
בדיון שהתקיים היום (שלישי) בוועדת החוקה בנושא הסתה לטרור, פנה חבר הכנסת אביחי בוארון בדרישה מנציגי המשטרה והפרקליטות לשנות ולעשות בדק בית.
בוארון אמר כי "השאלה אם יש בכלל אכיפה של חקירה בעבירות הסתה. אדבר על אנשים שחזרו שוב ושוב על עבירת הסתה ולא קרה עם זה כלום".
הוא מנה: "אכרימה סברי השתתף בכנס ארגון הג'יהאד האיסלאמי, קרא לאלימות וטרור, השתתף בטקס לכבוד מחבלי ג'נין ושכם, הלל את המחבל עודאי תמימי, הוגשו תלונות ושום דבר לא קרה. הוא נחקר ושוחרר ומצהירים שיואץ הטיפול בתיק אך לא ברור מה קורה עם זה. לפני שבועיים שוב הוא משתתף, בכנס עם נסראללה ושום דבר לא קורה".
פואד אל אמור, יו"ר ועדת ההתנגדות באזור הר חברון מסית למחרת הפיגוע בבר בתל אביב, מוגשת תלונה והתיק נסגר בלי שיודעים אם נחקר או לא", אמר בוארון וטען כי "יש עוד רבים רבים".
הוא פנה בשאלה לנציגי הפרקליטות והמשטרה: "תגידו לי- מה קורה פה? אולי יש פה התנהלות רשלנית? אם עבירות כל כך פשוטות וברורות של הילול שהידים ותמיכה בטרור לא מקודמות, למה אין מדיניות ברורה של הפרקליטות לחקור את החומרים באופן מיידי?".
"אני אומר כאן בשם החברים - אם הפרקליטות לא תעשה בדק בית בהקדם, וחוסר הטיפול בעבירות הסתה ימשך באופן שיטתי, זה יביא לתחושה גוברת אצל המסיתים ואצל הציבור כולו שאין דין ואין דיין. זה יביא להבנה שהתמיכה בטרור זה לכאורה דבר מותר. זה מעודד טרור באופן ישיר. אם זה ימשך וההסטה לא תטופל, דם הנפגעים יהיה על הידיים של פרקליטות המדינה", אמר לסיום.