פעילי החיזבאללה צמוד לגבול
פעילי החיזבאללה צמוד לגבולצילום: דובר צה"ל

לאחר שנחשפה הקמת מאהל חיזבאללה בהר דב לפני כשבועיים, ערכה ישראל תדרוך לכמה מדינות בנושא, כך דווח בכאן חדשות

על פי בסקירה שהועברה, ישראל לא ביקשה מאותן מדינות לסייע באמצעים דיפלומטים לפתור את הסוגייה, אך עצם העדכון נועד להעביר את המסר שהיא מודעת למה שקורה בשטחה - ואולי אף לגרום לאותן מדינות להעביר מרצונן מסרים להבאת פתרון האירוע באמצעים מדיניים.

הגוף היחיד אליו פנתה ישראל באופן אקטיבי לפתרון הסוגייה היה האו"ם וכוח יוניפי"ל שפועל מטעמו.

הרמטכ"ל לשעבר, חבר הכנסת גדי איזנקוט, הגיב: "זה נשמע כמו בדיחה על חשבוננו. לעצם העניין יש התלכדות של הרבה זירות. גיבוש אסטרטגיה כוללת לזירה הפלסטינית בעיני היא דבר נדרש, יחד עם הצורך להסתכל על כל זירת המלחמה, על הקשר על הזירות בין האיום האיראני – הפרת הריבונות בהר דב".

"אני חושב שזו התפתחות רעה מאוד של הפרת ריבונות – מעבר של קו כחול. החטיפה ב-2006 בוצעה באופן דומה שחיזבאללה הפר את ריבונות פעל אז בצורה חשאית מדרום לקו כחול, משטחנו. החטיפה של גולדווסר בוצעה משטחי מדינת ישראל. הלקח היה לאכוף את הריבונות עד המטר האחרון - מי שחצה קו כחול היה צריך להיעצר מיד", הוסיף.

בדיון שנערך בשבוע שעבר בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, נחשף כי כוח של חיזבאללה פלש לתוך שטחה הריבוני של מדינת ישראל בגזרת הר דב, והקים בו עמדה צבאית חמושה.

כוחות צה"ל זיהו את הקמת האוהלים בזמן אמת, אולם לא רצו לפרסם את הסיפור כדי לא להעצים את הפרובוקציה, דבר שעלול היה להקשות על חיזבאללה לרדת מהעץ. בישראל רואים באירוע פרובוקציה של חיזבאללה, ומנסים לפעול לפתרון האירוע בערוצים מדיניים באמצעות משרד החוץ.