החודש במגזין 'מקום בעולם' לנוער: עולמן המרתק של סוכריות הגומי האהובות.
אתם מכירים את המשפט הזה: "לעולם אל תפגוש את הגיבורים שלך", כיוון שהרבה מאוד אנשים גילו שהכוכבים שהם מעריצים הם בני אדם לא משהו, והאכזבה קשה גם מנשוא. יתכן וזה מה שהולך לקרות לכם עכשיו שתגלו את האמת על הגומי המתוק והכיפי...
לא מעט אגדות סופרו על תהליך הייצור ועל מה שמוצר הזה מכיל.
עצמות של דגים, פלסטיק שאינו מתעכל לעולם ואפילו לשלשת של דבורים. נשמע מגעיל? מי מכם שהעז והציץ קצת ברשימת המרכיבים שבגב השקית (שלא תמיד ישנה, היות שרובנו פוגשים את הגומי מפוזר בשפע בחנויות ממתקים), יודע שצואת חרקים ועיני צפרדעים אולי אין שם, אבל יש חומרים מסוכנים לא פחות. בגומי מסתתרים סירופ תירס, סוכר בכמויות אדירות וג'לטין. הסוכר והתירס עוד יכולים לעבור לנו חלק בגרון, אבל לא הג'לטין, שמכיל סוד נורא וצהוב בדיוק כמוהו.
***לגזור ולשמור***
"זה התחתית של התחתית של כל המאכלים הכי גרועים שאפשר להכניס לפה", השיבה ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית מפורסמת, כשנשאלה בתוכנית רדיו על סגולות הסוכריות, "הגומי לא מתעכל, זה גדוש בצבעי מאכל, זה כמו צבע לקיר ששמים בתוך האוכל. בדיוק אותו דבר".
ובכן, אם אתם מרגישים קצת מכורים ומתחרטים בכל פעם אחרי שאתם לועסים את הגומי למרות שהבטן שלכם מתחננת אליכם שלא תעשו לה את זה שוב, כדאי שבפעם הבאה תהפכו את חבילת הגומי ותעיינו טוב טוב באותיות הקטנות. הפעם במיוחד הן הכי חשובות.
הכתבה המלאה מאת שיראל דילר - במגזין המודפס לנוער 'מקום בעולם'.
להזמנת מנוי - לחצו כאן עכשיו >>