עומאן הודיעה היום (חמישי) על אישור מעבר טיסות חברות תעופה ישראליות בשטח האווירי שלה. ההודעה הגיעה לאחר מגעים ארוכים שהתקיימו בין משרד החוץ לבין רשויות המדינה.
האישור שניתן היום מצטרף לאישור של ערב הסעודית ויאפשר קיצור משך הטיסות מישראל ליעדים באסיה ביותר משעתיים, ובכך יהפוך את חברות התעופה הישראליות לתחרותיות יותר ויפחית משמעותית את מחירי הכרטיסים לאזרחי ישראל.
שר החוץ אלי כהן אמר כי "מדובר בהחלטה היסטורית ומשמעותית עבור הכלכלה הישראלית ולמטייל הישראלי. זו החלטה אשר תקצר את הדרך לאסיה, תוזיל את העלויות לאזרחי ישראל ותסייע לחברות התעופה הישראליות לתחרותיות יותר".
"אני מודה לראש הממשלה בנימין נתניהו, למל"ל, למנכ"ל משרד החוץ רונן לוי ולעובדי המשרד המסורים שפעלו למען אזרחי ישראל והכלכלה הישראלית. תודה מיוחדת לידידנו סולטן עומאן ולידידינו בארצות הברית שליוו אותנו לאורך כל המהלך", סיכם כהן.
מאל על נמסר בתגובה: "חברת אל על מברכת את ממשלת ישראל על ההישג הגדול והמשמעותי עבור עם ישראל וחברות התעופה הישראליות. הסכמי אברהם ממשיכים להביא בשורות מצוינות ואנו שמחים להיות חברת התעופה שתישא את דגל ישראל מעל שמי סעודיה ועומאן. מתן קבלת האישור ממדינת עומאן, יאפשר לחברה, לקצר חלק מנתיבי הטיסה למזרח הרחוק וכן יאפשרו לחברה לבחון פתיחת נתיבים חדשים כגון אוסטרליה, ואף לשוב ולטוס להודו".
זיו רוזן, מנכ"ל קבוצת גוליבר: "עומאן הודיעה שתאפשר למטוסים מכל חברות התעופה, כולל הישראליות, לעבור מעליה. מדובר בבשורה של ממש שתקצר משמעותית את זמן הטיסות מישראל למזרח, בין היתר ליעדים הפופולאריים תאילנד, ויאטנם ויפן. קיצור זמן הטיסה אומר פחות דלק, פחות זיהום אוויר, ופחות תשלום עבורה. ההודעה המשמחת צפויה להעלות את התיירות למזרח בקרב הישראלים, ולהשפיע לחיוב על הכיס של כולנו, בעיקר לאור עליית המחירים והתחזקות הדולר".