרי שהביע תמיכה בשינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים, וכתבה לו: "אתה בושה למשפחת השופטים".
''שופטים הם לא משפחה'', הגיב פרופ' שפירא בדף הפייסבוק שלו. ''הם קבוצת עובדים מקצועיים בשירות המדינה, שערכיה המרכזיים הם יושר, חריצות, מיומנות מקצועית וחשיבה עצמאית. חבריה נוהגים זה בזה בידידות, כיאה לעמיתים, מתפתחים ביניהם קשרי חברות פרטיים, אבל אוי לכולנו אם הם יתחילו לפתח אתוס של 'משפחה'."
שפירא מציין כי גם המרכז האקדמי פרס הוא לא משפחה, "גם לא אוניברסיטת בר אילן ולא התעשיה האווירית, לא נמל אשדוד ולא הפרקליטות. כולם מקומות עבודה, שמטפחים בקרב חבריהם תחושות הערכה, עזרה הדדית, חברות, אבל לא משפחות, חס וחלילה.
"ארגונים המדמים את עצמם למשפחות הם הקוזה נוסטרה, למשל, או היאקוזה. הסיבה שהם מדמים את עצמם למשפחות היא כדי להדגיש שהאינטרס הקולקטיבי של הנמנים על שורות הארגון גובר על כל ערך אחר, ושמי מבני המשפחה שלא יגלה נאמנות לאינטרס הזה ייענש באלימות. משפחות, מטאפוריות ולעתים רחוקות גם אמתיות, הם הארגונים החברתיים שבתוכם מתבצעים המעשים הגרועים ביותר שניתן לדמיין. יש מהן שמענות ורומסות במשך עשרות שנים חברים חסרי יכולת להתנגד או לעזוב. בחדרי חדרים, תחת מעטה סודיות הנשמר בקפדנות, יכל ראש משפחה להטיל את חיתתו כלפי פנים, ולהסתיר מן העולם החיצוני את מעשיה המסוכנים של המשפחה. אם חטיבת כפיר או עיריית נתניה יגדירו את עצמן כמשפחות, זאת תהיה סיבה לדאגה."
פרופ' שפירא מסביר כי אם השופטים יראו את עצמם כמשפחה, שופט שזייף פרוטוקול יוכל לפרוש בנחת ולהמשיך לקבל בוררויות מחבריו השופטים, ושופט שמוסר את מלאכת כתיבת פסקי הדין לקבלן משנה יוכל לקוות שחבריו לא יכהו בו.
''אם שופטים יהיו 'משפחה' האינטרס שלהם כקבוצת לחץ יגבר על הערכים שבהם הם מחזיקים, רובם ככולם: הגינות, היעדר משוא פנים, יכולת להטיל ספק ונאמנות לאמת לבדה."
כזכור, השופטת בדימוס ורדה אלשיך תקפה בחריפות את סגן נשיא בית המשפט המחוזי בדימוס עודד מודריק: "אתה בושה למשפחת השופטים". זאת עקב תמיכתו העקרונית של מודריק ברצונו של שר המשפטים יריב לוין לשנות את הרכב הוועדה לבחירת שופטים. דבריו של מודריק נאמרו ביום שישי בראיון לחדשות 12 ביום שישי האחרון.
"קשה להתאפק אחרי הקשבה לעודד מודריק, לפני כמה דקות. לא בשל דעותיו, אם כי היה ראוי שכגילוי נאות יגלה לכל אלה שהטיף להם מוסר שהוא ימני 'קשה'", כתבה אלשיך על פי הדיווח בגלובס. "מבחינתי אתה בושה למשפחת השופטים, ואני בטוחה שיש לי עוד תומכים (וגם מתנגדים). התנשאת, השתחצנת... משל כל החוכמה והשכל ירדו לעולם ישירות אליך ונמצאים אצלך".
בראיון ל-Ynet טענה אלשיך כי כי הוועדה למינוי שופטים כיום "מאוזנת בצורה יוצאת מן הכלל. אולי אפשר לשנות אבל לא ליצור פוגרום. יש לי הרבה מאוד שעות יריב לוין ותמיד התרשמתי שיש לו חשבון לא סגור עם השופטים הוא לא אוהב אותם ועכשיו יש לו הזדמנות לסגור חשבון".