
חבר הכנסת דני דנון מהליכוד מתאר הבוקר (ראשון) בראיון לערוץ 7 איך הוא רואה את המבצע האחרון, על מה צריך לשמור ומדוע התקציב הקרוב עדיף על זה של הממשלה הקודמת.
"הצלחנו בזמן קצר להביא הישגים. הסיכולים הממוקדים מוכיחים את עצמם. הצלחנו להוציא את הפוליטיקה ולהתמקד במה שחשוב. תקופה ארוכה מדי הייתה מדיניות הכלה, לכן השינוי בגישה הוא חיובי, ככה צריך לפעול מול האויבים שלנו. לא ירחק היום שנצטרך לפעול כך ביהודה ושומרון", אומר דנון לעניין אופי מבצע 'מגן וחץ'.
לשאלה האם השקט יישמר ומה יש לעשות כעת, השיב דנון: "אי אפשר לנבא את זה, אני מקווה מאוד שהמסר עבר, אבל צריך לזכור שחמאס והג'יהאד לא הולכים להיעלם מחר בבוקר וימשיכו להתעצם, לכן צריך להמשיך במדיניות התקיפה שלנו, לעסוק בהתעצמות בעצמינו ולמנוע מהם את זה".
בעניין יום ירושלים הקרוב, טען דנון: "יש לנו זכות מלאה לצעוד בכל מרחבי ירושלים, לאר צריך לקבל אישור מאף אחד על זה. צריך לאפשר לכל מי שיבוא לחגוג את יום ירושלים חגיגה בבטחה".
בנושא התקציב הקרוב שטומן בחובו מתן כספים קואליציוניים רבים למפלגות החרדיות, אמר דנון: "מקווה שהתקציב הדו שנתי יעבור בסוף החודש הקרוב. יש כמה בשורות גדולות כמו חוק החינוך מגיל 0-3, אני מתעסק במה שמגיע לחיילים ולהטבות שונות. לדעתי עדיף שהתקציב ילך לחינוך ולהשוואת תנאים בין המגזרים, מאשר שיינתן למנסור עבאס לחלק אותו. כספים קואליציוניים זה לא אידאלי אבל זה עדיף למטרות שזה הולך עכשיו, מאשר לאן שזה הלך בממשלה הקודמת".
