ד"ר עדי ירדן
ד"ר עדי ירדןצילום: עצמי

הערבים מרגישים שהממשלה איננה שולטת. מחלוקות תמיד היו, אבל כאשר הקואליציה עומדת חסרת אונים מול הפיכה צבאית ובוחרת לעצור חקיקה, אנחנו פשוט נראים רע.

כאשר ראה ממשלת מעבר קורא למרד מיד אחרי הבחירות (ולפני תחילת הרפורמה המשפטית), כאשר טייסים משתמשים בסרבנות כאמצעי לסחוט את הכנסת להימנע מחקיקה שאיננה מוצאת חן בעיניהם, כאשר המשטרה נוהגת בסלחנות כלפי חוסמי כבישים ואיננה מקשיבה להוראת השר לבטחון פנים, כאשר הפקידות הבכירה של המדינה איננה משתפת פעולה עם הכנסת והממשלה, האויב מזהה את החולשה.

בדיוק כפי שעיכוב הרפורמה רק הגביר את הקרע בעם, כך הוא משדר חולשה כלפי חוץ ומזמין את אויבינו לפגוע בנו. הממשלה צריכה למשול ואף פעם לא מאוחר. הכרזה על המשך הרפורמה מיד אחרי יום העצמאות גם ללא הסכמת האופוזיציה תשדר משילות ותקל על הקואליציה להתמודד בהצלחה עם האתגרים הפנימיים והחיצוניים כאחד!

הכותב חבר בחוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי