מפקד פיקוד מרכז האלוף יהודה פוקס קיים היום (שני) מסיבת עיתונאים, לאחר הפיגוע הקשה בו נרצחה בת שבע ניגרי ונפצע קשה אריה גוטליב.
פוקס פתח ואמר: "כל גורמי הביטחון לא מוגבלים בלחימה בטרור ובהגנה על כל גבולות המדינה. אנחנו עושים ומנסים להתאים את האמצעים שלנו ואת המשאבים שלנו לאתגר הקיים. אף אחד לא מגביל אותי, לא מגביל אותנו, בפעולות שלנו. אנחנו עושים הערכות מצב איטיות, ומנסים למצוא מה הדרך הנכונה להתמודד".
האלוף פוקס פנה אישית לתושבים ואמר: "אני אומר לתושבי יהודה ושומרון, כמו גם לתושבי ירושלים ותושבי תל אביב שהטרור היכה גם בהם, שאנחנו, אני בתור מפקד פיקוד מרכז וכל גורמי הביטחון, עשרות אלפי אנשים עומלים יום וליל כדי לעמוד במשימה - לתת ביטחון לתושבי מדינת ישראל. זו המשימה שלנו, זו האחריות שלנו. לא תמיד אנחנו מצליחים, מכל אירוע אנחנו לומדים ומנסים להיות טובים יותר".
בעניין הביקורת נגדו לאחרונה מטעם גורמים ביו"ש, אמר: "שום דבר אינו אישי. יחד איתי יש עשרות אלפי אנשים שעומלים להגן על תושבי מדינת ישראל. אנשים בסדיר, במילואים, כולנו לובשי מדים וכולנו עושים את המשימה שלנו. אני שליח ציבור 35 שנה, ואני אמשיך להיות שליח ציבור כל עוד אני חושב שאצליח לעמוד במשימה - לתת ביטחון לתושבי מדינת ישראל. לכולם. גם למי שלא אוהב".
בת שבע ניגרי, אם לשלוש בנות כבת ה-40 מהישוב בית חגי, היא האישה שנרצחה בפיגוע הירי בהר חברון. בתה בת השש הייתה איתה ברכב בעת הפיגוע, ולא נפגעה בנס.
נהג הרכב, אריה גוטליב, שלקח את השתיים טרמפ, גם הוא מבית חגי, כבן 40 נפצע באורח קשה בפיגוע ופונה לבית החולים סורוקה בבאר שבע עם פצעי ירי בגפיים.
המועצה המקומית אפרת, בה גדלה בת שבע הי"ד, מסרה כי היא "מרכינה ראש על הרצחה של בת שבע נגרי הי"ד לבית משפחת רביד מאפרת. בת שבע שגדלה באפרת היא אם לשלוש בנות והייתה גננת מוערכת ואהובה על הילדים ועל ההורים".
ראש המועצה עודד רביבי אמר, "ליבנו יחד עם משפחת רביד, אין מילים שיכולות להביע כמה גדול הכאב וכמה תחסר לילדים שכבר ציפו לראות שוב את הגננת שאהבו כל כך. יחד עם עובדי המועצה כולם אנו פועלים כדי ללוות את המשפחה ולהיערך פדגוגית כדי ללוות את הילדים".
מהישוב בית חגי נמסר "משפחת הישוב בית חגי מודיעה בצער עמוק ובתדהמה על הרצחה של תושבת הישוב בת שבע ניגרי ה' יקום דמה. על מועד הלוויה תימסר הודעה בהמשך. מזכירות הישוב , צוותי המועצה וצוות צח"י פועלים לסייע במעגלים השונים. תושבים המרגישים צורך מוזמנים לפנות למרכז חוסן. ובלע המוות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים".