ח"כ זאב אלקין
ח"כ זאב אלקיןצילום: ערוץ 7

ח"כ זאב אלקין מהמחנה הממלכתי לועג לשרי הציונות הדתית ועוצמה יהודית בעקבות הפרסום לפיו ראש הממשלה נתניהו הסכים להפחית את הבנייה ביהודה ושומרון.

אלקין כתב בחשבון הטוויטר שלו: ''ממשלת 'ימין על מלא' הסכימה לצמצם את הבניה ביהודה ושומרון? וגם להפסיק הריסות בניה בלתי חוקית בשטחי C? סמוטריץ' ער? סטרוק עדיין בממשלה? לאיתמר בן גביר לפחות יש הישג אדיר עם הפיתות''.

העיתונאי ברק רביד דיווח מוקדם יותר כי שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן מראש הממשלה נתניהו ומאבו מאזן להסכים ל"עצירה זמנית" של הצעדים החד צדדיים לתקופה של כמה חודשים בנסיון להוריד את רמת המתיחות ולבלום את ההסלמה ביהודה ושומרון, כך אמרו בכירים ישראלים ואמריקנים.

בדיווח נאמר כי ממשל ביידן חושש כי ההסלמה הנוכחית עלולה להביא לאינתיפאדה שלישית ומנסה לגבש חבילה של "צעדים שליליים" ששני הצדדים יתחייבו לא לבצע וכך יתרמו להורדת רמת המתיחות בשטח.

בהרצאה שהעביר ראש ה-CIA, ויליאם ברנס, בוושינגטון לפני כמה ימים, הוא אמר שהוא מודאג מהמצב בין ישראל לפלסטינים וציין כי זה מזכיר לו את תחילת האינתיפאדה השניה.