
המזרחן ד"ר מרדכי קידר, הגיב בפודקסט של המפיק דניאל דושי, לאיומים של מתנגדי הרפורמה המשפטית לעזוב את הארץ.
"אתה רואה את כל היום לרילוקיישן. מה זה רילוקיישן? כאילו אני פה רק כל עוד נוח לי וטוב לי. אין לי קשר רגשי פה לארץ", פתח קידר.
הוא המשיל את המצב לאהבה בין איש ואישה. "אתה לא אומר למישהי שאתה אוהב - 'אני איתך רק כל עוד עשית לי כוס קפה בבוקר' - ואז אני אעשה רילוקיישן למישהי אחרת. כי אם מה שמחזיק אותך זה אהבה אליה, אז אתה אוהב אותה עם קפה או בלי קפה. זה אהבה שלא תלויה בדבר".
דושי שאל את ד"ר קידר: "כך אתה מרגיש כלפי מדינת ישראל" - ונענה: "ודאי. ברגע שמישהו אומר לי, 'אם המדינה לא תהיה בדיוק כמו שאני רוצה היא תהפוך לדיקטטורה', שזה אגב קשקוש, 'אני עובר לקנדה או עובר לאירופה' - זאת אומרת, זו אהבה שתלויה בדבר. בטל דבר, בטלה האהבה".
@daniel.dushy אהבה לארץ ישראל, אהבה שתלויה בדבר? #פודקאסט#תנך#יהדות#ישראל♬ Gravity - a2zMP3
הוא גם יצא נגד תופעת הסרבנות על רקע הרפורמה. "אני אדם שמשרת במילואים - למרות שאני כמעט בן 71. בקשו ממני אז התנדבתי למילואים. אני במילואים בלי קשר לממשלה, בלי קשר למי המפקד ומה הוא רוצה ומה הוא לא רוצה. כל עוד צה"ל קורא לי - אני הולך".