
ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא הלילה (ראשון) מניו יורק בחזרה לישראל לאחר ביקורו המדיני בארה"ב.
בשיחה עם כתבים במטוס אמר נתניהו: "נפגשנו עם כ-20 מדינאים וראשי מדינות מ-5 יבשות, כמעט הקפנו את העולם. אני חושב שיש הרבה הישגים בביקור הזה, ואנחנו מתכוונים להביא הרבה דברים טובים לישראל".
נתניהו ציין בנוסף כי "הנאום באו"ם שודר הפעם בשידור ישיר לא רק ברשתות בארצות הברית, אלא גם בסעודיה - וזו כמובן ברכה לשנה הבאה".
כ-300 בני אדם הפגינו מחוץ למלון שבו שהה נתניהו בניו יורק לפני יציאת המשלחת לכיוון שדה התעופה. המפגינים צעקו "בושה" ו"דמוקרטיה".
בתוך כך, שר החוץ הסעודי, הנסיך פייסל בן פרחאן, נאם אמש בעצרת האו"ם בניו יורק וקרא "לזרז פתרון צודק לעם הפלסטיני ולהבטיח הקמת מדינה פלסטינית".
השר הסעודי לא הזכיר את ישראל ואת המגעים לנורמליזציה - נושא שבו התמקד נתניהו בנאומו באו"ם ביום שישי.
"סעודיה מדגישה שביטחון המזרח התיכון מצריך להזדרז במציאות פתרון כולל וצודק לסוגיה הפלסטינית בהתבסס על ההחלטות הבין-לאומיות ועל יוזמת השלום הערבית, באופן שיערוב להקמת מדינה עצמאית לפלסטינים בקווי 1967 שבירתה מזרח ירושלים", אמר שר החוץ הסעודי.
בחדשות 12 דווח כי הכיסא של ישראל באו"ם אויש בזמן נאום שר החוץ הסעודי למרות שהתקיים בשבת, לאחר שהשגריר גלעד ארדן הורה באופן חריג לשלוח נציגה לדיון בשל חשיבותו.