
רפורמת המשפט: אנשי המחנה הממלכתי השותפים להידברות בבית הנשיא הבהירו היום (ה') כי לא תהיה פשרה בנוגע להרכב הוועדה לבחירת שופטים.
''לא יהיה מצב שהקואליציה או הממשלה ממנה שופטים. זה לא יקרה, אנחנו לא ניתן לזה יד", אמר טרופר ל-Ynet. לדבריו, "הקואליציה רוצה למנות את השופטים, אבל היא פוגשת את האופוזיציה שאומרת 'מינוי שופטים על ידי ממשלה בלבד - לא יקרה'. ברור שיש פה פער".
"החשדות כבדים, אבל אין לנו פריבילגיה לא לנסות'', הוסיף טרופר. ''האלטרנטיבה היא אש ברחובות וכל מה שראינו עד עכשיו זה קדימון".
הדבר הוביל לתגובות נזעמות מחברי כנסת מהקואליציה - שטענו כי באופוזיציה מנסים לפוצץ את המו"מ עוד לפני שהחל. ח"כ טלי גוטליב מהליכוד צייצה בטוויטר: ''ח"כ חילי טרופר, שלא יהיה לך ספק. אף פעם לא עבד עלי השקט 'הממלכתי' שלך, תשדורת המנומס התורן. מסתבר שאתה ביריון. ביריון מסוכן שלא בוחל באיומים בוטים להשגת מבוקשך. תרשום בפניך - או שתהיינה הסכמות מכבדות וצודקות או שלא. אחרת אתה תמשיך להיות אופוזיציונר ואנחנו פשוט נמשול''.
סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין, אמר: ''הדברים של ח"כ חילי טרופר הבוקר ראויים לכל גינוי. מתברר שמאחורי החזות הממלכתית כביכול, מסתתר דבר אחר לחלוטין. ח"כ טרופר, בשפה בוטה, מודיע מראש שמבחינת המחנה הממלכתי לא מדובר במשא ומתן ענייני אלא בהצגת תכתיב שמטרתו לפוצץ את השיחות ולהבעיר את המדינה.
''אני קורא לכל נציגי האופוזיציה לבוא לשולחן המשא ומתן מתוך אחריות ורצון אמיתי להגיע להסכמה שתכבד את הציבור העצום שמייחל לרפורמה של ממש במערכת המשפט'', כך שר המשפטים.
חבר הכנסת צבי סוכות מסיעת הציונות הדתית אמר כי "חילי טרופר מנסה לפוצץ את המשא ומתן כבר בצעדים הראשונים. מי שרוצה להגיע להסכמות באמת ולא רק לספק מראית עין של משא ומתן לא יוצא בהצהרות לתקשורת עם קווים דימיוניים אלא מגיע לשיח ענייני ומכבד מול צוותי הקואליציה בבית הנשיא, מדאיג מאוד שנציג המחנה הממלכתי למשא ומתן מתבטא באופן שכזה ועוד מאיים בכלי התקשורת. לא יעלה על הדעת שהאופוזיציה תנסה להכתיב מראש דרך התקשורת מה יהיו תוצאות המשא ומתן".
יו''ר מפלגת נעם ח"כ אבי מעוז טען כי האופוזיציה מבקשת ''לבצר את ההפיכה המשטרית של אהרון ברק''. מעוז אמר כי "שלל האמירות היוצאות מפיהם של חברי האופוזיציה ביחס לרפורמה במערכת המשפט, ובקשר לשיחות שנערכות בבית הנשיא מוכיחות שהשיחות שמתקיימות בבית הנשיא עניינן לבצר ולחזק את ההפיכה המשטרית של אהרון ברק כנגד הרוב הדמוקרטי של העם. לא ניתן לזה לקרות".
טרופר קיבל חיזוק מחברתו לסיעה, ח"כ אורית פרקש הכהן, שצייצה בטוויטר: ''ממשלה לא תמנה שופטים. נקודה''.
ח''כ טרופר וחבריו לצוות המשא ומתן מטעם המחנה הממלכתי צפויים להיפגש היום שוב עם הנשיא יצחק הרצוג, יומיים לאחר פתיחת השיחות. אתמול פגש הרצוג את נציגי רע"ם, חד"ש-תע"ל והעבודה, וביום שלישי אמר כי השיחות הראשונות התנהלו "ברוח טובה".