כוחות צה"ל במהלך פעילות מבצעית
כוחות צה"ל במהלך פעילות מבצעיתצילום: דובר צה"ל

כוח מיחידת המסתערבים של משמר הגבול חיסל הבוקר (חמישי) שלושה מחבלים בעיירה ג'בע דרומית לג'נין.

השלושה יצאו מרכב ופתחו באש לעבר הלוחמים, שהשיבו בירי. המחבלים היו חמושים במטעני חבלה, אקדחים ורובה.

שניים מהמחבלים שחוסלו היו יעדי המעצר של הכוחות - פעילי הג׳יהאד האסלאמי. הם חשודים בביצוע מספר פיגועי ירי באזור ג׳נין ובאזור חומש. המחבל השלישי הוא פעיל נוסף שהשתחרר בחודש הקודם ממעצר.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסר: "מברך את לוחמי הימ"ס וכלל כוחות הביטחון, על פעולה מדויקת וחיסול המחבלים הנתעבים שפתחו באש לעבר לוחמינו, בניסיון לפגוע בהם ולרצוח את הלוחמים הגיבורים שלנו. ידע כל מחבל שינסה לפגוע בנו, שדמו בראשו ואנחנו נבוא איתו חשבון. אני קורא לציבור להמשיך לגלות ערנות גבוהה, במיוחד בתקופה זו''.

בתוך כך, המשטרה פרסמה אתמול תיעוד חדש מהפעילות למעצר המחבל עבד אל-פתח חרושה במחנה הפליטים בג'נין. בתיעוד ניתן לראות את לוחמי הימ"מ בסמטאות מחנה הפליטים בדרכם אל היעד בו הסתתר המחבל שרצח את האחים הלל ויגל יניב הי"ד.

במהלך ניסיון המעצר של המחבל ושל מבוקשים נוספים התפתחו במקום חילופי אש בין הכוחות לבין המחבלים, שבמהלכם חוסלו, מלבדו, לפחות עוד חמישה מהם.

הכוחות ירו טילי כתף והפעילו אמצעים נוספים לעבר הבית שבו התבצר המחבל. מתיעוד אווירי שצולם על ידי רוכב שמיים מפעילות הלוחמים, נראים החמושים נמלטים באמצעות אמבולנס שהמתין להם מחוץ לבית.

שני רחפנים של צה"ל נפלו במהלך הפעילות. במקביל, בשכם פעלו כוחות צה"ל ושב"כ למעצר שניים מבניו של המחבל הרוצח שחשודים בתכנון וביצוע הפיגוע.

המחבל שחוסל שוחרר מהכלא הישראלי רק לפני 4 חודשים - אחרי שריצה קרוב לשלוש שנות מאסר בישראל על תכנון פיגועי ירי נגד חיילים. המחבל איש חמאס, תושב מחנה הפליטים עסכר בשכם צייד בזמנו את בנו בנשק מאולתר מסוג קרלו לצורך ביצוע פיגוע.

במערך המודיעין בישראל ידעו כי עבד אל-פתח חרושה תיכנן בין השאר גם רצח יהודים בכפר חווארה והיה ברור כי פיגוע רצחני כזה הוא לא שאלה של האם אלא מתי - ובכל זאת שוחרר המחבל לאחר שריצה את עונשו. אחרי הפיגוע בחווארה, לפני עשרה ימים, המחבל נמלט למחנה הפליטים בג'נין כי חשב ששם תתקשה ישראל ללכוד אותו.