
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר (עוצמה יהודית) הסביר מדוע התנגד להעברת "חוק האיזוק האלקטרוני" לגברים אלימים, בנוסח שהוצע בשבוע שעבר בכנסת.
"חוק האיזוק האלקטרוני לא היה חוק טוב", אמר השר בן גביר בשידור חי לעוקביו באינסטגרם. "אני הולך להציע חוק איזוק אלקטרוני. יש לי אישה הכי יקרה, יש לי שלוש בנות הכי מתוקות שבעולם. המלחמה באלימות נגד נשים חשובה לי מאוד, אבל קודם כל צריך לדעת שחוק האיזוק לא היה עוזר לנשים שנרצחו לאחרונה".
לדבריו, "צריך להביא סל של דברים; החמרת ענישה, שהמשטרה תפעל יותר בעניין אלימות נגד נשים. הממשלה הקודמת לא עשתה כלום. גם את חוק האיזוק האלקטרוני הם לא הובילו. היה להם שנתיים והם לא הובילו אותו ולא העבירו אותו".
"צריך לתת חוק איזוק אלקטורני ולעשות בו את הדיוקים הנכונים", ציין. "לפי חוק האיזוק שהציעו, לדוגמה, אם בעל מכה מגיע לקניון ואשתו נמצאת בקניון מתקשרים אליו מהמשטרה ואומרים לו 'אשתך כאן כדאי לך לעזוב את המקום'. זה נורמלי לתת מודיעין לאותו אדם מכה?".
הוא הוסיף: "יש גם דיוקים גם מהצד השני שאני רוצה לעשות. לפי החוק הזה, כל גבר כשמתלוננים עליו אוטומטית אפשר להצמיד לו אזיק. שאלתי את אחת מארגוני הנשים 'תגידי לי, זה נורמלי שכל גבר יצמידו לו אזיק?', היא אמרה לי 'כן, מה קרה? זה לא נורא'. זה כן נורא, זה כן בעייתי".
"איפה שצריך - צריך", ציין. "מי שצריך אזיק שיצמידו לו אזיק, אבל צריך לעשות כל מיני מקדמים בחוק הזה ובמקביל צריך לפעול כנגד האלימות כלפי נשים, זאת תופעה. הממשלה הקודמת לא נקפה אצבע. הם יודעים לבקר אותי, הם רוקדים על הדם, אבל הם לא עושים שום דבר. מישהו יכול להסביר לי למה הם הצביעו נגד החמרת ענישה כלפי אנסים? מישהו יכול להסביר למה הממשלה הקודמת לא השקיעה כספים גדולים בנושאים האלה? הם פופוליסטים ומחפשים לתקוף אותנו שוב ושוב. בעוד חודש אציע חוק איזוק מתוקן".
