
בעקבות גל הפיגועים בתקופה האחרונה החליט הדרג המדיני על גיוס שלוש פלוגות מילואים של מג"ב, לטובת תגבור כוחות המשטרה בשטח.
בכאן חדשות דווח כי ההחלטה טרם אושרה באופן סופי, אך צפויה להיות מאושרת בימים הקרובים.
ברקע ההחלטה, שוחחו אתמול השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה קובי שבתאי. בשיחה, דרש השר בן גביר להאיץ את הריסות הבתים במזרח ירושלים, אך נענה כי אין ברשות המשטרה את כוח האדם הדרוש למהלך, וכי נדרש תגבור של מאות שוטרים לשם כך.
בן גביר הציע לתגבר את כוחות המשטרה במערב ירושלים בלוחמי צה"ל, כפי שהיה לאחר הפיגוע בנווה יעקב, במטרה לפנות כוחות משטרה למזרח העיר. המפכ"ל סירב והשר ויתר, אך החליט על גיוס המילואים של מג"ב.
מפקד מג"ב עוטף ירושלים תנ"צ עמרם נידם סיפר לדקלה אהרון שפרן בתוכנית בחצי היום בכאן רשת ב: "ההסתה היא ברורה, כולם רואים אותה ברשתות החברתיות. אנחנו מתמודדים עם מחבלים, חוטפים אבנים, ברזלים ומכונות כביסה שעפות מהגגות, עוצמת ההסתה כזו גבוהה - שזו התוצאה".
בפיגוע אתמול במחסום מחנה הפליטים שועפאט, נפל סמ"ר אסיל סוואעד בעת שביצע בידוק שגרתי לאוטובוס ביחד עם מאבטח אזרחי, כאשר במהלכו התנפל עליו מחבל בן 13 ודקר אותו עם סכין. המאבטח שהיה עם סוואעד ירה לעבר המחבל - ופגע גם בלוחם, שמת מפצעיו. המחבל, תושב מחנה הפליטים, נוטרל ונעצר.