
התסריטאי מני אסייג פנה לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בבקשה שלא יקיים מחר (חמישי) תפילת ערבית בכיכר דיזנגוף במחאה על ההפגנות נגד התפילות במקום של ארגון "ראש יהודי" ביום הכיפורים.
"שלום עליך השר בן גביר אחי היקר", כתב אסייג. "לא ענית לי לטלפון אז אני כותב לך כאן: כשפרסמת את עניין התפילה ביום חמישי בתל אביב, אמרתי לעצמי שאני מצטרף וגם מגייס עוד יהודים".
"מאז עברו 24 שעות שבהן חשבתי עוד קצת על העניין, וזה נראה לי קצת מיותר. לא התפילה מיותרת חלילה, אלא הפוטנציאל הזה להתלקחות מול הפורעים החוליגנים, שודאי יגיעו גם הם לקיים את מה שהם חיים ממנו: כאוס ואנרכיה".
עוד כתב: "הם כמובן ישתמשו בתקשורת שלהם שתציג אותך ורק אותך כאחראי לכל אירוע אלים שחלילה יתפתח. בכך הם ישכיחו את הפוגרום שהחוליגנים חוללו בליל כיפור כנגד מתפללים יהודיים, ויסיטו את כל האש אליך ואל המתפללים שיגיעו. ואנחנו לא מתכוונים לשכוח לעולם את הערב הנורא הזה! לעולם! אין לנו את הפריוווילגיה לשכוח אירועים טראומטיים כאלה".
"אי לכך ובהתאם לזאת אני מבקש ממך כחבר וכאח לרדת מהעניין. מוזמן להגיע לערבית בבית כנסת האשכנזי במוצקין אצל הרב אייזנבך היקר. תודה רבה וגמר חתימה טובה יהודי יקר".