יחידת הגמ"ר של בנימין
יחידת הגמ"ר של בנימיןצילום: דובר צה"ל

חיילי יחידת הגמ"ר (הגנה מרחבית) של חטיבת בנימין, העושים עתה שירות מילואים בגזרה, פשטו בתחילת השבוע יחד עם כוחות נוספים על בתי פלסטינים וביצעו מעצרים של חשודים בפעילות חבלנית והפרות סדר.

תושבי הישובים על כביש אלון סובלים תקופה מתמשכת מזריקות אבנים ומטעני דמה המונחים על הכביש ומשבשים את התנועה על הציר ואת חיי התושבים ועוברי הדרך.

יחידת הגמ"ר הוקמה לאחרונה מתוך חיילי גדוד הגמ"ר ומטרתה לשמש פלוגת עתודה חטיבתית ולבצע פעילות בטש בגזרת בנימין.

סא"ל אורן צור מפקד היחידה אמר כי "יחידת הגמ"ר אינה נופלת מאף גדוד חי"ר ופועלת במקצועיות ובנחישות על מנת להשיב את ההרתעה בגזרה והשקט לתושבי האזור שאף חיילי היחידה נמנים עליהם, וכך אנו מגינים על הבית כפשוטו".

מפקד הפלוגה רס"ן איתן אנטין ציין כי "אנו נכונים לכל משימה מבצעית שתוטל עלינו על ידי המפקדים בשגרה ובחרום ונבצע אותה בנחישות עד להשגת המטרה".