המשטרה פשטה הבוקר (רביעי) על ארגון הפשע "אבו לטיף" בעקבות חקירה סמויה של היחידה המרכזית במחוז צפון שנערכה במשך כשנה ובמסגרתה גובשה תשתית ראיתית כנגד אנשי ארגון הפשיעה הגדול במדינה.
על פי החקירה הארגון היה מעורב במקרי סחיטה ועושק של אזרחים ובעלי עסקים בצפון.
ראשי הארגון חשודים בעבירות כלכליות וביניהם העלמות מס בהיקף של מאות מיליוני שקלים ומעורבות בארועי אלימות רבים ובכללם רצח.
כ-700 שוטרים, לוחמי משמר הגבול, יחידות מיוחדות וגורמי אכיפה השתתפו בפשיטת הענק. 21 חשודים ביניהם בכירי הארגון נעצרו בבתיהם. בימים הבאים צפויים מעצרים נוספים.
שמו של ארגון "אבו לטיף" נקשר בפעילות עברינית ענפה בכל אזור צפון הארץ, הארגון פעל בגביית דמי חסות, מעורבות במכרזים ציבורים, השתלטות על עסקים, סחיטה, ארועי אלימות וירי רבים ועל פי החשד קשורים למקרי רצח אכזריים בשנים האחרונות.
מחוז צפון מנהל מאבק ממושך בארגון ששיאו בקרב יריות שהתרחש לפני שנה וחצי ובו נהרג אחד מחברי הארגון מירי השוטרים בישוב מראר. לפני כחודשיים נפגע קשה חבר ארגון נוסף בקרב ירי מול השוטרים באותו ישוב.
מפקד מחוז צפון, ניצב שוקי תחאוכה, אמר כי "זהו יום היסטורי חשוב בלחימה בפשיעה המאורגנת במדינת ישראל. המלאכה מרובה, לכן נדבר פחות ונעשה יותר לריסוק ארגוני הפשיעה".
מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי הוסיף, "זיהינו את הארגון הזה כמחולל הפשיעה העיקרי בצפון וסימנו אותו כמטרה, פיקוד המשטרה נתן למחוז צפון עזרה וסיוע מקיף ולאחר כשנה של חקירה מורכבת ויצירתית בה עבדה המשטרה בשיתוף הפרקליטות ומס הכנסה השיגו שוטרי מחוז צפון די ראיות על מנת להפליל את בכירי הארגון".
"אנחנו ממשיכים לפעול כנגד יעדים נוספים בכל רחבי הארץ. מצב בו ארגוני פשיעה מעורבים בפעילות כלכלית נרחבת כל כך, תוך חדירה לרשויות המקומיות הוא איום ממשי על שלטון החוק", סיכם.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר: "מחזק את ידי משטרת ישראל בפשיטה החשובה על חמולת אבו לטיף. ידה הארוכה של משטרת ישראל תתפוס את משפחות הפשע במוקדם או במאוחר - תדע כל משפחת פשע, גם מהמגזר הערבי, שאין חסינות ומדי יום אני מקיים עם המשטרה דיונים כיצד להילחם בפושעים ולהשליט את שלטון החוק בכל מקום ועל כל אחד. מצפה שמערכת המשפט לא תקל עם הפושעים. יש עוד הרבה עבודה, אבל הבוקר אני משבח את המשטרה והעומד בראשה".