
האיש הקרוב ביותר לראש האופוזיציה לשעבר ברוסיה, אלכסיי נבלני, הוא יהודי אורתודוקסי ששומר שבת ומצוות.
בראיון שהעניק לעיתונאית הרוסית העצמאית אירינה שיקמן, סיפר לאוניד וולקוב, עוזרו של נבלני, כי הוא יהודי שהחל להקפיד של שמירת מצוות ואורח חיים דתי בשנים האחרונות.
בראיון סיפר וולקוב כי "תמיד הייתה לי זהות יהודית, אך הייתי מאוד חילוני ואתאיסט", לפני שהתקרב לשמירת מצוות ושבת. הוא סיפר לשיקמן מה הוא אוהב במיוחד ביהדות ועד כמה שמירת השבת חשובה עבורו. "צריך תמיד לדאוג לפני הזמן שביום שישי אחר הצהריים תוכל לטוס הביתה, לאן שלא תהיה ואז ביום ראשון תוכל לטוס שוב. ההתנהגות הזו גורמת לך להבין מה ילדים רואים ויודעים, שלא משנה היכן אבא או אמא היו או עושים במהלך השבוע, מובטחות להם 25 שעות ביחד עם כל המשפחה, כשכולם בלי טלפונים סלולריים וכשאף אחד לא עסוק".
וולקוב סיפר כי מי שגרמה לו להתקרב ליהדותו היא דווקא אשתו הלא יהודיה, שלאחר מכן התגיירה עבורו. "בשנת 2015 שאלתי את אשתי אם היא רוצה ללכת לבית כנסת במוסקבה כי זה היה ערב ראש השנה היהודי 'כדי לקנות סופגניות', שכן בחג הזה נהוג לאכול אוכל מתוק. הלכנו לבית הכנסת במוסקבה ושם התחלנו להתקרב ליהדות. אשתי אנה התגיירה לאחר שלוש שנות לימוד ואימצה את היהדות והחיים היהודיים", סיפר וולקוב.
הוא הוסיף כי לאחר הגיור, השניים התחתנו מחדש בטקס חתונה יהודי אורתודוקסי. וולקוב כיהן עד תחילת שנת 2023 כיו"ר הקרן למלחמה בשחיתות, לאחר שראש האופוזיציה לשעבר נבלני נשלח לתשע שנות מאסר לאחר שנמצא אשם במעילה ובזיון בית המשםט. הוא סיפר לשיקמן כי מאז החל לשמור על אורח חיים יהודי הוא נאלץ לנסוע בשבת פעם אחת בלבד, על מנת להציל חיים. זה קרה בשנת 2020, לאחר שנבלני הורעל בצורה מסתורית ונאלץ לטוס לגרמניה על מנת לקבל טיפול מציל חיים. "התקשרתי לרבנים שלי ואמרתי שאני חושב שבמצבים האלה אני לא יכול לשמור שבת בגלל מה שנחשב פיקוח נפש, הצלת חיי אדם", סיפר וולקוב.